חומר מול רוח

פטיש 5 טון או טורנאדו?? ../images/Emo8.gif

אבל בנימה מעט יותר רצינית שנייהם משפיעים באותה המידה!!! היות שהמערכת (הגוף-נפש-מוח-רוח) הינה מערכת הוליסטית שלמה. רוח

לאברהם לב-חומר ורוח ../images/Emo13.gif

לדעתי חומר ורוח הם שני מושגים המשלימם זה את זה אין אחד בלעדי השני ולהיפך אבל בעצם זה מה שאנחנו עושים מהם. הלואי שאנשים יחשיבו קצת פחות את החומר ויותר את הרוח שלך חנה גונן

רוזנה

New member
זה תלוי...

לדעתי, כפי ששאר החברים ציינו יש לרוח ולחומר השפעה על חיינו, אולם לא נוכל למדוד מה יותר. אם הייתי לוקחת מאזניים ושמה בצד אחד רוח ובצד השני חומר, אני חושבת שהייתי רואה תנודה מתמדת מצד לצד. אני רואה את ההשפעה של כל אחד משניהם על חיי, אולם במבט לאחור, רואה גם שפעם זה דומיננטי ופעם האחר דומיננטי. זה קשור למצב הקיומי שלך בחיים, ולדברים אליהם אתה חשוף יותר וצריך יותר. פעם צריך רוח, ופעם צריך חומר... על פניו נראה כי החומר הוא מה ששולט על החיים- הרדיפה אחרי הכסף, הקיום וההישרדות... אולם הרוח היא מה שעוזרת לכל אלו להתקיים- היא זו היוצרת, החושבת, המפרה והמקדמת את הקיום שלנו למקום יציב יותר. האם זה אתה שאמרת שאתה לא חושב? הרי שאלות מעולות הבאת! ותחשוב על זה ....

חי אדר

New member
חנה, ורוזנה. על חומר ורוח

השאלה מה משפיע יותר, חומר או רוח, זוקקת הבהרה. האם הכוונה לחומר והרוח המורכבים באדם, או הכוונה, לתימרון שעושה האדם בין שניהם. לגבי החלק הראשון, קשה להשיב, שהרי הדבר טבוע בנו בהכרח, ולא ניתן למדידה. שהרי הגוף זה דבר שנראה לעין הבשר, וניתן לשוקלו,ולמדוד אותו לאורכו ולרחבו.עם זאת, החלק הרוחני, אינו ניתן לשקילה ולמדידה.לפי החלוקה הראשונה, יש לצדד בעמדתה של חנה. ברם, לפי החלוקה השניה. אזי הדבר תלוי, במה האדם משקיע יותר. וכאן צודקת רוזנה. סוף דבר: זה וזה דברי אלהים חיים.

לחי אדר ../images/Emo6.gif

מקווה שנדע לעשות את האיזון הנכון בין רוח וחומר ולמצוא את שביל הזהב. שלך חנה גונן

למעלה