חוסר אחריות

אטל81

New member
חוסר אחריות

ביקשתי שבוע שעבר מהבנק הלוואה של 27,000 לרכישת רכב. לאחר מספר ימים, ניגשתי לברר מה קורה עם ההלוואה, ואמרו לי שאישרו לי במלואה את ההלוואה. כמו כן, נאמר לי שההלוואה "מוחזקת" בבנק למשך חודש ולאחר מכן אם לא לוקחים אותה, צריך להגיש מהתחלה בקשה. היום ניגשתי לבנק ונאמר לי שההלוואה שלי לא מאושרת. מבירור נאמר שהמערכת אוטומטית אישרה את ההלוואה אבל הבנק עצמו לא אישר! לא הודיעו, לא התקשרו להגיד לי. מ"קפיצה" לבנק שבאתי לברר משהו אחר, גיליתי את הידיעה המרה. עשיתי בלאגנים, צעקות ועניינים. ביקשתי לדבר עם המנהל. המנהל לא נכח בבנק, אז הפנו אותי לסגן המנהל. משיחה איתו הוא אישר להגדיל לי את המסגרת ל - 10,000 ש"ח ומה שיכולים לתת לי זה רק 15,000 ש"ח הלוואה. איזה רכב אוכל לקנות ב - 15,000 שח!!?!!!!!! נאמר לי שיש אפשרות לעשות הלוואת אקספרס דרך ויזה או ישראכרט. מה זה אומר? מישהו יכול להסביר. אודה לכם אם תוכלו לעזור ולהציע לי מה לעשות . תודה מראש.

איפה החוסר אחריות?

זכותו של מנהל הסניף לא לתת לך הלוואה של 27000 ש"ח. את יכולה לקחת חלק מהכסף לקניית הרכב על חשבון מסגרת האשראי בנוסף לקחת את ההלוואה ואפשרות נוספת הינה ההלוואה דרך המסגרת בכרטיס האשראי שלך. כלומר אם יש לך מסגרת של 15000 בכרטיס האשראי וסך התשלומים שלך בכרטיס הם 5000 את יכולה לקחת הלוואה מחברת האשראי בסך 10000 ש"ח. היתרון: ההלוואה מיידית עם עלות מינימלית של 30 ש"ח בערך. החסרון הריבית גבוה תלוי בסוג הכרטיס שיש לך ולמרות זאת הריבית גבוהה יותר ממה שאת תקבלי בבנק.

אטל81

New member
הם לא טרחו להודיע...

אם הייתי בא עם אדם שאני רוצה לקנות ממנו את הרכב לבנק, ואומרים לי שההלוואה שלי לא כמו שהודיעו לי מלכתחילה, זה היה גורם לאי נעימות!!!!

סליחה !! משהוא כאן זקוק לניעור !!

אני קורא את השורות ועיני לא מאמינות ! (בפורום יזמות ועסקים יש שרשור נפלא בנוגע לתחלואי צרכנות.."כריית בורות"- בעמוד 3) אדון או גבר אטל היקר/ה אם אתה נמצא במצב כזה שהבנק לא מאשר לך 27,000 ש"ח הלוואה, סימן שהחוסן הכלכלי שלך בעיני הבנק - הוא לא גבוה. סימן שמצבך הכלכלי השוטף הוא לא מזהיר. (אחרת הבנק היה שמח מאד לתת לך 50,000 ש"ח !! כמו שהוא נותן ציק צק לכל לקוחות הזהב שלו..) וכבודו לא מוכן לסוע ברכב של 15,000 שקל ??? איפה האחריות הצרכנית שלך ? ב15,000 ש"ח ניתן לקנות אחלה אוטו ! שנת 95-96, 1300, יד שניה/שלישית שיקח אותך בנאמנות לכל מקום ! בשביל לסוע באיזה רכב יותר נוצץ, חדש, מחמיא - אתה תקבור את עצמך בחובות ?? וואו ! קנה לך משהוא קטן וחמוד ב 7000-10000 ש"ח, משפחתית שנת 95, מדגם פשוט. תתחיל לחסוך בצד, כאילו אתה מחזיר לבנק הלוואה (שהרי בכל מקרה התכוונת לקחת) תוך פרק זמן מסויים יהיה לך 27,000 ש"ח ! ואז תקנה את רכב חלומותיך - בלי לקחת שקל הלוואה !! צריכת היתר בארץ היא תופעה מדהימה ! אגב ברשותך, את המכתב שלך אני מעתיק לפורום אחר, לטובת אחד השירשורים שם, בנושא זה..

הלוואה

הבנק לא חייב לתת לך הלוואה אם אין לך בטחונות. רכב ב 27000 ש"ח הוא רכב ישן והבנק לא משעבד כאלו "גרוטאות". אם הבנק אישר עקרונית את הבקשה- זכותו לדרוש ממך בטחונות, ואם אין לך- תסעי באוטובוס

אטל81

New member
יש לי בבנק חסכונות ...

שאותם בכוונה לא רציתי להוציא לרכישת הרכב, אלא שיהיו בטחון להלוואה..

YULI9

New member
אני מבינה איפה חוסר האחריות

בבנק אמרו שההלוואה אושרה, הלקוח עלול על סמך הודעה כזו להתחייב לעיסקה ורק אח"כ מתברר שאין כסף. לגופו של ענין אני מצטרפת להצעה לא לנסות לקחת הלוואות מעל היכולת הכלכלית שלך. תאמין לי שום רכב לא שווה את כאב הראש.

למה לקחת הלוואה אם יש לך כסף נזיל

קחי את הפקדון עליו את מקבלת ריבית אפס ותקני לך רכב ללא הלואה וללא עמלות כאלה ואחרות. נ.ב. ההודעה הנ"ל לא מתייחסת למקרים שבהם הפקדון כבר קיים כבטוחה לאשראי ודברים נוספים...

למעלה