חונקת את החבר

angek100

New member
חונקת את החבר

קודם כל שלום לכולם, קוראים לי שיר ואני חדשה פה. אני וחבר שלי ביחד כבר שנה וחצי עוד מעט, מכירים מעל שנתיים, והוא כחצי שנה בצבא. מאז שהוא יתגייס, הקשר כבר לא במסלול הרגיל שלו מין הסתם, הקשר דיי הדרדר, התחילו לצוץ ריבים וכ"ו. אתמול בערב, הייתה לנו שיחת טלפון של כימעט שעתיים, שיחה קשה מאוד.. בשיחה הוא ביקש הפסקה, כי טען שאני חונקת אותו, שבגללי הוא לא יוצא למסיבות, שבגללי הוא ניתק קשרים עם ידידותיו, ובשבגללי הוא לא מתחבר אל בנות אחרות לקשרי ידידות. אני קנאית לא קטנה, וכן מפריע לי שהוא נמצא או מדבר עם בנות, ובעבר הפריע לי שהוא יצא למסיבות, היום אני יותר גמישה בקטע הזה.. קשה לי "לשחרר אותו" ולתת לו את החופש שמגיע לו, במיוחד עכשיו כשהוא בצבא ואין לו זמן. הצורך הזה של להיות איתו נובע מכך שאנחנו ניפגשים קצת, מדברים קצת, מגעגועים ורצון להיות איתו כל הזמן. הוא מבחינתו צריך את הזמן שלו, צריך את החופש שלו,צריך את הלבד שלו. האהבה שלי אליו היא חזקה, מבחינתי להיות איתו כל חיי, לוותר על הכל למענו, לעשות כל דבר בשבילו שיגרום לו לאושר. ואצלו זה הפוך.. הוא אוהב אותי, אבל הוא לא יכול להגיד לי שמבחינתו להיות איתי כל חייו, הוא מדגיש שהוא לא יודע מה יהיה מחר, וגורם לי לערער באהבה שלו אליי! קשה לי, קשה לי שהוא רוצה להיפגש עוד יותר פחות ממה שאנחנו ביחד עכשיו לטובת חבריו (אנחנו ניפגשים בשישי בערב עד שבת), קשה לי שיש לו את הצורך לדבר עם בנות אחרות ולרצות לדבר עם בנות אחרות, קשה לי שהוא חושב שאני חונקת אותו כי לא חשבתי לעולם שדבר כזה יקרה בקשר שלנו כי אני מנסה תמיד כמה שיותר לבוא לקראתו, קשה לי שרק אני משקיעה בקשר ומחזיקה את הקשר ומתאמצת בשביל שזה יהיה קשר מדהים בלי תגובה ממנו, וכרגע קשה לי עם מחשבותיי. אני חושבת, אם אני אתקשר אליו עוד מעט וישאל לשלומו, הוא יגיד שאני חונקת אותו? מה אני יכולה לעשות בשביל שהוא לא יגיד שאני חונקת אותו? מה אני יכולה לעשות בשביל כביכול "לשחרר אותו לחופשי", מה אני יכולה לעשות בשביל להרגיש יותר מחוזרת ויותר נאהבת על ידו? ומה אני יכולה לעשות בשביל להפחית את הקינאה? תודה רבה מראש לכל העונים..

אולי לא שמת לב אבל המילה האחרונה נאמרה

הוא אמנם קרה לזה "הפסקה" וריפד את זה בהרבה מילים יפות (וגם בכמה פחות יפות) אבל באופן מעשי הוא "זרק" אותך. הוא לא אוהב אותך כמו שאת אוהבת אותו ולא רוצה לבלות במחיצתך כמו שאת רוצה להיות איתו (אגב, אם הוא היה אוהב ורוצה הוא היה מצליח "לשלב" אותך גם בבילויים החברתיים שלו, היית יכולה להיפגש עם חבריו וללכת איתו למסיבות). זה לא נעים, אבל זה קרה כמעט לכולנו מתישהו בחיים... בכינו, כאבנו, כעסנו ובסוף אספנו את עצמנו והמשכנו הלאה (ותתפלאי לשמוע, אבל לרובנו זה אפילו עזר קצת להתבגר ולמצוא את המקום הנכון והבן זוג הנכון בחיים). ולשאלתך "מה אני יכולה לעשות בשביל וכו'" התשובה למרבה הצער היא "כלום" רק להמשיך הלאה ולמצוא בבוא העת את האחד שכן יאהב אותך וירצה להיות במחיצתך כמו שאת תרצי להיות במחיצתו.

angek100

New member
לא עשינו הפסקה.

אנחנו ביחד, הוא אמר שהוא רוצה לעשות מה שטוב לשנינו, ואמרתי לו שהפסקה לא תעשה לי טוב.. הוא אמר שהוא אוהב אותי בסוף השיחה.. אבל אין ספק שאני מרגישה שאני אוהבת אותו הרבה יותר ממה שהוא אותי..

czar

New member
אתם תעשו ושם זה יסתיים

אי אפשר לחנוק ולחשוב בצורה ככ כפייתית למרות שזה נובע מגיל ומכמות אהבה, בישלת את הקדירה ולהבא תלמדי לשחרר קצת. אף גבר נורנלי באמת לא רוצה לשמוע חלשלושה שמוכנה לעשות הכל בשבילו ואת כל הויתורים בחיים עבור הבן זוג, אנשים ובנים בפרט לא אוהבים סמרטוטות/ים.

גארוטה

New member
"לוותר על הכל למענו"

זו לא אהבה זו אובססיה. לוותר על הכל למענו זה גם לוותר על עצמך... "לעשות כל דבר בשבילו שיגרום לו אושר" בלי לקבל תמורה למה? את שווה פחות ממנו? לפי הנתונים שנתת את מאד צעירה, אז איך את כבר יודעת שאת רוצה אותו לכל חייך, את לא קצת ממהרת ונסחפת? כדי לקבל יחס שווה, כבוד ואהבה חזרה את צריכה קודם כל לכבד את עצמך ובשום אופן לא לבטל את עצמך בפני מישהו גם אם את אוהבת. קחי צעד או שניים אחורה, תשחררי לחץ, תני לו הזדמנות להתגעגע אלייך ולהרגיש בחסרונך, תני לו הזדמנות לחזר אחרייך, וכדי שכל זה יקרה פשוט תשחררי את הלחץ, מעצמך וממנו.

angek100

New member
גארוטה

תודה רבה.. כלכך נכון וצודק. באמת תודה עזרת לי

זיגזג8

New member
זה באמת נשמע

כאילו את חונקת אותו. וזה גם לא נכון להגיד שאת מוכנה לוותר על הכל בשבילו, כי יום אחד תתעוררי ותגלי שכל מ שהיה בחיים שלך חוץ ממנו - נעלם. אז כמו שנאמר לפניי - הוא נפרד ממך. פשוט לא היה לו נעים לנסח את זה ככה. עם כל הכאב והצער שבדבר, עכשיו צריך להפיק לקחים מהקשר הזה (לטוב ולרע) ולהמשיך הלאה...

רפסודיה

New member
הבדלים ביניכם בצרכים שלכם וברמות הצורך

אולי זו התדרדרות חדשה בקשר מאז שהוא התגייס ואולי הגיוס הייתה ההזדמנות שלו להתאים את ה"מסלול הרגיל" של הקשר, שיענה טוב יותר על צרכיו. בכל מקרה זה נשמע שאת צריכה הרבה יותר ממנו- גם בתדירות המפגשים ביניכם וגם ברמת הקרבה ואולי בכלל בסוג הקשר שהוא מעוניין בו לעומת מה שאת מחפשת. אין לך שום דרך לגרום לו לחשוב או לרצות מה שאת רוצה, באותה מידה שהוא לא יכול לגרום לך לרצות אחרת או פחות בקשר שלכם. את יכולה לכווץ את עצמך, ולדרוך על הצרכים שלך כדי לנסות להתאים למידות שנוחות לו - ולתת לו לעשות מה שהוא רוצה (למשל להפגש פחות כדי שהוא יספיק ללכת למועדונים, להפגש עם חברים ולשמור קשר עם בנות אחרות) אבל האם זה באמת הקשר בו את רוצה?

כשתתחילי להעריך את עצמך

הוא יעריך אותך. את יותר מידי מתאמצת, והשגת את ההיפך ממה שרצית. תתחילי להשקיע בעצמך או יותר נכון לאהוב את עצמך השאר יבוא לבד. החיזור, האהבה ופחות קינאה. לשחרר אותו זה הדבר הנכון ברגע שהוא מרגיש חנוק. ולא, לא להתקשר אליו. כן, הוא יגיד שאת חונקת.

למעלה