חומר למחשבה..

חומר למחשבה..

אתם מרגישים לפעמים שאתם מיוחדים? זאת אומרת שאתם שונים, לא כמו כולם? שיש לכם מטרה מיוחדת בעולם הזה? אתם חושבים בכלל שיש לכם מטרה? או שנולדנו סתם? אתם מאמינים בגורל?

White TigeR

New member
תראי, לחשוב על הדברים האלו יותר מדי

זה לפעמים פשוט נותן כאב ראש. אני גם חושבת על הדברים האלו וכל בן אדם הוא מיוחד. לכל בן אדם יש נשמה. לכל בן אדם יש אישיות משלו. אני לא חושבת שיש לנו מטרה בעולם הזה חוץ מלחיות. בעוד בערך 5-6 ביליון שנים השמש היא זאת שתגמור את העולם ואנחנו אם נצליח, אולי נהיה על כוכב אחר. אולי עד אז אנחנו נשאב לתוך חור שחור. אני מאמינה מה שצריך לקרות קורה. אני מאמינה באלויהם. אתם לא יכולים להכחיש את זה שיש אלוהים. אני לא אומרת אלוהים שבשמיים או שמתפללים אליו. אני מדברת על אלוהים שיצר אותנו. שיצר את היקום. אין שום דרך בעולם שאנחנו פשוט היינו קיימים. זה לא עובד ככה. חייב אבל חייב להיות אלוהים (יוצר). אני מקווה שעניתי לך על קצת מהשאלות.

אני בערך יודעת את התשובה

סתם שאלתי, כי אני רוצה לדעת מה אנשים חושבים עם עצם הקיום בעולם הזה.

MikeY fReAk

New member
אני לא יכולה להכחיש?..../images/Emo79.gif

את לא יכולה להוכיח.. השאלות האלו-מאיפה הכל התחיל? יש מטרה? מה אני עושה במקום הזה? מה זה המקום הזה? מה המהות שלנו בכלל?.. והתשובה הזאת-הכל התחיל מאלוהים, המטרה לשרת את אלוהים, המקום הזה זה המקום שאלוהים יצר, המהות שלנו היא הנשמה האלוקית וכו'.. אולי יש כאלו שמאמינים בזה, ואני מכבדת את הדעה הזאת..כי גם אני חייתי בזה.. אבל עכשיו ההשקפה שלי שונה לגמרי, ואני מצטערת אם אני אפגע במילים הבאות בכמה אנשים..: לדעתי, אנשים המציאו את 'אלוהים' לענות להם על כל השאלות. הרבה יותר נוח שיש מטרה, הכל מסודר. למשל-אני יודעת שהלימודים שאני משקיעה בהם עכשיו, יש להם מטרה מסוימת. למשל, בגרויות. קיצור-אם יש לך בשביל מה, אז יותר נוח להעביר את הזמן. אז יש אלוהים..זה משהו אישי לכל אחד ואחת מאיתנו ואני לא מנסה לשכנע אף אחד/ת, רק להביע את דעתי. *וסלחו לי על הניסוח הלא משהו*

White TigeR

New member
תראי לא התכוונתי האלוהים התנכי

התכוונתי היוצר של היקום ואי אפשר להכחיש את זה שחייב להיות יוצר נכון?

shiroosh999

New member
אני מאמינה שאלוהים קיים...

איך אנחנו פה אם אפאחד לא יצר אותנו? איךא נחנו קיימים בכלל אם אפאחד לא התחיל אותנו. אני מאמאמנה באלוהים, שהוא קיים, אבל שאני לא צריכה להוכיח לו שאני מאמאינה בו על ידי שמירת שבת או תפילות וכו'...

יוו../images/Emo12.gif|ג'ירפה|

זה מה שאמרתי לאמאבא.. "אלוהים שיודע שאני מאמינה בו..הוא לא צריך שאני יוכיח לא את זה.." והם אל מדברים איתי כבר חיצ שנה:|

shiroosh999

New member
אני יודעת...

שזה נשמע מגעיל, אבל הם חרא של הורים, שכעיקרון כל הורים שהעקרונות שלך בגיל הזה נוגדים את העקרונות של הורים, בטוחים שזה שיגעון, ואני לא ככה. כרציתי להיות צמחונית זה היה ככה. לתת לי לעשות מה שאני רוצה, לתת לי לעשות את הטעויות שלי והלחליט את ההחלטות שלי, הם יודעים שאני אל דורשת מהם הרבה. וזה מה שאני צריכה מהם. אני כל כך כועסת עליהםפ כשהם אל מקבלים את הדעות שלי, לא נותנים לי להחליט לבדי, ומונעים ממני בעזרת ברוגזים ילדותיים את זה.

ממ|ג'ירפה|

איזה הורים חרא?ההורים שלי? כע אני יודעת..אני שונאת אותם

תנסי להבין אותם חמודה

ברור שאת אמורה לעשות מה שאת חושבת, וללמוד מהטעויות שלך. אבל ההורים שלך רואים את עצמם כאחראים עליך, הם לא רוצים שתעשי טעויות. הם מנסים ישר להוביל אותך לדרך הנכונה. ככה זה הורים. וכל עוד את גרה איתם, או כל עוד את קטינה, את צריכה להקשיב להם ובטח לכבד אותם.

זה אמור להיות הדדי.|ג'ירפה|

הכבוד,ההבנה. ואין שומקשר לזה שאני בת 13.אני לא "יאמין" במה שהם מאמינים עד גיל 18.. זה לא הגיוני.

shiroosh999

New member
מיועדת להיות פילוסופית....

אני לא מרגישה שנולדתי ונועדתי למשהו, אני מרגישה שנולדתי לא למען מטרה כלשהי, כדי לחליות. אני יודעת שאם אי פעם הייתה לי השפעה כלשהי אני אשתמש בה, אני רוצה תמיד לשנות, להפוך את העולם הזה לטוב יותר.

Guast

New member
איזה קטע...

אני בדיוק היום בשלוש ככה התחלתי לחשוב על אותו הדבר בדיוק... אני מאמין במשמעות הקוסמית של היקום ובכך שחיים חייבים להיקשר אחד בשני, הרי לכל יצור, ואפילו לשולחן לפעמים יש מטרה, והכרח בהרכב. כל אחד שונה מהשני (ולאו דווקא רק במראה) וזה מה שהופך כל אחד מאיתנו למיוחד בפני עצמו. מטרה? את המטרה אנחנו מגדירים לעצמנו. למרות שניתן לחשוב על זה בצורה קצת שונה - שלכל דבר יש את המטרה שלו בחיים, הוא לא חייב לשאוף כל החיים למטרה הזאת, והיא יכולה להיות דבר שולי ביותר כגון סתם מפגש מקרי ברחוב שיכול להוביל בשרשרת לאירוע מורכב שאליו יועד האובייקט הנדון. כדי לשמור על השפיות עדיף פשוט לזרום עם החיים ולא לעצור לחשוב לרגע, פשוט לחיות לפי היצרים.

למעלה