חומר למחשבה.

blablash

New member
חומר למחשבה.

ב"ה בהמשך להודעתה של מור, תנסו לחשוב הפוך, לעשות סקר בחברה החרדית, מה חושבים על החילונים, אני מבטיח לכם שהתוצאות לא יהיו כלכך שונות. האמת שזה יהיה קצת קשה לעשות סקר, כי רוב החרדים שבכלל יסכימו לדבר עם החילוניים, יהיו כאלה מתחנחנים, שכל מטרתם היא להחזיר כמה שיותר בתשובה במסווה של "אהבת ישראל". במקום סקר, אני אתן לכם, כמה דוגמאות, למצבים שונים להם הייתי עד. הלכתי עם עוד שניים ברחוב, ופתאום ראינו משאית שנסעה ושברה למכונית חונה את המראה הצדדית, חשבנו בקול שכדאי לרשום את מס' המשאית ולהודיע לנהג שמכוניתו ניזוקה, ואז אחד מחבריי אמר, "אה תראו יש לו ידיעות אחרונות בחלון, הוא בטח חילוני, לא צריך להודיע לו כלום"... עוד מקרה, קניתי משהו לאדם חילוני, והמוכר היה חרדי (ירא שמיים) התלבטתי אם המוצר מספיק טוב, ואז המוכר שאל אותי, למי אתה קונה את זה? (לעצמי כבר לקחתי) עניתי שאני קונה לאדם חילוני, אז המוכר אמר "לחילוני זה מספיק" ז"א בשביל חילוני המוצר הזה למרות שהוא לא הכי טוב, הוא מספיק. ויש עוד המון דוגמאות לכך שהשנאה בין שתי החברות היא לא חד צדדית.

blablash

New member
הבהרה.

ב"ה אני מכיר גם הרבה מקרים הפוכים

Baby Boo

New member
הינה בן אדם הגיוני

תודה רבה! יש הכל מהכל יש חילונים רעים וחילונים טובים יש חרדים טובים יש חרדים רעים יש חילונים שלא חוטאים מבחינת החברה ויש כאלה שכן ויש גם חילונים שמסתתרים מאחורי הדת לעשות רע ויש כאלה שאנשים ישרים ובאמת צדיקים. אז בבקשה דיי עם זה אדם הוא אדם זה שהדת יכולה להשפיע עליו לעשות דבר אחד או אחר אדם הוא אדם ואם הוא רע הכיפה לא תתקן אותו ואם הוא טוב זה לא יעשה אותו יותר טוב עם ישים כיפה. דת היא אמונה ויש לה כוח אבל כל אדם עושה את הבחירות שלו

tamarhp

New member
בלבלש, בלבלש..

איך התגעגעתי להודעות האלו.. זה כל כך.. אתה!! ד"א - איך קוראים לך?

tamarhp

New member
כי הרגשתי מוזר

לדבר עם מישו שאני לא יודעת איך קוראים לו

למעלה