חומר משובח

Mist2

New member
חומר משובח

אתמול קיבלתי מנה של חיכוך וסבל.
לאחר זמן מה פניתי אל הבורא ושאלתי:
״הכיצד ולמה הוא מבזבז עלי חומרים כה משובחים…״

מודטחדש

New member
סבל לא בא מהבורא

סבל בא מחוסר היכולת שלנו (שהיא אינסופית) למצוא מענה לבעייה מסוימת.

מודטחדש

New member
אהבתי

אבל לא רק את המדיטציה הטרנסנדנטלית. הוא/היא נתן/ה לנו עוד המון דברים נהדרים. בלי ספק לא את הסבל.

סינבד

New member
ועדיין זו מתנה מהבורא (או מי שזה לא יהיה)

לקבל את הבעיה המתאימה בדיוק למענה שחסר לנו כדי שנגלה בדיוק איפה הנקודה הכואבת שממנה בא הסבל וכו' וכו' וכו'

Mist2

New member
מתנה בודאי

לא דיברתי על מתנה מהסוג שאתה מדבר.
אבל גם אפשרות.

מודטחדש

New member
מה הקשר בין זה לבין סבל?

שום דבר רוחני (ויסלחו לי ידידי הנוצרים) לא בא מסבל. הסבל הוא תוצאה של שני דברים שהם אותו דבר:
1. שימוש מוגבל במשאבים שלנו.
2. בגלל השימוש המוגבל הזה, המעשים שלנו שמביאים אותנו לסבל.
לאתר את מקור הבעייה לא יביא מזור לבעייה עצמה. לאתר את מקור החושך לא יביא לאור. במקום לעסוק בחושך, לא יותר פשוט להדליק את האור?

סינבד

New member
מה שאתה אומר

הוא הסבר אפשרי אחד. ויסלחו לי ידידי חסידי מ"ט, ייתכן שיש עוד הסברים שקוצר הראות שלך לא מאפשר לך כרגע לראות.

מודטחדש

New member
תרצה או לא, תבין את זה אל לא

טבע החיים הם אושר-עילאי. נקודה. כל מה שהוא לא אושר-עליון (שאינו תלוי בדבר), הוא לא חיים - הוא בערות. זה לא מה שאני אומר. זה מה שכמה חודשים אני מתנסה בו. אני די משוכנע שאני לא לבד בהתנסות הזו. סבל הוא העדר אושר. אז כשיש אושר אינסופי, אין שום מקום לסבל. בטח ובטח לא בהתפתחות רוחנית.

Mist2

New member
לא יודע במה אתה מתנסה בדיוק...

אבל אתה מתאר הכל בצורה מאוד תבניתית. כלומר: כאשר קיים אחד לא יכול להתקיים האחר, או לבן או שחור..
&nbsp
מצבי תודעה מתקיימים במקביל: גם כאשר נוצר מצב תודעה גבוהה יותר, הוא לא מבטל את הנמוך, ושניהם (או יותר) מתקיימים במקביל.
&nbsp
כך יכול להיווצר מצב שיש בנו גם סבל וגם עוד אין סוף דברים, גם אושר.
&nbsp
אני יודע שזה לא ממש פופולרי לומר, אבל אני אוסיף עוד משהו, אם אתה חווה כל הזמן אושר - עליון, דע לך שמשהו שם בעבודה שלך ממש לא בסדר.
גם האלכוהוליסטים וצורכי סמים קשים, חווים אושר - עליון מדי פעם...

מודטחדש

New member
יש דברים שנכונים בשחור או בלבן

ולא ב-50 גוונים של אפור. או שאתה אוכל חרא או שאתה לא אוכל. גם לאכול "קצת" חרא, זה לאכול חרא. מסכים איתך בנקודה של קיום בו זמנית של מצבי תודעה. אדם בתודעת אחדות עדיין מתנסה בתודעת שינה, חלימה ועירנות.
לא אמרתי שאין סבל, נהפוך הוא. אמרתי שהסיבה לסבל איננה נחוצה. אדם פושט יד בשוק משום שהוא לא יודע אודות האוצר העצום שנמצא אצלו בבית. הוא בלי ספק סובל. אבל, אין שום סיבה לסבל שלו. אם היה יודע על מהות האוצר, והיה יודע איך להגיע אליו ולהשתמש בו, לא היה צריך לקבץ נדבות. אתה בטח תגיד לי שגם קיבוץ נדבות זו חוויה. בהחלט - לגמרי מיותרת.
אם אתה מדבר על "האושר-העליון" של אלכוהוליסטים וצורכי סמים, אין לך מושג מהו אושר-עליון. זהו אושר שלא תלוי בדבר, אינסופי. לא משום שהורדת ליטר וודקה אתה "מאושר". אתה מאושר משום שהאושר נמצא בתוכך בכמות אינסופית ואתה חווה אותו. מספיקה התנסות אחת באושר הזה, שתדע ותבין מהו.

Mist2

New member
לומר שאין כזה דבר שחור ולבן

ויש רק אפורים, זה קצת שחור ולבן, לכן לא אומר זאת :)...
אני לא יודע המון דברים, ואתה כניראה המומחה הגדול באושר במה מיותר ובכל מה שאני לא יודע.
&nbsp

מודטחדש

New member
קטונתי מלהיות "המומחה הגדול"

אבל המורים שלי והמורים שלהם הם ממש מומחים בנושא. תגיד לי בבקשה, איפה האפור של אישה בהריון. או שזה הריון או שזה לא הריון, לבן או שחור (ולא כתבתי בכוונה מה מאלה הוא הלבן ומה הוא השחור). אין כאן "אפור" של הריון. אבל די בי הקטן שיודע בברור שאושר הוא הדרך להארה ואין שום מקום לסבל בדרך הרוחנית. האושר האינסופי שקיים אצל כל אחד מאיתנו בצורה בלתי נדלית, בהארה אנחנו חיים אותו בשלמותו.

Mist2

New member
אתה המומחה

אבל הדוגמאות שלך ממש מדהימות, במיוחד אני אוהב שהן כל כך מתאימות לנושא!
עזוב אותך מאישה בהריון, לך על דברים פשוטים יותר:
כלב וחתול למשל, הכלב הוא כלב והחתול הוא חתול! שחור ולבן... גדול...גדול....

למעלה