ההיבטים שנבדקו במשפט היו הומאניים לכן המהנדסים "חטפו" בשלב זה את מה שחטפו. עדיין נותר לבדוק את ההבטים האחרים: 1 - שחיתות משרד מהנדס עיריית ירושלים - על שנתנו רשות לאולמי שמחות בבניין שא תוכנן לכך. 2 - שחיתות של בעלי 2 אולמי השמחות > התחתון שהסיר עמודים וקיר תומך כדי להתחרות בגודל האולם שמעליו. > העליון - על כך שכל פעם ששקעה הרצפה, הביא רצפים שהוסיפו חול ומשקל ורצפו חזרה כאילו כלום... >> שני בעלי האולמות - על זה שלא הביאו את מתכנני הבניין כאשר היו רעידות חזקות בחתונות קודמות, מסיבות של בצע כסף - הם רצו לחסוך. 3 - הטכניון - המוסד שמהנדסיו מחו נגד השיטה מעל כל במה, אבל לא הצליחו אף-פעם להביא הוכחות הנדסיות לטענותיהם, עד היום הזה ולכן לא הצליחו לבטל את השיטה אלא רק למנוע את קבלת התקן שלה. 4 - מכון התקנים - שלא השכיל למצוא לאורך כל-כך הרבה שנים מה מגבלות השיטה ולא השכיל לתת תקן עם מגבלות, למרות שהמפתח ביקש לתת לשיטתו תו תקן ישראלי לאורך כל השנים האלה וכל זאת, כנראה, בגלל התנגדויות שאינן רלוונטיות להנדסת מבנים. 5 - כל המהנדסים (עשרות רבות) שהשתמשו בשיטה במאות אלפי מטרים בנויים של מוסדות שונים, כי מה שהם למדו בטכניון היה בניה קונוונציונאלית ושיטת ה"פל-קל", היא אחד התוצרים של השיטה הזו ולכן השתמשו בה בתכנון המבנים שלהם. 6 - מאות המהנדסים של הקבלנים השונים (בעיקר הגדולים שבהם), החתומים על מבנים כאלה, אשר היו או שלחו מהנדסים מטעמם במהלך הבניה, כדי לבדוק יישום נכון ומתאים לפחים בהם השתמשו בשיטה, יחד עם המפתח ושותפיו אשר היו נותנים את ה-OK ליציקות לאחר שבדקו את ההכנות לבצוע. 7 - רשימה ארוכה מאוד של מהנדסי ועדות מקומיות ואזוריות, אשר אישרו מבנים גדולים הבנויים בשיטה הקונוונציונאלית שבתוכה אושרה לשימוש גם שיטת ה"פל-קל". להלן תזכורת מכאיבה אחרת: לפני מספר שנים התמוטת בניין באזור התעשיה הקלה באשדוד על ראשו של חשמלאי ועוזרו שעסקו בהכנת תוספות של נקודות חשמל על עמוד מרכזי של אחד מסניפי הבנקים הגדולים. ההתמוטטות ארעה לאחר שהחשמלאים חצבו "תעלות" לצינורות החשמל בעמוד המרכזי של הבניין וגרמו בכך להקטנת חוזקו עד שקרס על ראשם. מהר מאוד הודיעו בראש חוצות, מי שהודיעו, כי המבנה קרס כתוצאה מכך שהשתמשו בבניית הבניין בשיטת ה"פל-קל", מה שלא היה נכון, ומאז ועד היום אף אחד לא באמת התייחס למקרה המצער ההוא... לא זכור לי משפט, לא זכור שמישהו יצא רשמית מטעם העירייה באשדוד והודיע מה קרה, למה קרה, אם יש אחראים... כלום! יש לזכור כי בארץ הבניינים מתוכננים הרבה יותר חזק מאשר לעומס המבנה והעומס השימושי שיעשה בבניין, בגלל נושא רעידות האדמה שמוסיף מקדם וחוזק די משמעותיים ומקדם חוזק נוסף הוא חששם של המהנדסים מחבלות במהלך הבניה הקונוונציונאלית, שהתחילו לקחת בחשבון עוד בתקופת האינתיפאדה הראשונה (ממשלת רבין) ואשר מוסיף עוד כ-20% לפחות בחוזק המבנה המתוכנן ולמרות זאת אנו עדים למקרי אסון מהסוגים הנזכרים... אבל, עם כל הצער והכאב האמיתי על אובדן חיים, שיכול היה להימנע, אסור לשכוח כי אנו חיים בעידן, בו על טעות אנוש לא בדיוק משלמים, אלא רק על טעות אנוש עם כוונת זדון והרי את כל הרשימה למעלה, כולל מהנדסים ופוליטיקאים, קבלנים ומאכרים, לא ניתן להאשים באשמה כזו כי הרצון להרוויח כסף, אינו כוונת זדון, אלא הדבר הכי חשוב בחיים... לסיום, סיפור ידוע...על אדם בכדור פורח שמוצא עצמו מרחף אי-שם ורואה אדם אחר על הקרקע. האיש המרחף פונה לאדם למטה וצועק אליו:"אולי אתה יכול לעזור לי?" זה מהקרקע עונה:"יכול להיות שכן. מה הבעיה?" האיש המרחף אומר לו: "קבעתי עם חבר עוד שעה במקום כלשהו בעוד שעה, אבל אין לי מושג היכן אני נמצא כעת". האיש מהקרקע עונה לו: " אתה נמצא 2 ק"מ מערבית לנ.צ.28 ו-3 ק"מ צפונית לנ.צ. 14 בגובה 100 מ' מהקרקע". האיש המרחף צועק לו: "אתה בטח מהנדס!" עונה זה מהקרקע: " כן איך ידעת?" המרחף עונה: " הבאתי בפניך בעיה, נתת לי נתונים, אבל אין לי שום מושג כיצד להשתמש בהם ולכן לא עזרת לי בכלל!" הקרקעי עונה לו: "אתה בטח מנהל". שואל המרחף: " כן, איך ידעת?" עונה לו מהקרקע: " ובכן, אתה לא יודע איפה אתה או לאן אתה הולך, עלית לאן שעלית בגלל כמות גדולה של אוויר, הבטחת הבטחה שאין לך מושג איך לעמוד בה, ואתה מצפה שאני אפתור לך את הבעיה. למעשה אתה באותו מצב בו היית לפני שנפגשנו, אבל איך שהוא עכשיו זו אשמתי".