חומרניות

דש1דש

New member
חומרניות ../images/Emo122.gif

קודם כל - פורום חביב לכם פה. אפשר להצטרף? אני אמא לשתי בנות - 4 ו-6. טהשאלה בנוגע לגדולה. היא חומרנית - מכת מדינה ממש! זה מתחיל מ"תקני לי" על כל צעד ושעל (בעיקר ווב'ינז ולא משנה כמה אני מסרבת לה היא ממשיכה לנסות והורסת לכולם את מצב הרוח עם התגובה שלה ל"לא") ממש קשה ללכת איתה למקום בו אפשר לרכוש דברים (בכלל לא בקטע של אוכל - ממתקים לא עושים לה את זה - רכישות. SHOPING!) ולא משנה כמה הסכמים עושים איתה לפני כן - היא מנסה לסחוט עוד..... לאחרונה היא התחילה בכיוון אחר - לנסות לסחוט כסף. שלשום התחילה ביצירה של כל מיני דברים "אמא אני עושה חנות" מאוד שמחתי, אפילו הצעתי לה מה לפסל) ואZ ישבה, כתבה מחירים לכל דבר - ורצתה למכור לי. ניסיתי לתת כסף בכאילו, כסף מונופול - לא. היא רצתה כסף אמיתי. כמובן שלא הסכמתי אבל עכשיו היו יומיים של סיוט כשהיא כל הזמן מנסה להתמקח, לתת הנחות ותלושי זיכוי (ותרשו לי
) העיקר שאתן לה גם כסף אמיתי.... לא הסכמתי כמובן. היא גם ניסתה עם כל מי שהגיע הביתה
כל דבר היא מנסה להמיר בכסף. זו ילדה שלא חסר לה כלום - אולי בגלל זה
זה מביך, זה מעצבן, זה מתיש.... איך מתמודדים עם זה? רעיונות?

אביבקיץ

New member
זה לא כלכך חריג

הרבה ילדים נהנים לעשות דברים ולמכור תראי - היא רוצה דברים. היא לא מקבלת. היא מנסה לחשוב על דרכים יצירתיות להרוויח כסף. אני בעד כן לתת להם לשחק במשחק הזה של הלעשות משהו ולמכור, בגבולות הסביר. לקנות ממנה איזה יצירה פעם בכמה ימים, בצורה כזו שלא יוצא שאת נותנת לה בסף הכל יותר מכמה שקלים בודדים בשבוע. לגבי זה שהיא רוצה קניות ומנג'סת - לא יודעת מה להגיד אני מבינה אותה שהיא נורא רוצה ומתוסכלת. אני מבינה אותך שזה משגע אותך לשמוע כלכך הרבה. אולי תנסי לתת לה כמה דקות לבטא את התסכול שלה. הציעו לי את זה לא מזמן בגלל בעיה דומה, וזה עבד. אחרי שאני משתפת איתה פעולה לכמה דקות ונותנת לה לבטא כמה היא רוצה את מה שהיא רוצה - בדרך כלל זה מסיים את העניין. אם לא - לדעתי לגימיטי אחרי כמה דקות שהקשבת לה - להגיד שזה סופי, ואת גם לא מוכנה לשמוע על זה יותר. היא מוזמנת לדבר על זה עם חברות, עם הבובה שלה, לצייר את התסכול שלך - אבל את כבא לא כתובת לשמוע את הקיטורים האלה, מיצית את העניין.

ברוכה הבאה,

לגבי ה"תקני לי" אני פשוט מתעלמת, יכולים לבקש, לבכות, לשיר, לילל, לשכב על הריצפה - לא ישנה את דעתי אם החלטתי לא לקנות. הם למדו מהר מאוד שכשאני רוצה - אני קונה גם בלי שיבקשו וכאני מחליטה שלא קונים - אז לא קונים. לגבי ההתעסקות עם הכסף - אם היא רוצה להרוויח כסף נסי להציע לה לאסוף בקבוקים למחזור ולמסור אותם בסופר הקרוב ולקבל עליהם כסף. אולי יש אצלכם חנויות יד שניה ? כדאי לבדוק, היא יכולה למכור להם דברים ולהרויח כמה שקלים .

פלגיה

New member
ברוכה הבאה

זה נשמע לי שתי בעיות שונות, ושתי צורות שונות לטיפול. הראשון הוא ה"תקני לי", השני זה הרצון להחזיק כסף אמיתי, של גדולים, ולהשתמש בו. מבחינת הבעיה השניה - לדעתי יש מקום לילדה בת 6 לקבל כסף משלה, וגם להשתמש בו. יש הורים שנותנים "דמי כיס", יש ילדים שמקבלים מקרובי משפחה מתנות כספיות, ויש ילדים שמחזירים בקבוקים למיחזור או מנסים למכור יצירות שלהם. בעיני זו לא חומרנות אלא אימון ב"חיים", והוא חשוב. אז גם אפשר להבין מה המשמעות של "אין מספיק כסף" . ה"תקני לי" מצריך יותר התייחסות. בעיני יש בנות חובבות שופינג, וחלקן גדלות אחר כך להיות נשים חובבות שופינג. הרבה פעמים זה קונטרה לאימא שממש לא אוהבת קניות. אני מתמודדת עם אחת כזאת בעצמי, ואנחנו באמת ממעטים לקחת אותה למקומות שבהם אפשר לקנות דברים (לא שזה עוזר, כי אפילו בגן חיות ובמוזיאון יש חנות מזכרות) - אבל לפחות מנסים.

דש1דש

New member
אז ככה,

יש לה כסף שלה שהיא אוספת, סופרת, מחשבת, וגם קונה בו דברים - לה ולאחותה הקטנה. היא טובה בשנרור מסבתא וממני
לאחרונה גם נכנעתי ואם היא עושה בבית דברים שלא באחריותה (באחריותה לסדר את החדר שלה ואת משחקיה - לא נעשה בדרך כלל....) והיא מקבלת 2 שקלים כשהיא עושה דברים אחרים (באישורי לפני כן) את תחושת האין כסף היא כבר קיבלה כשניסתה לקנות יותר מידי בכסף ובדקנו ביחד אם אפשר או אי אפשר... אני מאוד מקווה שלא תהיהי ההופכית שלי בקניות - אם כי יש לי חברות שכבר התנדבו ללכת איתה למסעות של קנית בגדים ונעליים (וחייבת להודות שהטעם של הילדה מאוד טוב - בבגדים / נעליים / תכשיטים....) ובכל זאת - מודה שיש לי בעיה עם מי שמוציא יותר ממה שהוא מכניס ואני מאוד לא רוצה שתהפוך לאחת כזו - ולא משנה אם זה יהיה על חשבוני או על חשבון גבגבר עשיר אחר
....
איך מונעים את זה?

אביבקיץ

New member
למה על חשבון גבר? נרא שהיא תצליח לפרנס את עצמ

זה שבגיל 6 היא מוציאה יותר מאשר מכניסה זה לא רמז לבאות היא רק בת 6

פלגיה

New member
לפחות אצלי בבית

חולת השופינג הוכיחה את עצמה גם כחסכנית ומחושבת. היא קונה רק בגדים מעוצבים, נכון, אבל מחשבת שעות אם יש מספיק כסף ואם היא לא קנתה יותר מדי. הרצון לקניות לא חייב להיות כרוך ברצון לבזבוז סתם. ומעבר לכך, היא בת 6, תני לה הזדמנות.

למעלה