חומר למחשבה....

חומר למחשבה....

למה החיים ממכרים? למה אי אפשר להפסיק ולחפש? אלה רק 2 מתוך המיליון שאלות שאני שואל את עצמי... החיים כ"כ ממכרים,מה היינו עושים בלא ההתמכרות? איך חיינו היו נראים? כל אחד מכור! להכל ! לקניות,לסמים,לטלוויזיה,לסיגריות,לאהבה,לנשום. איך מפסיקים?? בנאדם מגיע לנקודה שבו הוא יושב עם עצמו ועושה חשבון- נפש. הוא מחליט שזהו! הוא מפסיק ממחר! ואז... כמו בכל הפעמים הקודמות.. הוא מתחיל מצליח כמה ימים אולי שבוע, ונשבר. מי נולד עם הכוח להגיד "אני מפסיק!" והוא באמת מפסיק?? האם קיים בנאדם כזה?!? ואם קיים.. איך הוא מתקיים?? האם כדי להתקיים צריך להתמכר? אני מכור!- ואתה? האם זה משפט רע? למה החברה מחליטה לי מה טוב בשבילי... או מה טוב בכלל? במה הם יודעים יותר טוב ממני? אז מה אם אני מכור?!? אז מה!! עשיתי רע למישהוא? אז למה כשאנשים אומרים על מישהוא שהוא מכור זה מתבטא במובן השלילי של המילה? אולי זה יותר חיובי משלילי? ואם הוא מכור... אז..? וגם אם הוא מכור לסיגריות... וגם אם הוא עדיין "ילד קטן" אז הוא מכור והוא מופרע והוא פושטק... לא?!? ממש לא!! אז למה כל העולם וכל החברה מחליטה שכן...? החברה של היום יותר גרועה מכל דבר! יותר מטרור יותר ממחלות יותר מעוני יותר מתקשורת! למה אי-אפשר פשוט להשתנות בדברים הקטנים? להתחיל לשנות מנהגים מגונים... להחליט שמפסיקים! וביחד.... נעשה את זה כולנו... נצליח לעזור למדינה שלנו להראות כמו שצריך... ולא כמו איזה מדינת עולם שלישית...

בנענית

New member
מוכר לי מאיפה שהוא!

תמיד אהבתי את צורת הכתיבה והחשיבה המתחכמת והמיוחדת שלך.

בנענית

New member
מתניה!

אני זוכרת את זה מלפני שנה, מאותה תקופה שבטח הספקת לשכוח, כשהחלטת לנתק איתי ת'קשר בטענה ש...לא חשוב...

Mrs ButterFly

New member
../images/Emo204.gif אתה לא חייב. ../images/Emo3.gif

אל תדאג, אנחנו סתם שתי חברות טובות (כן חן?
)..

Mr Slider

New member
חיובי חן האחות המקסימה שלי .../images/Emo24.gif

ולטל היא ה- 1,000,531 עקפה אותך
...(בדיחה פרטית )

בנענית

New member
מה?!?

אף פעם לא נתקלת בחברות טובות שמאוד אוהבות אחת את השניה עד כדי כך שהן ממציאות שמות חיבה? נושנושית!! חולעלייך!

מקווה שהבנתי את כוונתך...

אם לא, תקן אותי... כתבת בין השאר: האם כדי להתקיים צריך להתמכר? אני מכור!- ואתה? האם זה משפט רע? למה החברה מחליטה לי מה טוב בשבילי... או מה טוב בכלל? במה הם יודעים יותר טוב ממני? אז מה אם אני מכור?!? אז מה!! עשיתי רע למישהוא? אז למה כשאנשים אומרים על מישהוא שהוא מכור זה מתבטא במובן השלילי של המילה? אולי זה יותר חיובי משלילי? ואם הוא מכור... אז..? וגם אם הוא מכור לסיגריות... וגם אם הוא עדיין "ילד קטן" אז הוא מכור והוא מופרע והוא פושטק... לא?!? ממש לא!! אז למה כל העולם וכל החברה מחליטה שכן...? צריך להתבונן על מהות האדם... מה המבדיל את האדם משאר הברואים בעולם ומשאר החיים בעולם? לאדם (או שמא נאמר באדם) קיימת הבחירה החופשית. אדם יכול לבחור את פעולותיו, את מעשיו... הוא לא כפוי למעשה מסויים. יכול הוא לבחור בין הטבע הגשמי שלו לבין הטבע האלוקי שלו. אדם לא יכול לומר שיש לו טבע מסויים... "אני חייב לעשות כך וכך כי זהו הטבע שלי", היהדות לא מקבלת טיעון זה, בין השאר כיוון שבמצב כזה אין יתרון לאדם על פני החיות. מתבטל אף כל עניין ה'מוסר' של האדם. כשאדם רוצח ח"ו, או גונב... מדוע כולם מתקוממים? למה מענישים אותו ודרשים ממנו שיכפר על מעשיו?! הרי, זהו הטבע שלו... בוודאי שאין הדבר כך. האדם יכול וחייב לבחור, להשתמש בנשמתו ובשכלו בכדי לבצע את פעולותיו. אמנם הדבר קשה מאד, אך אפשרי. מקובל לומר "האדם עושה מעשים טובים", אך למען האמת- גם המעשים הטובים עושים את האדם... ברגע שאדם מתגבר על יצרו פעם אחת- בפעם הבאה יהיה לו קל יותר, כיוון שפיתח כושר התנגדות. וכן להיפך לא עלינו, ברגע שהאדם נופל בפיתוי יצרו, יפול בפעם הבאה בקלות יתירה. נחלש אצלו כח ההתנגדות. אנו נתקלים במצבים די אבסורדים, בהם אדם יודע שאסור לו לבצע מעשה מסויים, ובכל זאת הוא עושה אותו... למשל- אדם ששותה חומרים שאינם טובים ומזיקים לבריאותו (ללא צל של ספק), אדם המעשן (אפי' רופאים היודעים בוודאות שהדבר מזיק), וכן עבירות שאנו יודעים שהן אסורות ובכל זאת עושים אותן כמו לשון הרע, רכילות, לבוש צנוע, וכו'... כיצד, אם כן, האדם מתנגד להיגיון הבריא, לאמת הברורה לו ולטבע האלוקי שבו? לצערנו, האדם יכול לעיתים להתעלם מן האמת וללכת שולל אחר יצריו. להתעלם מהטבע האלוקי שבו ולהיגרר אחד גשמיותו. על כך אני צריך להילחם, ולא בכדי אמרו חז"ל- "איזהו גיבור- הכובש את יצרו". מלחמת היצר דורשת גבורה רבה מאד. מלחמה תמידית. מלחמה עיקשת. על כן, ברגע שאדם לא מנסה אפי' להילחם ולהתנגד ל"התמכרותו"- בוודאי שהדבר מתקבל בחברה בצורה שלילית, אפי' שלא במודע... כיוון שאינו מתנהג כאדם, ובמקרה הטוב מתנהג כבהמה, כיוון שאם אינו עושה מעשה אדם, אפי' בהמה אינו ראוי להקרא. עצם העובדה שאדם נכשל, לא הופכת אותו לבהמה, לשפל... אך אדם שאפי' לא מנסה לשנות את מנהגיו הרעים... אינו עושה מעשה אדם. כיצד ניתן להשתנות ולשנות מנהגים? זו כבר שאלה אחרת שאולי ניתן לדון בה בשרשור אחר. ובכל מקרה, ללכת בדרך חז"ל.

ושכחתי לומר...

עוד רעיון יפה המראה את מהות הטבע האלוקי של האדם, המודגש ביהדות. יהודי הנכנס לעול מצוות נקרא בר מצווה ואילו עובר עבירה ל"ע נקרא בעל עבירה. קשר בין אב לבן לא ניתן להפרדה... אפילו אם הבן אינו מתנהג בדרך הישר ר"ל, נקרא הבן של אביו. אך בעל ואשה, יכולים להתגרש אם רואים שחיי נישואיהם אינם עולים יפה. כך גם עם המצוות והעבירות. המצוות, עשיית רצון ה'- הם חלק בלתי נפרד מהיהודי. העבירות לעומת זאת, המעשים הרעים, ה"התמכרויות" השונות- כל אלה יכולים להיפרד מהיהודי, הם אינם כחלק מהותי מאישיותו. הכל תלוי ברצונו.

.|ג'ירפה|

שאלת איך מפסיקים.אני אנסה לענות.אני לא מבטיחה כלום.. תראה. אנחנו בני אדם, אנחנו מין הסתם תלותיים לפעמים, אבל זו הבעיה. למה שנהיה כאלה? למה שלא נוכל להתגבר על כל הדברים האלה, נעשה מה שאנחנו צריכים ולא מעבר לזה? בנאדם צריך שחרור. בכיף, שילך לראות טלויזיה. אבל אתה חושב שהמצב שבו בנאדם יראה טלויזיה יותר שעות ממה שהוא ישן הוא אידיאלי? לדעתי לא. נכון,בנאדם יכול לומר, "הו, אני מכור. מה אני יכול לעשות." אבל זו לא הדרך. אתה מכור? בכיף. יש מספיק אנשים שיכולים לעזור לך. השאלה היא אם אתה בכלל רוצה להפסיק להיות מכור, אם אתה מבין שזה לא מה שיעשה לך טוב, אם תחליט שאתה באמת לא אוהב את החיים האלה, התלותיים משהו, זו לא בעיה לצאת מההתמכרות. אין דבר העומד בפני הרצון. "בנאדם מגיע לנקודה שבו הוא יושב עם עצמו ועושה חשבון- נפש. הוא מחליט שזהו! הוא מפסיק ממחר! ואז... כמו בכל הפעמים הקודמות.. הוא מתחיל מצליח כמה ימים אולי שבוע, ונשבר." אם האדם יבין שזה רק מזיק לו, ואני אקח שוב את הדוגמא הכי נדושה ופחות מזיקה ביחס לשאר [סמים,סיגריות.] - טלויזיה. אם אדם יבין שהוא לא יוצא לטיול כי הוא לא יכול לחיות בלעדיה, אם אדם דתי מרגיש שממש קשה לו לשמור שבת בגלל הטלויזיה, ואם זה באמת מפריע לו - אני מוכנה להתערב איתך שהוא יעשה הכל כדי להפסיק עם ההתמכרות הזו, והוא יצליח. אם הוא ירצה בכך. כמו שאמרתי, הכל תלוי ברצון. כמו שכבר שמענו על אנשים שעישנו סמים, והפסיקו, אני מכירה אישית בנאדם שהיה מעשן 4 קופסאות סיגריות ביום והוא הפסיק! הוא הבין שזה לא טוב לו. הוא הבין שזה לא המצב האידאלי מבחינתו. הוא הפסיק.הוא הפסיק כי הוא רצה, לא בתאוריה, לא בכאילו, לא כדי שיניחו לו לנפשו כבר, הוא הבין שזה לא מה שהוא רוצה, והוא הצליח. וזה בא מתוכו. זה מה שחשוב. האם קיים אדם כזה? כן, בטח שהוא קיים! אני, אתה, המשפחה שלך, החברים שלך, כל אדם שירצה. אתה מבין, הכח טמון בך, הכח הזה שם, אתה רק צריך לבחור אם להפעיל אותו או להאמין שהוא לא שם ולהניח אותו. שם. אתה יכול לבחור אם להשתמש בכולו ולנצח, לנצח את היצר. מותר שיהיו נפילות, מותר לא להצליח ולנסות שוב. אנחנו בני אדם! וזו המטרה שלנו. להיות הכי טובים שיש. להצליח להתגבר על מכשולים שכאלה. יש אנשים שצריכים להתמודד עם דברים אחרים, יש כאלה שצריכים לוותר על ההתמכרות שלהם. לכל אחד יש את השדים שלו, אבל מה שיש בנוסף - לכל אחד יש את הכח לנצח כל שד שרק יתקרב אליו. את הרצון, אתה צריך לגבש, אתה צריך להבין. להרגיש. אם תרצו, אין זו אגדה.. וכמובן שגם צריך להאמין במה שאתה עושה בכל הלב. ולהבין שמותר להכשל. מותר לא לעשן שבועיים ואז בעצבים לעשן סיגירה אחת, מותר ליפול. כי אז אתה תרגיש רע, כל כך רע שלא תעשה את זה שוב. מטעויות, ב"ה, רק לומדים. [אגב, אם אתה שואל את זה באמת, אני יכולה לספר לך על משהו שקשור אליי, אתה יכול לקרוא לזה התמכרות, אבל בכל אופן, אני משערת שבמסרים..] "האם כדי להתקיים צריך להתמכר? אני מכור!- ואתה? האם זה משפט רע? למה החברה מחליטה לי מה טוב בשבילי... או מה טוב בכלל? במה הם יודעים יותר טוב ממני? אז מה אם אני מכור?!? אז מה!! עשיתי רע למישהוא?" אנחנו מתמכרים מהקיום שלנו. אתה לא חושב? אנחנו מתחילים עם דבר קטן ולא יודעים לשים גבולות. וזו בדיוק הבעיה של כולנו. אה. כן. ישנם מקרים שבהם ההתמכרות פוגעת בסביבה. ממ. ובעצם זה שאתה עושה רע לעצמך.. כן, אתה עושה רע למישהו. לצערי אני נוטה להסכים איתך. החברה של היום.. זקוקה לשינוי. לרצון ענק לומר "אני אפסיק." אבל החברה של היום זה גם אני וגם אתה. בוא נתחיל מעצמינו קודם. בואו נמצא את הדברים הרעים בנו, נשנה אותם, ואולי שנה הבאה נוכל לומר שהשתננו. בעז"ה. [אני יודעת שלא התכוונת שיענו לך על הכל. ובכל זאת.. מעין רצון שכזה ושעמום.. מותר לך להתעלם, אם תרצה.:)]

למעלה