חוסר איזון שרירי

superpuppy

New member
חוסר איזון שרירי

שלום יש לי השערה שנוצר אצלי חוסר איזון שרירי. מי יכול לאבחן כזה דבר ? איפה אפשר לקבל עוד מידי לגבי טיפול\שיקום במקרה כזה בתחום הפיזיותרפיה? תודה

מושג

כללי . חוסר איזון שרירי זה מושג די כללי (שהפך מאוד אופנתי לאחרונה). לאבחן זה לא ממש אפשרי (המבחנים שיש כביכול לוקים בחוסר מהימנות). אם יש בעיה שגורמת למשל לכאבים בברך או בכתף ניתן לשער שיש גם חוסר איזון שרירי. כך שאין "מקרה כזה" אלא זה תופעה שגורמת/נגרמת מבעיות שונות ומשונות . הטיפול הוא הפעלה אקטיבית כחלק מהטיפול הרגיל. על איז מפרק מדובר?

superpuppy

New member
מדובר בגב התחתון

מדובר בגב התחתון במשך 10 שנים אני מחזק את שריר זוגפי הגב בעזרת תרגילים שקיבלתי מאורטופד בזמנו. לפני כמה חודשים הייתי אצל פיזוטרפיסט. הוא הראה לי כמה תרגילים (אותם גיליתי שאני עושה כבר המון שנים עם משקלי עזר) ולנוכח הקלות שעשיתי אותם אמר ששרירי גב התחתון שלי חזקים מאוד. פה נתקעתי. איך יכול להיות שהגב התחתון שלי יציב כל כך ואני ממשיך לסבול מהתכווציות שרירים בגב התחתון בכל פעם שאני עומד ליותר מדקה? קראתי קצת בנושא ויש לי השערה שהאימונים המתמשכים והחיזוקים העקביים יצרו אצלי איזשהו חוסר איזון. שאחד מהשרירים הבאים אצלי חלש לעומת שרירי זוגפי הגב: Adductors Pyramadalis and hip flexors Glutes

ייצוב ועיצוב

מה עם אורך שרירים? גמישות רקמה רכה ? עבודה נכונה של שרירים בטן תחתונה? יציבה נכונה ? אם הייתי צריכה להמר (אני לא מכירה אותך ולא בדקתי...)אני חושבת ששם הייתי מחפשת את הבעיות שלך ולא בחולשה של זוקפי הגב. תנסה לפנות שוב לפיזיותרפיה ולבקש מישהו שעוסק ביציבה. בדיקות הדמיה לדעתי לא כל כך יעזרו במקרה הזה. המלצה....10 שנים בחדר כושר !! תלך קצת ליוגה.

../images/Emo45.gif

יכול להיות שיש חוסר איזון שרירי סביב הגוו והירך אבל כמו שיעל הבהירה - זה רק חלק מהתמונה. אפשר לעזור לך לפתור את הבעיות. העובדה שאתה מורגל בפעילות גופנית תעזור לך כי צריך לעבוד על זה. ובאמת תלך גם ליוגה או פלדנקרייז או משהו כזה. קצת תנועה ולא רק כוח.

superpuppy

New member
אבל מי יכול לאבחן?

ברור לי שהבעיה ביציבה. השאלה היא עדיין איך ומי יכול לאבחן מה הבעיה? בפיזיותרפיה (מי שעוסק ביציבה) יוכלו לאבחן אם הבעיה באורך של שריר מסויים? בחולשתו או בגמישותו של שריר מייצב מסויים? הפיזותרפיסטים שאני ביקרתי אצלם לא טרחו לאבחן, אלא רק נתנו לי את אותם תרגילים לגב התחתון שנתנן הפיזוטרפיסט לפניו.

מה זאת אומרת "לאבחן"

אתה רוצה שיגידו לך איזה שרירים מקוצרים/חלשים/חזקים? בד"כ זו תמונה מאוד מורכבת של אינטראקציה בין הרבה שרירים ותנועתיות מפרקים. מה עוד שלעיתים קרובות לא מדובר בשריר חלש או חזק אלא בתזמון לא מתאים או בתבניות תנועה לא יעילות. כמובן שהפיזיו צריך להעריך מה הבעיה ולהתאים תרגילים. אפשר לשאול אותו מה הוא ראה/מישש/בדק ומה המימצאים שלו. בפיזיותרפיה, גם מי שלא עוסק ביציבה , כי זה מיומנות בסיס, יכול להעריך את הדברים.

למעלה