חומר בושא פגים

חומר בושא פגים

שלום לכן. אני מחפשת חומר על פגים בעברית קלה (!!) בשביל מכרה שילדה פג. אודה לכן אם תסייעו לי.

26יפעת

New member
החומר שעזר לי הוא מה שקיבלתי בפגיה

וחוץ מזה נשמח אם תפני אותה לכאן, לפורום, למאמרים ולקישורים המצורפים זה מה שעזר/עוזר לי! את מוזמנת גם לשאול שאלות ספציפיות בשמה, תגלי פה אנשים שמאוד מעוניינים לעזור ולתרום מניסיונם.

יש ספר

"פג בא לעולם" של ד"ר דוד קהלת (מנהל הפגיה בוולפסון). אבל (וזה אבל גדול מאוד)... כבר בפגיה (בוולפסון) אמרו לנו: "עדיף שלא תקראו". אנחנו (כמובן) קנינו (אפשר בסטימצקי), ואחרי שקראתי כמה עמודים אמרתי לחגית שלא תעיז לקרא בו. זה ספר מ-פ-ח-י-ד נורא, על כל הצרות שיכולות לקרות לפגים, והדבר האחרון שהורים לפג צריכים לקרא. לדעתי, עדיף לחקור (לא להתבייש!!! זה הבן שלהם) את הרופאים בפגיה. הם הכי ממוקדים, והם יכולים לתת להם את האינפורמציה הכי טובה. וכמובן, אפשר לשאול פה. תמיד נשמח לענות. שיהיה להם בהצלחה

../images/Emo65.gifלגבי הספר של דר' קוהלת

הוא אכן קשה מאוד , אבל הוא מתאר בדיוק את כל הבעיות הקשות ביותר הצפויות., גם אנחנו קראנו אותו שמאור היה בתחילת דרכו בפגיה וגם אנחנו נבהלנו, אבל.....ביום שאמרו לנו שלמאור יש דימום מוחי בדרגה 2 ולא הבנו בכלל מה המשמעויות של זה , כי לא כ"כ רצו לדבר איתנו על זה , רק אמרו שזה יכול להיספג ויכול להיות שלא, הלכנו לספר של קוהלת וקראנו את ההסבר של דימון מוחי דרגה 2 והבנו שכל עוד זה נשאר ככה , המצב בסדר. למזלנו הרב , בסופו של דבר הדימום נספג והכל בסדר. מה שאני מנסה להסביר זה , שכמה שהדברים קשים , לדעתי ( האישית ) כדאי לדעת אותם.

יש באתרים שונים

באתר "סטרצד" הישראלי, ב"הורים".. אפילו ב"טיפת חלב". אם לא תסתדרי, תבקשי ואני אשים לינקים. בשביל מה היא צריכה את החומר?

מצאתי קצת חומר באתר של טיפת חלב

ובמעט מאוד אתרים נוספים. אני לא חושבת שהבחורה תכנס לאינטרנט, והיא גם ברמת קריאה קצת נמוכה (עצוב, אבל מה לעשות..), לכן לא נראה לי שספר ממש יעזור לה. הבעיה היא שלגיסתה נולדה ילדה קצת אחרי שהיא ילדה את בנה. אני חוששת שההתפתחות של הילדה תכניס אותה ללחץ שהתינוק שלה לא מתפתח ככה. הוא שוקל עכשיו 2.600 והוא נולד לפני קצת יותר מחודש. אני יודעת שההתפתחות שלו טובה (נולד פחות מקילו וחצי), אבל ממש אין מי שידריך אותה. בכל מקרה אודה לכם על קישורים או ספר קצת יותר קל. תודה, מיכל.

יש משהו מאוד עקרוני

כל ילד, בין אם פג או לא, נתקדם בקצב שונה. בדרך בדיקה מסויימת יש ארבעה פרמטרים שונים- מוטוריקה גסה, מוטוריקה עדינה, התנהגות חברתית ועוד משהו ששכחתי. ילד יכול להתקדם מאוד באחד ולהיות מאחורה באחר. כך שלמעה אין דרך להשוות בין אף אחד, ביחוד שההתפתחויות הם מהיום למחר. איה עד לפני שבוע בקושי התהפכה והיום בטן- גב, גב- בטן כמה שבא לה. אז אם הייתי (ואני לא) משווה ללפני שבוע- היום זהו עולם שונה לחלוטין. תנסי להבהיר לה את זה?

אני בהחלט אנסה להבהיר לה את זה

העניין הוא גם הלחץ הסביבתי של המשפחה, שלא ממש מבינה, ואני חוששת שלה אין מספיק כלים כדי לעמוד על דעתה מולם. אמא שלה, למשל ניסתה לדחוף לתינוק אוכל סתם, למרות שהוא לא היה רעב ולא כלום, והוא פולט מזה ועלול להחנק, אבל היא בשלה, ולבת שלה אין גב כדי לעמוד מולה. אני מאוד מקוה שהם ילכו לחוג הורים. בכל מקרה הרבה תודה, אני אשתדל לקפוץ לכאן מידי פעם ולנסות להעביר לה.

תעזרי לה!!!

נורא לי לשמוע סיפורים כאלו. למרות שיש הרבה יותר גרוע, במקום חוויה מקסימה זה עלול להיות סיוט לשניהם. ותעיפו את הסבתא קיבינימט. לא יודע איך, אבל אם צריך עזרה - אני אגיע... באמת, באיזה אזור אתם? (הם?)

אנחנו בירושלים הם במרכז

אבל נראה לי שהיא כל כך פסיבית (האמא הטריה) שהיא לא יכולה לחשוב אפילו על לומר משהו לאמא שלה. אנחנו בהחלט מתכוונים לעזור (בעיקר דרך ההורים שלי שגרים לידם).

shirar1

New member
יש ספר שיצא בשנה האחרונה בעברית

שנקרא "כמה הוא שוקל?", הוא מאד מעודכן, בטח בהשוואה לספר של קוהלת שהוא כבר ממש ישן, ולדעתי הוא ספר שמסביר בצורה טובה ולא מדי מסובכת על פגים. אני מצאתי אותו בחנויות של צומת ספרים.

למעלה