חומר חיטוי

volkaria

New member
חומר חיטוי

אם לצורך העניין גילי נפצע,נגיד נשרט קלות בכף הרגל ממשהו שמצא בחצר. אני לא ארוץ לוטרינר על דבר כזה,לא מליונרית עדיין. אבל אני כן רוצה שתהיה לי בבית כמו מין ערכת עזרה ראשונה לגילי. תמיד יש לי תחבושות,מספריים קטנים פינצטה ואת הדברים הרגילים, אבל באיזה חומר חיטוי אפשר לחטא פצע קטן,או שריטה? לכלבים וחתולים תמיל השתמשתי בסוג של סינטומיצין,והמשחה האדומה ששכחתי את שמה,מי חמצן (לא אלה לשיער,תרגעו :) ).... אבל מניחה שחמוסים צריכים משהו עדין יותר,לא רעיל גם למקרה שילקקו את זה...

WTR

New member
סינטומיצין זה אנטיביוטיקה!

לא מורחים את זה בלי סיבה אמיתית! אני חושבת שכל עוד אין לך נסיון לא כדאי להפוך את החמוס לחיית ניסיונות... את יכולה לגרום לו יותר נזק מאשר תועלת בקשר לחומר חיטוי , אפשר למרוח קצת סביאור או פולידין עם פד גזה. אבל אם זה כף רגל זה משהו מאוד רגיש וכדאי דווקא שוטרינר כן יראה את זה. או לפחות להתייעץ איתו טלפונית (בשביל זה לא צריך להיות מיליונר) רצוי גם לקנות אבקה לעצירת דימום

volkaria

New member
4+ שנים של התנדבות בצער בעלי חיים

מקנים לי את הניסיון הדרוש כדי לדעת מתי למרוח לחיה סינטומיצין. כשאת רוב ההתנדבות שלי עברתי במרפאה,ובטיפולים תרופתיים בחיות שכבר בכלובים. ופולידין,זאת המשחה ששכחתי את שמה. אני לא מדברת פה על פצע שותת דם בכף הרגל, שריטה קטנה מקוץ או שבב,דברים כאלה,או שריטה קטנה מהמשחקים עם החתול (הם מסתדרים נהדר) אין מה להתיעץ עם וטרינר על דברים כאלו. שמעתי על האבקה הזאת...אך משיגים אותה?

Sweet Fantasy

New member
אני מסכימה עם איילת

ולא משנה כמה ניסיון יש לך בעבודה\ התנדבות, לא מורחים\נותנים תרופות על דעת עצמך. משחה אנטיביוטית מורחים רק בהוראה מפורשת, יש דברים אחרים לחיטוי, כמו בפנטן פלוס, ויטמה מרפן וכו.. להתייעץ עם וטרינר אף פעם לא מזיק, בכ"ז זה אדם עם ניסיון שלמד ועבד עוד לא מעט שנים כדי לצבור את הידע (שאת טוענת שיש לך מכמה שנות התנדבות - אני לא מפקפקת בזה) לעזרה ראשונה מה שיש לך זה בהחלט מספיק, לגבי האבקה , אבקת קפה שחור גם טובה לעצירת דימום, אפשר לשאול בבית מרקחת אם יש להם את האבקה הספציפית (אני לא נתקלתי אצלינו בבית מרקחת, עבדתי ב2 בתי מרקחת ב4 שנים האחרונות)

volkaria

New member
דווקא לשים לו קפה שחור מפחיד אותי הרבה יותר

מלשים לו סינטומיצין. אני מסכימה לגמרי שצריך מאוד להיזהר, גם לא התכוונתי למרוח לו סינטומיצין,רק ציינתי שהייתי עושה את זה המון בכלבים וחתולים. 4 שנים של טיפולים רפואיים נתנו לי מספיק ביטחון כדי להחליט למרוח סינטומיצין לחתול שלי נגיד,בלי להטריח וטרינר בשיחות מיותרות. אבל חמוס זה משהו אחר,הוא קטן,אולי ריכוז החומרים שם גבוה מידי,אף פעם לא חבשתי חמוס,ואני לא יודעת מה יקרה אם הוא ילקק את זה... לא יקרה כלום הוא ילקק את המשחות שציינתם?

Sweet Fantasy

New member
בלי קשר

יש סינטומצין לעור שהוא 3% לעומת זה של העיניים שהוא 5% ובטח עליו את מדברת כי זה המוכר... בכל מקרה את דעתי בנושא על זה נתתי :) לגבי ליקוקים, תראי שום משחה לא כדאי להכניס לפה, בכל מקרה של מריחת חומר שלא לבליעה רצוי למרוח ולהספיג כמה שאפשר, ליקוק של שארית חומר מזערית לא אמורה להזיק. ולגבי הקפה.. כשזה לעזרה ראשונה ולעצירת דימום זה לא מפחיד כלל
לא יותר מכל השאר.

volkaria

New member
ברור שעדיף לא ללקק,אבל זה קורה.

הוטרינר היה מביא לי את המשחות והייתי מנקה,מחטא,מורחת כראות עיני,ותמיד ראיתי רק תוצאות טובות טפו טפו טפו. למה דווקא קפה שחור אגב?

Sweet Fantasy

New member
אפשר גם עם קמח

אני באמת לא יודעת מה המקור, עוד תרופת סבתא שעובדת

volkaria

New member
קמח נשמע יותר טוב

אולי כי קפה שחור מזכיר לי שטח,חול,ישיבה בצל הטנק וחימום מים בפחית מטונפת... קמח נשמע נקי וביתי :)

למעלה