חוסר הבנה.....

*יערית

New member
חוסר הבנה.....

בין אנשים בין בני זוג על מה זה מעיד? ואיך פותרים בעיות מהסוג הזה שחוזרות על עצמן ומביאות אותך למקומות שלא רצית להגיע לשם מלחתחילה.

maof

New member
לפי דעתי ../images/Emo22.gif

מנסים להקשיב לדברים שנאמרים...... לא ממהרים להסיק מסקנות ולתרגם דברים...... מנסים להבין את בן הזוג.....לפי הדברים שהוא אמר ולא לפי הדברים שרצינו לישמוע...... לקבל שיש דעה אחרת לבן הזוג.....ולחשוב האם יש שיתוף או כל אחד לעצמו יחיה ... מעוף

*יערית

New member
צודק בהחלט!

בבדאי שיש אנשים שונים ודיעות שונות והאוזן שלנו קולטת מה שהיא רוצה לפעמים אבל כאשר מבקשים הסברים לאיך דברים ניקלטו בצד השני כמפורשים אחרת לחלוטין פתאום מגיעים לכל מיני נושאים שונים ומגמגמים ואין תגובה ראויה אחת רק עד אשר הבן אדם מקבל את החלסטרה אומרים לו"תירגע תשמע מה שיש לי להסביר לך" מבין? זה אחרת להסביר דיעה באותו רגע שנאמרה מאשר לחכות למשיח שיגיע ויסביר אותה. הראש שלי תמיד חייב הסבר מה לעשות

maof

New member
../images/Emo39.gif../images/Emo39.gif../images/Emo104.gif../images/Emo104.gif../images/Emo48.gif../images/Emo72.gif

angel151

New member
סליחה שאני מתערבת אבל:

לדעתי לכל אחד יכולה להיות דעה .. ובבני זוג צריך להיות שיתוף פעולה. להבין אחד את השני, לוותר אים אפשר למרות שאולי הצד השני לא רוצה לוותר אבל על מנת ליחיות בשיווניות וביחסים טובים חייבים ללמוד לוותר.

angel151

New member
בוקר נהדר ../images/Emo42.gif../images/Emo142.gif../images/Emo39.gif../images/Emo23.gif

../images/Emo22.gif

הרכבתי ת´מיצ´קפיים של המומחה (עלאק מומחה) שנהיה רציניים רגע
תקשורת כאן מתחיל ונגמר הסיפור יש בעית תקשורת שחוזרת על עצמה? פשוט לומדים לזהות אותה ברגע שהיא מופיעה ואז עוצרים לרגע את העגלה נושמים עמוק ומתחילים מהתחלה ... "היי , שמת לב שאנחנו שוב מתווכחים על משהו חסר טעם... שבעצם הבעיה היא שלא הבנו אחד את השני" ...

*יערית

New member
ניצתי..מכל מלמדיי השכלתי../images/Emo13.gif

אז נשימה עמוקה אמרת..... מתי כשהפיוז יוצא או כשמזהים שהפיוז עומד לצאת?
את האמת..חסר טעם לחלוטין...אך עם משמעות של חוסר בתיקשורת מובהקת.

ואת יודעת מה יערית

עוד דבר שלמדתי כשיש בעית תקשורת היא לעצור ולבדוק "רגע, כשאמרת X התכוונת ל..." והברור הזה יכול לחולל פלאים כי מתברר שהכוונה היתה שונה לחלוטין ...

*יערית

New member
אני יודעת ניצתי...

שלפעמים אני מבקשת הסבר ל-X אני רוצה תשובה מידית.. ולא תמיד נותנים אותה וזה מביא את הפיוז
כי אם אין הסבר למה בכלל לומר משהו לא?

אז תלמדי סבלנות יקירתי

מה זה פה? עכשיו ומיד? לפעמים דוקא הפסק זמן הזה לפני ההסבר מכניס הכל לפרופורציה ואני יודעת על מה אני מדברת פעם כשרציתי משהו זה היה צריך להיות אתמול... אבל לומדים שלפעמים רצוי ואפילו עדיף לחכות למחר...

angel151

New member
למה פיוזים .. הכל רגוע מה יש למהר

צריך לקחת את החיים בקלות יותר, לא להתרגז . לנסות רגע להבין.. נו אני הולנדית שיא הרוגע .. מה אני יגיע לכם הכל ישר בהולנד גם אנשים ישרים ..

ophra

New member
לפני הרבה שנים

באחד הנסיונות הראשונים שלי ושל ה-X לשקם זוגיות שהיה ברור כבר שמשהו לא עובד בה... נפגשנו לכמה פגישות עם מטפלת זוגית (אז הוא הסכים בתנאי שזה לא יהיה יותר מ-3-4 פגישות...
) והיא לימדה אותנו מין תרגיל סוג של "משחק" שעוזר לבעיות תקשורת שתיארת בין כל שני בני אדם.... וזה הולך ככה: בכל פעם אחד מהשניים מדבר והשני מדמה עצמו לכלי ריק. אחד מביע את תחושותיו במילים והשני, הכלי הריק, אומר: "אני שומע/ת שאת/ה אומר/ת ש....." וחוזר על הדברים במילותיו שלו. מפתיע לגלות איך לפעמים זה לגמרי לא אותו רעיון שהתכוון אליו הראשון... חוץ מלגלות את הקצרים בתקשורת התרגיל הזה עוזר גם לתקן אותם... השיחה ממשיכה מכאן, ורצוי להמשיך אותה עוד קצת זמן במשחק התפקידים (אחד מביע והשני "כלי ריק") ואת יודעת מה יעריתה...? זה עובד!!! זה אמנם לא תיקן את הבעיות שהיו אז....
אבל אלה כבר היו בעיות קשות יותר מקצרים בתקשורת עפ
(שיש לה עוד מה להגיד בנושא, אבל זה קשור לשרשור אחר....

למעלה