חוסר אמון עם הגן

למה מיסים בגן פרטי?

למה לא להגדיר מראש את הסכום ומהו כולל? במיוחד עם זה גן פרטי. ההשוואה הנכונה היא שאת משלמת 2,200 לחודש ואת מקבלת כך ןכך.... אנחנו משלמים 1750 מ7-16 (יש אפשרות עד 17 בתוספת תשלום). פתוח כול השנה (קיבוץ) חוג אחד. מתנה ליום הולדת הגננת הכינה מפוליגל את הדמויות של מיץ פטל וקיבלנו את הסיפור מודפס על דף רגיל. החלפת ספרים אין (נרשמנו לספריה).

נעה גל

New member
הנה הפרטים שלנו...

אגב, זה לא קשור לפראירים או לא... יש הורים שמשלמים 3000 ש"ח לחודש לגן והם מרגישים (ולפעמים גם בצדק) שהגן שווה כל גרוש. כך, שאני לא חושבת שזה ממש משנה כמה כסף את משלמת כל עוד את מרוצה. הבעיה מתחילה שלא מרוצים מהשירות שמקבלים. על אורן (גן חובה) אנחנו משלמים 1500 ש"ח (7:00-16:00, עם 17 ימי חופשה בשנה כולל הכל), אין מיסי ועד, הסכום הזה כולל חוג תנועה, מוסיקה וטבע. המתנה ביומולדת על חשבון הגן, ההורים מתבקשים להביא לגן מתנה בסך 20-30 ש"ח. מדובר על סכום עתק לגבי גן חובה (שברוב בערים לא משלמים עליו או משלמים סכום סימלי לחודש). הגן שווה את זה. שנה שעברה - שילמנו, בגן אחר, על אורן 2200 ש"ח לחודש + 500 ש"ח על ערכות לימודיות (חארטה שלא מן העולם הזה), לא שילמנו דבר נוסף על חוגים (והיו יותר מ-6, אם אני לא טועה), וגם לא מיסי ועד. המתנה ביומולדת היתה על חשבון הגן, לא נתבקשנו להביא לגן מתנות. לעומת זאת, על איתמר (בית תינוקות) אני משלמת 2800 ש"ח (וכמובן שאין חוגים...), המתנה על חשבון הגן, ההורים לא מתבקשים להביא מתנה לגן. שווה כל גרוש. המטפלות מדהימות, מספר ילדים מצומצם ואיתמר מאושר שם (לא להאמין שהאושר הגיע גם אלינו בתחום הזה).

דסי אשר

New member
בגן הפרטי עליד ביתי

המנוהל על ידי גננת שהיאמומחית ביחסי אנוש באופן טבעי+אשת שיוק ויחסי ציבור, נאמר להורים כך: הגן עולה 1800 שקל, אבל יש חוג מוסיקה, חוג התעמלות, יש מסיבות יום הולדת ואתם לא ציכים לקנות מתנות, הגן קונה - כל זה עולה לכם 200 שקל. יוצא שמחיר הגן 2000 שקל. גם בגן ברוחב שלי, אבל יותר מרוחק, יש חוג אנגלית, מחשב, מוסיקה, ומשלמים 2000 שקל, בין אם החוגים מענינים אותך, מתאימים לתפיסת עולמך, ובמיוחד, בין אם הם בכלל מענינים את הילד הפרטי שלך(ששבמקרים רבים, אם הוא מספיק אינדיוידואליסט שמעיז לעמוד על שלו = יסרב להשתתףבהם אם אינו רוצה). זה השוק היום. ואני שוב חוזרת על המנטרה. מצב השוק תלוי בהורים. ישנם שלא מבינים, וחושבים שזה אומר שזהו גן מעולה. ישנם מספיק הורים שחושבים שזה מיותר בגיל שנתיים שלוש, אך הם לא מתקבצים, שותקים, ממורמרים ומשלמים. דסי

yondy

New member
תשלום לוועד הגן, מוציא אותי מדעתי!!

התשלום שנתי, 700 ש"ח. כולל: חוג חיות מנגנת פעמיים בשבוע (פעם שלישית הגננת לקחה על עצמה, הקטנים לומדים לנגן על מטלופונים). מתנה לילד הפרטי שלך (בסכום 25 ש"ח) הבת של הגננת אמורה להעביר חוג תנועה, עדיין לא התחילה, למרות שהובטח. הגננת לוקחת מהכסף הזה גם את התשלומים ל: נייר מגבת, נייר טואלט, תרומה לבית איזי שפירא בחנוכה, מתנות לצוות הגן פעמיים בשנה (יותר מידי לטעמי, מספיקה פעם אחת), תשלום לפעמון המצוקה בגן, ועוד דברים (אני אנסה להתעדכן מחר בוועד) שאיני זוכרת. והכי מרגיז, שמכל הכסף הזה, נשארים בערך 500-600 ש"ח בסוף השנה, ומזה קונים מתנה לגן!!! לדעתי הגננת צריכה לצייד את הגן שלה בסוף השנה, בלי תמיכה מההורים. ושוב, כפי שאמרו כאן, הערכים המספריים פחות חשובים. חשוב זה מה מקבלים בתמורה, והאם כל ההבטחות קויימו. יש לנו הרבה לאן להתקדם עדיין.

לשמחתי אצלנו הכל כבר כלול

אנחנו משלמים 2150 ש"ח לתינוקיה שיש בה 4 מטפלות על 16 ילדים בגיל 10-1.5 השעות הן בין 7-17 , כולל מנה בשרית (האמת שכל הזמו אוכלים שם), כולל שני חוגים וספר ספריה. אספנו 45 ש"ח למתנת יום הולדת

לאה_מ

New member
דסי, את צודקת.

וכמו שאת ודאי יודעת, חוזים זה המקצוע שלי, אז ודאי שאין לי התנגדות אליהם. אבל אני מזכירה לך שעומר הוא ילד בכור, עם כל המשמעויות של חוסר ידיעה וחוסר מודעות של ההורים לכל מיני דברים (אחר כך הנסיון מדבר בשפה מאד ברורה...). כשרשמנו אותו לגן ראינו מספר גנים והתרשמנו מהם, הגענו אל הגן הספציפי הזה דרך המלצה חמה של שכנה. הגן היה נפלא. באמת. בשנתיים הראשונות לא היתה לי מילה רעה להגיד עליו (או יותר נכון, כמו תמיד, החסרונות היו בטלים בששים לעומת היתרונות). בשנה השלישית התחילה שחיקה הדרגתית בגן. ושוב, לא היה מדובר בצוות הגננות והמטפלות שעבד עם הילדים, אלה היו - ואני מאמינה שנותרו עד היום - מצויינות. ניתן לומר, שהיה לנו משבר אמון עם מנהלת הגן. אבל המשבר היה על רקע חוסר אמון בדברים שהיו בעיני אז שוליים יחסית (כלומר, עומר הלך לגן בשמחה וחזר מאושר, וזה מה שחשוב - לא?). זו היתה השנה האחרונה שלו בגן (בשנה שלאחר מכן הוא היה אמור לעבור לגן עירוני), ולא רציתי להוציא אותו מהגן בדקה ה-90 ולהכניס אותו לגן לשנה אחת, מה גם שמהכרותי עם הגנים באיזור, אותו גן נראה לי אז הרע במיעוטו. אז את צודקת, ולמדתי לקח, ועם הגננת של שירה היה לנו חוזה, למרות שהיא אדם מאד הגון ומעולם לא שיקרה לנו - כל מה שהבטיחה התקיים - והחוזה הזה הוא רק למגירה.

**סיגל**

New member
אולי, אם זה מותר לפי ה´חוקים´

מישהי תסרוק לנו חוזה שנוכל לראות??? אני אגב, נמצאת בצות הורים שמנהל את הגן הפרטי של הישוב שלנו, אין לנו לא ידע ולא ניסיון ואשמח לראות חוזה כזה. אפשר לשלוח לי אותו באי מייל.

נעה גל

New member
דבר ראשון, אני לא בטוחה שזה מותר

דבר שני, בכל הגנים שהייתי בהם עד היום, כל החוזים היו ספציפיים לאותו גן. ב"גן וגם" חתמנו על "ספר" עם מליון סעיפים, בגן הנוכחי החוזה כלל דף אחד. בכל מקרה, בכל החוזים היו הסעיפים הבאים: א. מתי מתחילה ונגמרת שנה ב. תשלום חודשי ותשלומים חד פעמיים נלווים ג. אם יש מיסים הדבר מצוין בחוזה ד. ימי חופשה בשנה ה. מס´ אנשי צוות והרכבם (לדוגמא גננת+3 מטפלות) ו. חוגים ז. שעות פעילות הגן ח. אחריות ההורים במקרה שהילד חולה (לא להביא לגן וכו´) י. סוג הביטוח שהילדים מבוטחים בו (אחריות הגן בשעות הפעילות) יא. בחלק מהחוזים ראיתי גם מספר ארוחות ביום (וב"גן וגם" הגדילו לעשות וציינו את הרכב הארוחה באחד מהנספחים). ומי מספק את הארוחות (קייטרינג חיצוני, מבשלת וכו´). יב.ב"גן וגם" פורטו גם אנשי צוות מחליפים לגננת בימי החופשה שלה (במידה ומדובר בגננת של משרד החינוך) יב. סל תרבות יג. מספר הילדים בגן (ביחס לאנשי צוות). כלומר, היה כתוב שאם יהיו 28 ילדים נקבל כך וכך מטפלות, אם יהיו רק 25 נקבל פחות מטפלת, וכו´. זה מה שאני זוכרת ככה בשליפה. בגן הראשון של אורן, שכן שילמנו מיסי ועד (בשביל החוגים), הגננת המליצה אבל לההורים היו אלה שהיתה להם זכות הטלת הוטו על סוג החוג ועל מי שמעביר אותו. באותה שנה הייתי בועד, פתחנו חשבון בנק וההורים הם אלה שניהלו את החשבון לגננת לא היתה גישה לכסף הזה בכלל. אנחנו אלה שהלכנו לקנות מתנות לילדים לימי ההולדת (עשינו את זה במרוכז, ולכן, גם חסכנו הרבה כסף). מתנות לצוות הגן, לדעתי, צריך לתת פעם בשנה (בסוף השנה). הגננת או הרשת רוצים לצ´פר את הגננות שלהם? שיקנו מכספם.

דסי אשר

New member
אם תדריכו אותי איך

מוציאים מהוורד שלי את החזה של המשפחתון שלי לאינטרנט, אוכל לשלוח לכם דוגמא שלי. אפשרות נוספת, שאשלח בפקס לנעה את החוזה של משרד העבודה והרווחה, למשפחתונים הציבוריים, שבאופן עקרוני זהה לחוזה של המעונות הציבוריים. אפשר לפרסם אותו, כי חוזה כזה ניתן לכל הורה לביתו, והא רכושו שלו. ההורה יכול למחוק את פרטיו האישיים, ולעשות בחוזה כרצונו. אני קניתי את דירתי בשנת 1970, , חתמתי על חוזה, ללא עו"ד (לקחתי סיכון, חסכתי כסף). המוכר הביא טופס חוזה לא ממולא. אני מכירה לפחות אדם אחד, אם לא שניים, שחתמו חוזה עם עו"ד, שילמו כסף, והתברר שהיו פרצות שהצד השני ניצל, והמשכיר /בעל הדירה יצא נפסד. דסי

נעה גל

New member
אני מציעה, שמי שרוצה דוגמא של חוזה

ממך, יפנה אליך ישירות במייל ואת תעבירי לו /פקס את החוזה שיש בידך.

ר-חלי

New member
חוזה במעון פרטי

אני מבינה את חשיבות החוזה אך אני לא רואה עצמי באה למנהלת המעון של הקטנה שלי ומבקשת ממנה לחתום על חוזה במיוחד שאני כבר שנה שניה שם ולא היו שום בעיות היא התחילה איתנו בשנה ראשונה שלה בהתחלה כמשפחתון עם שלושה תינוקות והשנה גדלה הוסיפה עוד ילדים ועוד מטפלת איזה אינטרס יהיה לה להתחיל עם חוזים ובלגן יש שם היום כ - 10 ילדים בגילאי שנה עד שנתיים ואני חושבת שאני מקבלת ממנה הרבה יותר ממה שהייתי יכולה לצפות (אם אני מאחרת היא לוקחת לי את שתי הילדות אליה, היא מוכנה קלבל אותם גם כשהם מרגישים לא טוב ואפילו לבוא אלי הביתה בלילה לתת לה תרופה כי אני לא מצליחה) אז ללכת ולבקש חוזה ..... גם אם עוזרת הבית שלי אין לי חוזה ולא היתי רוצה שהיא תבקש ממני כזה נראה לי שכל מקוםם או איזור מגורים והאופי שלו אצלנוו איןן הרבה גנים פרטיים וההצע די קטן אז צריך להתפשר למרותת שדרישות ההורים כאן הן די גבוהות הגדולה שלי גם כן היתה בגן פרטי ואז גרנו במקום אחר הדבר שהכי חשוב היה שם להורים זה לראות צעצועים חדשים מה שאותי כלל לא עניין וגם שהילד שלהם יהיה כל הזמןן נקי וגם זה לא נראה לי דבר בעל חשיבות כך שצריך לדעת להתאים את עצמי לסביבת המגורים לי אישית לא נראה לגרור את התינוק לקצה השני של העיר עדיף להתפשר מעט עם דגש על מעט

חייבת לתת דוגמא למשהו שקרה אצלנו

בגן של פז. שמנו לב במשך חודש ראשון לגן שארוחת 1600 היתה ...אייך לומר לא לרוחנו. ארוחת בוקר וצהריים מקבלים הילדים את מה שאוכל כל חבר קיבוץ מחדר האוכל כך שאין טענות יש מבחר ומגוון רב של מזונות. אבל ארוחת ארבע הסתכמה בביסקוויט או לחם עם שוקולד כל יום. לא מצא חן בעיננו ההורים שהילדים אוכלים שוקולד כל יום כשאפשר לגוון. הרמנו קול ביחד כגוף אחד ואמרנו שאנחנו דורשים שינוי :שלשום הודיעו לנו במכתב חגיגי שהילדים יקבלו כריכים עם גבינה צהובה או פרי,או כריך עם פסטרמה או כריך עם חמאת בוטנים.ועכשיו כולנו מאוד מרוצים. הכוונה כגוף אחד ההורים דרשו וקיבלו את השינוי-ברור למערכת שכגוף אחד אנחנו נצליח להזיז דברים.

למעלה