חוסר אונים

za1553

New member
חוסר אונים

הכלבה שלנו (בת 6 חודשים) הורסת את הבית (Literally). כבר מזמן אנחנו סוגרים את דלתות כל הדלתות, והיא נשארת באיזור חדר אוכל - מטבח, אך גם שם יש קורבנות לשיניה וציפורניה... כבלים, קירות (הארכיאולוגית הקטנה חופרת בתוך הקיר). היא עושה את זה _רק_ כשאנחנו לא בבית, והיא יודעת שזה אסור, זה ברור לפי ההתנהגות שלה כשאנחנו חוזרים והיא עשתה משהו. מה שלא ניסינו, לא עוזר ! אני ממש לא אוהב לכעוס אליה, כי זה לא עוזר (והיא נראית נורא אומללה כשהיא מרגישה אשמה), אך אין אפשרות לתת חיזוקים חיוביים, כי היא הורסת משהו _כל פעם_ שאנחנו לא בבית. מה לעשות ? אומרים שזה קטע של גורים, ועובר - אך לא ישאר לנו בית עש שהיא תגדל !

be_roo

New member
בעיות התנהגות שקשורות לסביבה

ולא אליכם לא ניתן לפתור עם חיזוקים. לכעוס עליה לא יעזור מאותה סיבה, ההתנהגות לא קשורה אליכם, ולמרות שנראה לכם שהיא יודעת שאסור, היא לא יודעת, ה"בושה" שלה נובעת אך ורק מקריאת שפת הגוף שלכם, היא לא מקשרת את זה למעשיה. מאחר ואתם כבר לפני שבירה, וההתנהגות נמשכת זמן, נשאר לי רק להמליץ על מאלף מקצועי שידריך אתכם מה לעשות.

dansha

New member
הכלבה משועממת

כאשר אתם בבית הכלבה משחקת אתכם, אך כאשר אתם עוזבים היא נשארת לבדה ומשתעממת, חשוב לתת לה מספר צעצועים ועצמות שיהיה לה במה לשחק כשהיא משועממת.

© Tweety ©

New member
לי זה נשמע כמו חרדת נטישה

במיוחד העובדה שהיא לא נוהגת ככה שאתם נמצאים בבית. הרס חפצים,השתוללות זה סמנים מובהקים לחרדת נטישה. קודם כל-לא לכעוס עליה! במיוחד לא שאתם חוזרים הביתה אחרי מעשה. בוודאי שהיא תהיה אומללה היא כבר שכחה מה שהיא עשתה,ומקשרת ככה שאתם חוזרים הביתה אתם תמיד כועסים ועצבניים עליה-היא תגדל להיות מפוחדת ממכם וחבל. מה שכן אני ממליצה זה לעזוב את הכלבה כמה שיותר-לצאת מהבית גם אם זה ל5-10 דקות ולחזור. כאשר היא לא עושה שום דבר לצ'פר אותה,לפנק אותה,לחזק אותה. ככה היא תבין שכאשר היא לא עושה פעולה מסוימת היא זוכה לצ'ופר. לא נראה העיניין שהכלבה מכתיבה לכם את קצב החיים והבית כולו צריך להיות סגור שהיא לא נמצאת. אפשר לעבור לקו יותר חינוכי שהוא מריחת חומר מר ולא רעיל על הרהיטים,השולחנות וכל הדברים שהיא מגיעה אליהם ולועסת אותם-ככה היא לא תרצה לנגוע בהם עוד כי פעם אחת היא תרגיש בטעם המר וזהו. לגבי החדרים-זה נכון במידה מסוימת לתחום את הכלבה למקום מסוים אבל הבית לא צריך להיות בהסגר אני המלצתי לא מזמן למשפחה שנתקלה בבעיה דומה לשלכם להציב בכניסה לאחד החדרים חוט שאליו קשורה פיקה ברגע שהכלבה תכנס לחדר היא תבהל מהרעש ולא תכנס לשם יותר- כרגע זו השיטה שמומלצת ע"י המאלף-נתן פרל שהוא אחד המאלפים הטובים ביותר בארץ. זה פשוט יראה לה שהיא נכנסת לחדר הזה היא שומעת את הפיצוץ הזה-פעם-פעמיים יספיקו ואתם תוכלו לעזוב את הבית בלב שקט. זה לא נראה לי בכלל קטע של גורים עובדה שהיא לא נוהגת ככה שאתם בבית.

מייקלס

New member
ארכיאולוגיה והרס בית -

קשה לקבוע אם מדובר בהתנהגות "גורית" או בתסכול מכך שהיא לבד. ייתכן שפשוט יש שילוב "קטלני" בין השניים. בכל מקרה, טוב,עשיתם שהגבלתם אותה למקום אחד מומלץ אפילו להגביל למקום קטן יותר וחסר אובייקטים להריסה. השאלה היא כמה זמן הכלבה נשארת לבד. במידה ומדובר בכלבה המבלה שעות ארוכות בגפה, ניתן להבין את הצורך שלה "לפרוק עול". כמה פתרונות : 1. לקנות עצם בקר גדולה וחלולה (להרתיח כמה דקות במים רותחים לפני שמגישים) ולהחביא בתוך החלל צ'ופר שהכלבה אוהבת. הנסיונות "לשלוף" את הצ'ופר מהעצם תעסיק את הכלבה למשך זמן ממושך, ותשכיח ממנה את עבודות ההרס. ניתן גם לקנות צעצועים חלולים מהמוכן בחנות חיות לאותה המטרה. 2. במידה ואכן הכלבה מבלה שעות ארוכות לבד, לקחת דוגיסיטר שיוציא את הכלבה פעם פעמיים וישחק איתה עד להגעתכם הביתה. (הרבה ילדים נטולי כלבים ישמחו להיות לעזר). 3. להתייעץ עם מאלף המומחה גם להתנהגות כלבים.

למעלה