חוסר ב- G6PD האם מותר?

חוסר ב- G6PD האם מותר?

שלום רב, למי שיודע ורק לי שיודע באמת האם יש מניעה לתת : 1. אכיניצאה. 2. פרופוליס. 3. אסטרגולוס. מתן החומרים הוא ב- MT (תמיסת אם). לילדים ו/או לאנשים אשר סובלים מחוסר ב- G6PD? נאווה אשמח לשמוע ממך ואם יש מאמרים רציניים אז.. תודה מראש שלומי.

avorly

New member
חוסר ב- G6PD

אין בעיה עם אף-אחד מהחומרים האלה, מתוך הכרות אישית.

yoelnd

New member
הכרות אישית שיכולה להביא אסון

אורלי הידעת כי ויט' C יכול לגרום בעיות עם חסר באנזים? , נכון זה אחד לכמה מאות - אבל אין כאן נסיון אישי!!! אולי סטטיסטית זה נכון אבל - עד נסיון אישי - אני הייתי חושב מרובע (ולא כפול, ואגב יש ספרים רבים ומגוונים בענין! רק בריאות!

avorly

New member
יואל,

אני מדברת על ידע אישי בנושא ונגיעה בו. ישנן רגישויות ידועות לגבי אנשים עם חסר באנזים G6PD, כולל לצמחים, מינרלים וויטמינים; אבל כמו תמיד - לכל כלל יש יוצא מן הכלל. אני התייחסתי למה שאני יודעת בלבד.

סיפורו של רגיש...

אני "סובל" מחוסר ב G6PD (זה בסדר, תנגבו את הדמעות, השלמתי עם זה...) קראתי פעם באחד האתרים שיש שעיה עם קבלת ויטמין C במינון גבוה מדי (מה שלא מגביל אותי לאכול כמה תפוזים בישיבה אחת
)

לקח להם זמן אבל להלן תשובת סולגר:

נאוה שלום רב, לכל מוצרי סולגאר אין בעיה עם מחלת G6PD, יום טוב, יוכי This mail passed through mail.solgar.co.i

מידע שמצאתי בפורות תרופות

העתקתי לנוחותכם תגובה של ישראל פלד מנהל פורום תרופות ********************************************* לנוחיותך מצורפת רשימה של תרופות האסורות לאנשים הסובלים מחוסר באנזים G6PD. Aspirin Dapsone = Avlosulfon Doxorubicin = Adriamycin Chloramphenicol = Synthomycin אסור רק במינון גבוה. Nalidixic Acid = Urigram Chloroquine Methylene Blue Niridazole Nitrofurantoin = Macrodantin Furazolidine Sulphasalazine = Salazopyrine (שנוי במחלוקת) Phenazopyridine = Sedural Primaquin Sulphamethoxazole = Resprim Quinine Vitamin C במינון גבוהה - אסור בברכה ישראל *******************************************

למעלה