חומר למחשבה

Mייקל

New member
חומר למחשבה

קבוצת מדענים הציבה חמישה קופים בכלוב. במרכז הכלוב הציבו סולם ועליו ערמת בננות. כאשר קוף מסוים עלה על הסולם כדי לקחת לו בננה, המדענים שפכו מים קרים על שאר הקופים שנשארו על הקרקע. לאחר זמן מסוים, כל קוף שניסה לעלות על הסולם, היו אוחזים בו שאר הקופים או מונעים את עלייתו לסולם באלימות. במשך הזמן הפסיקו הקופים לעלות על הסולם למרות הפיתוי של הבננות. ואז המדענים החליפו את אחד הקופים בקוף חדש לחלוטין שהיה זר לאירועים בכלוב. הדבר הראשון כמובן שניסה הקוף החדש לעשות היה לעלות על הסולם, דבר שנמנע בנחרצות ובמהירות ע"י שאר ארבעת הקופים אשר היכו אותו נמרצות. לאחר מספר ניסיונות כואבים הפסיק הקוף שהצטרף לחבורה לנסות לעלות על הסולם. המדענים החליפו קוף נוסף אשר ניסה לעלות על הסולם כקודמיו. הפעם, השתתף הקוף הקודם שהוחלף בהכאת המטפס החדש בהתלהבות רבה. החלפת הקוף השלישי חזרה על אותו ריטואל, ובהדרגה הוחלפו שני הקופים הנוספים, וזאת עד שלבסוף לא נותר בכלוב אף לא קוף אחד מהקבוצה המקורית. המדענים נותרו עם חמישה קופים, שלמרות שמעולם לא ספגו מקלחת מים קפואים המשיכו להכות בכל מי שנסה להגיע אל הבננות. אם היה נתן לשאול אותם למה הם מכים את כל מי שמנסה לעלות על הסולם, קרוב לוודאי שהתשובה המתקבלת הייתה – "לא יודע – ככה זה היה מעולם...". "הרבה יותר קל לפרק אטום מאשר דעה קדומה" (א. איינשטיין)

painapple

New member
למדנו על זה בפסיכולוגיה פעם.

משהו דומה לפחות. אבל היי, סיימתי תיכון היום *מאושרת* וסיפור מעניין

RozeMary

New member
בהחלט חומר למחשבה!

אבל לא לכל דבר יש הסבר כזה.. או שכן? אם כן זה דיי מגניב לדעת למה אנחנו עושים דברים ~ יום טוב!

GremlinX

New member
לא יודע אם לכל דבר יש הסבר

אבל מה שאני כן יודע זה שהיצק'וק בסרטו "הציפורים" בא להראות שלא לכל דבר יש הסבר ושובה את הקהל במשך שעתיים של סרט מתח מוזר ,ובסרט אנו מקבלים מספר פיתרונות לתופעה : את הפיתרון המדעי, האישי, המיסתי, הדתי. סרט מעניין...מומלץ...

עשו עלינו ניסוי דומה בחטיבה.

ישבנו כולנו במעגל והוציאו אחד מהכיתה. אמרו לנו לעלות על הכיסאות ולעמוד, ולראות מה הזה שיצא יעשה, והיה כיסא אחד פנוי. אז הכניסו את הילדים לכיתה, אז רק אחד שאל מה קורה פה וכל השאר פשוט נכנסו לכיתה- הסתכלו על כולם ונעמדו על הכיסאות. זה נחמד לראות את זה על אמת...אני לא יודעת מה הייתי עושה באותה סיטואציה.

חוֹפִית

New member
לא חבל על הקופים?

הייתי יכולה לספר להם את זה מהתבוננות בילדי הכיתה שליץ רגע. תיקון. הכיתה לשעבר.

למעלה