חומר למחשבה

חומר למחשבה../images/Emo70.gif

היה היה פרופ' למטמתיקה ( מהסוג הנדיר, שקשה למצוא היום...) המורה הגיע יום אחד לכיתה וראה את תלמידיו צועקים, מתנחים ומעליבים זה את זה. הוא ניגש אל הלוח, לקח גיר וצייר קו באורך מטר. הוא ביקש מתלמידיו להציע הצעות כיצד לקצר את הקו בכל דרך שהיא. רובם הציעו למחוק מימין, משמאל, אחד הציע לקפל.. ואז הדגיש המורה: לקצר את הקו מבלי לגעת בו! התלמידים נדהמו, חשבו, היה זה אתגר לא קל. הם התקשו למצוא פתרון. המורה ניגש אל הלוח וצייר מעל הקו הקיים עוד קו, ארוך יותר מהקו שביקש לקצר. המורה הוסיף: כדי "להקטין" מישהו, אינך צריך לפגוע, או להעליב אותו... פשוט עליך להגדיל את עצמך! @@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@ טוב חבר כלב, מחבר כלב! "רק שני דברים הם אין סופיים, היקום והטיפשות האנושית ואני לא כל כך בטוח, מה קודם" (אלברט איינשטיין)

touti

New member
יפה ../images/Emo13.gif

זה שנים שאני קוראת את המשל הזה, איך אתם מגדילים את עצמכם במקום לפגוע???? אני שואלת ברצינות...

לדעתי יש דברים שהשתיקה יפה להם

ובמקום להתעמת או לפגוע בתורה זו או אחרת לפעמים עדיף לשתוק ולספור עד 10 ובכך להגדיל את עצמנו.

גדולה בעיני זה

להחזיר טובה תחת רעה ולא לשמור טינה. ומחזקת את מקסימית לשתוק לספור עד 10. זו מעלה גדולה.

touti

New member
מחזקת את שניכם

אז אני מוסיפה שלהמנע מפעולות צודקות אך מזיקות לגרוש זו גם התעלות.

kelly האחד

New member
ה"איך" הוא מאוד חשוב...

זה נכון יש פעמים שצריך "להבליג",פעמים שצריך לספור עד 10 אם לא יותר,הרבה פעמים כדאי וצריך להגיב גם כדי לא לשמור דברים בבטן (בסוף מתפוצצים!) וגם כדי לתת צאנס לשני לשנות התנהגות,העיניין זה באיך אומרים. הרבה פעמים אנחנו נפגעים מתוך רגישות יתר,חוסר ביטחון, או צדדים לא פתורים אצלינו,אנחנו צריכים ללמוד להפריד בין הסיטואציה למציאות,ולנסות להיות מודעים אליהם!.....עצבנתי פה מישהו?!תספרו עד עשר!

למעלה