חומר לימודי

rama1

New member
חומר לימודי

שלום לכולם אני גננת חדשה, בגן חדש... ההתחלה - עם כל הבלאגן והפחד שבה - היתה די בסדר היו לי המון נושאים ללמד בזמן כל כך קצר - כמו שאתן יודעות אבל עכשיו מתחיל חודש שלם שבו אין חגים, וזה נראה לי כמו המון המון זמן שאני ממש לא יודעת מה ללמד בו... אשמח מאוד אם תוכלו לעזור לי מנסיונכם... רמה

אלהלה

New member
נושא רב תחומי../images/Emo20.gif

מאוד מוכר המצב שאת מציגה ולכן לפני כמה שנים עברתי לשיטה קצת אחרת. במקום לקפוץ מנושא לנושא ולהעביר את הזמן שבין החגים אני עובדת על נושא לאורך כל השנה והחגים ושאר הדברים משתלבים תוך כדי העבודה השוטפת. אם את בוחרת להמשיך בנושאים שונים וחגים הם בעצם המרכז יש בעיה כי גם אחרי חנוכה (תבדקי בלוח
יש לך חודשיים של חור שוב. אז מקובל אחרי החגים לעבוד על נושא הסתיו והגינה, ואז נכנס החורף וכך הלאה. בנושא הרב תחומי תוכלי לראות שלד כללי של התוכנית שלי לשנה הקרובה באתר של הגן שלי. בהצלחה!

אפשר גם

בין החגים- זה הזמן שבו את יכולה לבחור נושא ייחודי שעונה על הצרכים שלך ושל הקבוצה, ולפתח אותו במשך שבועיים- שלושה.למשל:"הילד הזה הוא אני" (אינדיבידואליות),"אני הולך לישון"(חלומות,פחדים...),או נושא של חברות, תזונה או תחבורה.כך מתאפשר לך להתרענן ןלהתגמש. לגבי הסתיו-ברור שמקיימים מעקב אחרי תופעות מזג האוויר,אבל זה לא חייב להפוך לנושא.בארץ ממילא אין באמת סתיו ואביב אלא חורף וקיץ. כנ"ל לגבי הגינה:אפשר להקים גינה במקביל לנושא אחר.גם הגינה מצריכה מעקב לאורך כל השנה שמשתלב במקביל לנושאים אחרים.

טלגל

New member
שלום רמה והמון בהצלחה!

אני מקנאה קצת באלה שמתחילות כי אז הכל טרי ומרגש וכיף ללמד כל דבר, מצד שני באמת הכל מבלבל מאד. גם אני בדעה שעונות השנה וגינה יכולים להשתלב בנושאים שונים וכל השנה. אבל למען הסדר הטוב תתחילי בנושא הגינה לקראת הגשם שעוד מעט יגיע, אחר-כך תתיחסי לגינה בהתאם להתפתחות שלה כל השנה, עם הגינה את יכולה לשלב צמיחה של זרעים שונים, ומזה לצאת לצמיחה של הילדים ולהתייחס קצת רגשית ליחסים בין הילדים לחברות לסובלנות שמתקשר לרצח רבין שלדעתי כדאי וצריך להתייחס אליו בגן. לאט לאט תבני נושאים, ולכי גם עם מה שמתאים לך יש גננות שאוהבות ציור, סיפורים, טבע, ואיתם מרכיבים נושאים שונים. כדאי גם להתייחס לנושאים שעולים אצל הילדים. אז כאמור שתפי עוד במה שקורה אצלך והמון בהצלחה

rama1

New member
תודה רבה רבה לכולכן

טל גל - את בהחלט צודקת, להיות גננת חדשה זה באמת כיף לא יאומן, במיוחד כאשר זה המקצוע שתמיד רציתי להיות... עד שסוף סוף הגעתי לכאן והגשמתי את חלומי... לעומת זאת, זה כל כך קשה, כל יום נגמר בצרידות עמוקה, ודאגה ליום הבא כמה שאני מנסה לתכנן מראש, זה לא כל כך מצליח לי... לפעמים בא לי לבכות מרוב תסכול וקושי... אבל אני מכניסה לי לראש שכל ההתחלות קשות... מה גם שקיבלתי גן חדש חדש חדש, זה אומר לדאוג להכל ושלא יחסר כלום, אני צריכה לארגן פינות וחומרים ובדברים האלה אין לי כל כך מושג, אני מרגישה שאני הולכת לאיבוד בכל זה... טיילתי לי באינטרנט וראיתי את ההודעה הפותחת את הפורום הזה, וחשבתי לעצמי שזה יכול מאוד לעזור לי לשתף גננות שכבר עברו שלבים רבים ושיוכלו לסייע לי בעבודתי... ועל זה אני מודה לכם בקרב לב...
תודה רבה...
רמה

טלגל

New member
רמה אנא פני אלינו בכל עניין שנוכל

לעזור, עכשיו אני מקנאה שבעתיים, לא רק שאת גננת חדשה אלא שגם קיבלת גן חדש ואת לא צריכה להכנס לנעלי שום גננת ולא יעשו איתך השוואות לעומת הגננת ההיא או הזו. נכון שזה יותר קשה אבל את יוצרת את עולמך ועולם הילדים בעצמך, זו הלמידה הטובה ביותר שיש. ואת תשתפרי כל שנה, אני מבטיחה, אבל החויה הכי גדולה זו השנה הראשונה, לי זה היה לפני שבע שנים ועד היום זכורה לי השנה הראשונה קשה אבל מעניינת מאין כמוה. הקושי העיקרי לדעתי שתתקלי בו יהיה להעביר מידע ענייני להורים על ילדיהם, במיוחד אם תתקלי בקושי כלשהוא, בכל אופן עצתי היא תמיד לומר את האמת להורים על ילדם גם אם היא עלולה להיות קשה ופשוט להשתמש בשפה עדינה ומבינה. המון בהצלחה ופני לעזרה ותמיכה בשביל זה אנחנו פה

למעלה