חוסכים לדירה

חוסכים לדירה

1.מה סכום מינימלי שכדאי לחסוך לקראת יציאה מהבית, בהנחה ואני גם אלמד חלק משבוע? 2.מה נגזרת מקסימלית של פונקציה Y=9X+8?

לגבי 1...

תלוי בהרבה דברים, כמו לאיזה אזור אתה עובד ומחיר השכ"ד שאתה מתכוון להוציא, השכ"ד של הלימודים במידה וגם אותו אתה ממן, אם אתה נכנס לדירה עם מרוהטת או לא (כי פה זה יכול להיות הרבה כסף). לגבי 2, אני לא זוכר

gesus

New member
יש לי נוסחא בשבילך

אם שכ"ד הוא X, אז הקצבה החודשית שלך תריכה להיות לפחות 3X כדי לסיים את החודש באיזון. להציב לך מספרים?

gesus

New member
למה נסחפתי?

אשמח לשמוע כמה אחרים מוציאים פה על שכ"ד ואיזה אחוז זה מההוצאות החודשיות שלהם. הנוסחא שלי אמנם די קשיחה, אבל שימי לב שאם את שוכרת ב-2000 ש"ח לחודש, סביר להניח שרמת ההשתכרות שלך בהתאם, כלומר 6000 ש"ח בחודש.

נגיד שהיא שוכרת ב-2000 ש"ח

אז מהמשכורת שלה הולכים קבוע 3000 אם נכלול את החשבונות ואוכל, אולי קצת יותר. היא יכולה להרוויח גם 4.5 או 5 ולחסך כל חודש 500-1000, כל עוד היא לא חייבת לצאת כל ערב או לקנות בגד/תכשיט חדש כל שבוע. עם כמה שאני פזרנית וחובבת שופינג, 2000 ש"ח זה הרבה הרבה הרבה הרבה יותר ממה שהייתי מוציאה על דברים לא הכרחיים בחודש.

gesus

New member
זו הנוסחא הפרטית שלי

לי יש הוצאות על מס' תחביבים שלי שהביאו אותי לנוסחא הזה. לדעתי אפשר להרוויח שכר מינימום (3600 בחודש) ועדיין להרשות לעצמך דירה ואוכל סביר אבל זה יבוא על חשבון איכות החיים שלך.

עוד שאלה

2 1.מה נגזרת של פונקציה Y=X+2X+8 2.מצא נקודות חיתוך עם ציר ה-X 3.מצא נקודות חיתוך עם ציר ה-Y 4.מה נקודות קיצון מינימליות ומקימליות של פונקציה, ואיך לעזאזל מוצאים דירה בתל אביב במחיר נורמלי?

מותר לי

New member
לפי מה שאני זוכרת...

X1=-4 X2=2 ואם זכרוני אינו מטעה אז Y=-8 על ציר הX יש שתי נקודות חיתוך, על ציר ה-Y רק אחת נקודות קיצון זה מימין ומשמאל או למעלה ולמטה? ואת המשוואה שלך תכתוב כך: Y=X²+2X-8
לגבי הדירה- לא יודעת, גם אני עכשיו מחפשת באיזור שלי, מסתבר שיש ביקוש...

למעלה