חונכת

חונכת

בננו בן שנתיים וחצי. קיבלנו חונכת במשך שנה וזה עזר לנו מאוד. השנה נאמר לנו שלא נקבל חונכת כיוון שחונכת מקבלים מגיל ארבע או ארבע וחצי ולא לילדים קטנים ושמה שקיבלנו היה מפנים משורת הדין. מה ידוע לכם בנושא? לי נשמע מוזר.

ביקשנו

ביקשנו מהעובדת הסוציאלית של העירייה ואתמול היא הודיעה לנו שבקשתינו נענתה בשלילה מהטעמים שכתבתי

שלומות0

New member
אם קבלתם לפני שנה

אז התירוץ שהילד קטן מדי לחונכת כבר לא תופס, לפני שנה הוא היה יותר קטן.

זה בדיוק מה שאמרנו לה

איך יכול להיות ששנה שעברה הוא כן היה זכאי והשנה לא. היא אמרה ששנה שעברה קיבלנו מפנים משורת הדין כיוון שלא נמצאה לנו מסגרת אז מצאו פתרון כלשהו שיהיה זמני אבל השנה בגלל שכן נמצאה לנו מסגרת ואנחנו לא רצינו בה אז אנחנו לא מקבלים חונכת.

שלומות0

New member
אהה בגלל של רציתם במסגרת

היא אל מאשרת חונכת , איזה "נחמדה" היא..
זכותכם לסרב למסגרת ולדרוש חונכת בתמורה למסגרת

אכן כך...

היא נותנת לנו תחושה (וגם רמזה במילים שלה) שאנחנו עוף מוזר ואמורים להודות לה שהיא נתנה לנו את האפשרות לשים אותו במסגרת. ראינו את המסגרת, שאלנו, חקרנו ומצאנו שלא מתאים לנו. השאלה היא אם היא צודקת מבחינה חוקית. בננו יהיה בן 3 בדצמבר.

שלומות0

New member
אני יודעת שחונך מהרווחה

זכאי לקבל כל ילד שעומד בקריטריונים ללא קשר לגילו, היות שכבר קבלתם אז אתם עומדים בקריטריונים!
על מנת לדעת אם החוק לציידכם בנושא עליכם לפנות לעובדת הסוציאלית של בית לורן באזורכם, לה יש תשובה מוסמכת וחוקית לתת ואפילו להתערב לטובתכם.
בהצלחה.

ומה שבאמת מדהים כאן

הוא שחונך עולה למדינה כלכך כלכך הרבה פחות ממעון שיקומי!!!

כאילו, בגלל שלא אפשרת למדינה לבזבז עשרות אלפי שקלים ויותר על השמתו של בנך במעון שיקומי שמבחינתך בכלל לא יהיה לטובתו, תענש בכך שלא תקבל דבר. חוצפן שכמוך

אתם יודעים מה זה מזכיר לי?
שהשמה של ילד לפנימיה עולה כזה הון תועפות, שבסכום הזה אפשר היה לכסות כמעט כל סוג של עזרה למשפחה בקהילה ולהישאר ברווח, כולל חונך מסביב לשעון, הדרכת הורים צמודה, עזרה כלכלית ומה לא. אבל רק לפנימיות יש תקציב. אז מוציאים לפנימיה. שהרי הפנימיות, כידוע, הן הצלחה טיפולית מסחררת מעין כמוה

לא נעים להגיד, אבל כשמסתכלים ברמת המדיניות, לפעמים זה באמת מרגיש כאילו המערכת עסוקה קצת יותר מדי בלהזין את עצמה. בגלל זה אני אף פעם לא בטוחה אם נכון להיאבק על עוד תקציבים.

שלומות0

New member
תקציבים יש אני אומרת לך

ואני יודעת שיש, התירוץ שאין תקציב ובגלל זה לא נותנים חונכת הוא שקר גס

naomami

New member
לפני ארבע שנים היו זכאים

אנחנו ויתרנו על מסגרת (גם לא שובצנו כי לא ניגשנו לועדה) וקיבלנו שעות סיוע מתקציב רווחה- 16 שעות שבועיות בתוך הגן. התנאי הוא שהילד במסגרת תמ"ת (ויצו למשל), לא בטוחה שייתנו בגן פרטי. יתכן שיקח זמן עד שעיריה תמצא את התקציב. מעל גיל 4 זה מתקציב משרד החינוך (עם תמיכה קטנה של העיריה) ונובע מחוק שילוב.
חונכות- יש תקציב ל 24 שעות בחודש, בעבר השתתפות העיריה היתה תלוי במצב כלכלי (כלומר ההשתתפות העצמית לפי ההכנסה פר נפש). לפעמים היה עדיף לשלם ישירות למישהו מאשר לשלם דרך העיריה סכום גבוהה (כי ההעסקה היא דרך חברת כח אדם) ואז עוד להשלים כי נותנים שכר מינימום.

למעלה