חומר למחשבה...

spirit0805

New member
חומר למחשבה...

היה לי לא מזמן מבחן בלשון ובו הייתי צריכה לכתוב חיבור וזה היה הנושא שבחרתי: "יש אנשים הנוטים למקצוע מבטיח כלכלית, לחיים מאורגנים ומיושבים גם אם נעדרי הרפתקאות, ולעומתם יש הנוטים להרפתקנות, לריגושים, לנדודים, לעיסוקים מרגשים ותובעניים כמו אמנות שלאו דווקא מבטחים פרנסה. כתוב מאמר, ובו דון בשתי הנטיות, כתוב לאיזו צורת חיים אתה מעדיף ונמק את העדפתך." אני עכשיו אביא לפה את מה שכתבתי (הכנסתי שם גם את מייקל) אני רוצה ואשמח שתגידו לי אתם מה אתם חושבים על העניין, ובכלל אני חושבת שזה נושא שאנשים במיוחד כמונו צריכים לחשוב עליו... ___________________________________________________________________________________ בחיינו אנו נתקלים בלא מעט לבטים: כיצד אנחנו רוצים שחיינו יתקדמו וכיצד הם יראו בעתיד. ילדים ובני נוער עוסקים בסוגיה "מה אני רוצה להיות כשאהיה גדול" כל דקה שהם ערים. כל אחד שואף להיות בתחום מסוים ולהצטיין בו, יש הנוטים לכיוון המדעי, לכיוון הכלכלי והרווחי. ואילו יש המחפשים את המקצועות בעלי ריגוש מסוים ובין אם אמנות, ספור או אפילו עבודה עם חיות. אלה הנוטים לתחום הרפואה, עריכת דין וכלכלה שאופים להרוויח ככל דניתן ולפעמים אף טוענים, כי הכסף הוא המפתח לאושר. נכון, כסף הוא איכות חיים (חומרית), כסף הוא באמת מה שמוביל את העולם כיום, כסף יכול לדאוג לתרופות, לאוכל, אף האם כסף בלבד יכול לגרום לבן אדם באמת להיות מאושר? לעניות דעתי, אמנם כסף חשוב אך האושר יותר חשוב ואושר מופק כאשר אתה עושה משהו שאתה אוהב ולאו דווקא שקשור ברווח כלכלי, וכן אם מצליחים בתחום שאנו אוהבים. לדעתי, לא כל מי שיושב במשרדים של חברות הענק של ההיי-טק או עורכי הדין באמת נמצא שם מתוך אהבה אמיתי למקצוע, אלא לפי זה שהוא מעוניין בכסף על מנת שיוכל לספק לעצמו את החומריות, אך חומריות איננה מספיקה. אני בלא ספק אבחר בתחום שהוא אמנם לא רווחי כלכלית אך רווחי מבחינת סיפוק, הנאה, ואושר מלהיות במקום שבו אתה עובד ומשקיע את כל כולך בלא שאתה מרגיש שזה נכפה עליך, בעיניי הדוגמא הכי טובה היא, איש ההיי-טק המצליח לבין האמן, למשל, בתחום השירה. פעה הייתה אשת היי-טק בבית שעבדה בחברת ענק, היה לה משרד משלה, היא הרוויחה לא מעט, אך אני יכולה להעיד שהיא סבלה כל דקה, המשרד שלה היה הביטוי המושלם לטענה שלי-לא היה בו חלון כלל מה שדיכא אותה לעיתים קרובות, לדעתי, זאת סוג של מטאפורה חיה לנפש שאין לה אפשרות לנשום, להשתחרר, נפש בעלת רצונות ורעיונות שכלואה בקירות משרד בתוך חברת ענק בהיי-טק. אך כשאני רואה זמר, אני יכולה לראות ממנו את ההנאה שבעשייה, רואים שהמחויבות שלו למה שהוא עושה באה ממקום אמיתי-מבפנים. יש משפט אחד שנאמר על ידי מייקל ג'קסון (מלך הפופ, רוק וסול של כל הזמנים) אשר משמש לי כהשראה גם לדרך חיים, הוא אמר: "אני נשוי לעבודתי, חייבת להיות בינינו חיבור אמיתי על מנת שמה שאני עושה יהיה טוב" הכוונה במשפט הזה, שההצלחה תבוא כאשר אתה עוסק במקצוע מתוך אהבה וחיבור אמיתי וכך כמות ההשקעה תגדל כי תרצה להשקיע. לסיכום, לדעתי, לעסוק במקצוע המרגש אותך באמת הוא ערך נשגב בעיניי, מפני שאתה מממש את הרצון שלך, מה שמראה שאתה בהחלט מקשיב ומחובר לנפש שלך, כך אתה משחרר אותה ולא כולא אותה בתוך משרד. בסופו של דבר ההצלחה תגיע, כל עוד נשכיל בבחירותינו ובהחלטותינו. תודה למי שלקח את הזמן וקרא, אשמח לתגובות :)

Aneduune

New member
אהבתי. :)

זה נושא ממש חשוב, והאמת שאני בדיוק מנסה להסביר אותו לאנשים בזמן האחרון - אל תעבדו במשהו שאתם לא אוהבים, לא משנה כמה כסף יש בו וכמה התנאים טובים, אתם תהנו הרבה יותר מעבודה בתחום שתאהבו וגם תעבדו הרבה יותר טוב. בקשר לציטוט - מגניב להכניס את מייקל לכל מיני מקומות, כי יש לו ציטוטים שמתאימים כמעט לכל נושא חחח נכון שבימינו צריך קצת להתפשר כי קשה מאד להתפרנס גם במקצוע שנחשב טוב ומשתלם כלכלית, אז במקצוע שלא בכלל.. אבל צריך לזכור בסוף שחיים פעם אחת ושנתחרט אם נבחר במשהו שאנחנו לא אוהבים ונתקע איתו. לדעתי גם תמיד אפשר למצוא את הפשרה. כתבת יפה. :)

regiof

New member
אהבתי את מה שכתבת..הלוואי

שזה היה ככ פשוט, לא רבים האנשים שבאמת עוסקים במה שהם אוהבים לעשות.. ואם יש כבר אנשים כאלו , אני רואה אותם כברי מזל. אני יכולה להגיד לך מדוגמא אישית לצערי לאחרונה פוטרתי מעבודתי לאחר 5 שנים - ואני ממש לא נהנתי לעבוד שם (תחום של ביטוח) אבל במציאות לפעמים אין הרבה ברירות שיש משפחה ,משכנתא וכד' המצב פשוט מחייב "להתקע " בעבודה שממש לא אוהבים ... בעוד שמה שאני באמת נהנת לעשות זה מוסיקה, עריכה, אני ממש לא יכולה להרשות לעצמי לעזוב הכל ללכת לילמוד את מה שאני אוהבת כי יש מצבים שאנשים הולכים משקיעים גם כסף וגם זמן ובסוף הם לא מוצאים עבודה בתחום שהם אוהבים....

למעלה