חומר למחשבה.....

ron68

New member
חומר למחשבה.....

כתבה מעיתון מעריב של שבת: בדיקת אבהות- בן 8 דורש לפתוח את הקבר של אביו. מאת שמעון איפרגן עשר שנים אחרי תחילת הרומן בין תושב באר-שבע, גרוש ואב לשניים, לצעירה בשנות ה-20 לחייה, וכשנתיים לאחר מותו, תובע בן 8 לפתוח את הקבר.הילד, בנה של הצעירה, רוצה להוכיח שלמרות שלא נרשם כבנו של הגבר הוא ילדו הביולוגי, ולכן מגיעה לו קצבת שארים וחלק מהירושה. לאחר פטירתו של הגבר הגיע הילד עם אמו למוסד לביטוח לאומי, בבקשה לקבל קצבת שארים בגובה של כ-1,500 שקל. אבל בביטוח הלאומי דרשו מהשניים להוכיח שהוא אכן בנו של הנפטר, מה שמעולם לא תועד באף מסמך. לצעירה נודע גם ששני הילדים האחרים של בן זוגה לשעבר כבר פנו לבית המשפט בבקשה לרשת הרכוש שלו - דירה ויותר מ-50 אלף שקל חסכונות בבנק. לאחר שגילו שאי אפשר לערוך בדיקת דנ"א לשני האחים החורגים של הילד כדי להוכיח את האבהות, שכרו האם והבן את שירותיו של עורך הדין משה אלמגור. בלית ברירה פנה הילד בן ה-8 באמצעות עו"ד אלמגור, לבית משפט השלום בבאר-שבע ודרש, בצעד יוצא דופן, להורת על פתיחת הקבר של הגבר שאמור להיות אביו. "אני רוצה לדעת מי אבא שלי, זה חשוב לי מאוד", הסביר. עורך הדין אלמגור ציין שאם בית המשפט יחליט על פתיחת הקבר, דגימות הדנ"א שיילקחו מהעצמות יישלחו למעבדה מוסמכת בארצות-הברית. בית המשפט יחליט בקרוב אם להיעתר לבקשה הלא שגרתית.

למעלה