חומר לימוד למשיט 40

• פותח הנושא Ubt5
  • פורסם בתאריך

Ubt5

New member
חומר לימוד למשיט 40

מעוניין בחומר מסודר למשיט 40 , על פי הסילבוס של מנהל הספנות. אשמח לעזרה .

gb228

Active member
ספר השיט בישראלי של קדר

אתה צריך ללמוד שני פרקים- חוקי דרך ותקנות השירותים (או שם דומה - אם זכור לי נכון זה העמודים הורודים בספר)
בנוסף יש בבחינה מספר שאלות בסיסיות בימאות - אם יש לך 30 אז לא צריכה להיות בעיה ולכל היותר תסתכל בשאלות לדוגמה שיש היום באתר מנהל הספנות עבור בחינת הימאות של משיט 30.
נושא כבוי אש והנצלה (תאוריה ומעשי) צריך לעשות במכון להכשרה ימית - פעם זה היה על ה"דדו", היום נדמה לי שזה בעכו.

Ubt5

New member
זה באמת לא מדויק אני ניגשתי למבחן שבוע שעבר

והופתעתי מכמות השאלות ( 88) ועוד שאלות על נושאים שלא נמצאים במדריך השייט הישראלי. כמו כן לא נתקלתי במבחנים לדוגמא ךרט לסקיפר 24...

gb228

Active member
אמנם עברו 3 שנים מאז שנבחנתי

אבל לא ברור לי מה יכול להיות לא מדויק.
מספר השאלות היה זהה למיטב זכרוני - כ 40 בנושא חוקי דרך,כ 20-30 בנושא תקנות השירותים והיתר בנושא ימאות כללית. האם שינו את הרכב השאלות? האם יש חומר נוסף?
התקנות למניעת התנגשות לא השתנו, תקנות השירותים ייתכן והשתנו קצת, אני מניח שיש מקום כלשהו שניתן להשיג את העדכניות ביותר (אולי ספריה של פקולטה למשפטים באחת האוניברסיטאות) וכללי הימאות גם הם לא השתנו.
אכן בספר אין מבחני דוגמה

gb228

Active member
אין ספציפית אבל...

הבחינות של חוקי דרך וימאות עבור משיט 30 טובות גם עבור 40
חוק השירותים לא מופיע - נקווה שבהמשך יעלו לאתר דוגמאות שאלות גם לזה

Ubt5

New member
ניגשתי למבחן ברביעי שעבר ונכשלתי בו..

היו שם המון שאלות מנושאים שלא מופיעים במדריך השייט הישראלי כמו יציבות כ״ש, נהלים לגבי ספורט ימי ועוד. דרך אגב מתוך 88 שאלות היו לי משהו כמו עשר שאלות בלבד לגבי חוקי דרך. חבל שמנהל הספנות לא מוציא מבחנים לדוגמא או לפחות מידע מאיפה ניתן ללמוד את מה שרשום בסילבוס.

nissim60

New member
גרשון אתה מטעה אותו ובגדול....

לאחרונה חלו שינויים ניכרים במבנה הבחינות. ובגדול היום ישאלו אותך על כל מה שיש בסילבוס ויותר מכך.

gerson1

New member
בינתיים & המעבר של תלמידי לא רע כלל

אכן צריך לעבור ולעבוד לפי הסילבוס
ובעצם, אין לדעתי מניעה לפרסם את השאלות

למעלה