חומרים פנטסטיים

חומרים פנטסטיים

אז אוקיי, כולנו יודעים שחרבות עושים מפלדה, קשתות מעץ וכו'. בחלק מעולמות הפנטזייה יש גם מתכות-על כמו אדמנטיט או מית'ריל, ויש גם מקומות שבהם משתמשים במין זכוכית בלתי שבירה. מה עוד? השתמשו אצלכם פעם בחומרים פנטסטיים לצורך יצירת כלי נשק, כלי עבודה או אפילו בניינים? מה דעתכם על עיר שלמה מקורי עכביש? מגן מצדף? חרב משנהב? ארמון מחול? סירה מפפירוס? (אופס, את זה מישהו עשה כבר, וניסה לשוט ממצרים לאמריקה) יש למישהו עוד רעיונות מעניינים?

BluePrint

New member
מסעות פנטסטיים? ../images/Emo32.gif

לא שמעתי על סירה מפפירוס שניסתה להפליג ממצריים לאמריקה, אבל ראיתי צילומים וראיונות (NGC is what you need to see) עם מדען ששט מדרום אמריקה למצריים (או לפחות עד אפריקה) על רפסודה מבלזה.

ת'ור היראדל

זה איזה בחור נורבגי שרצה לבדוק באופן אישי כל מיני תיאוריות על הגירה מאמריקה ולאמריקה דרך הים. היו לו כמה מסעות - במפורסם מביניהם הוא שט ברפסודת בלזה בשם "קון-טיקי" מדרום אמריקה לאיזה קבוצת איים באוקיינוס השקט ביחד עם חבורת סקנדינבים קרועים, וכנראה אליו אתה מתכוון. היה לו עוד איזה מסע, שהוא בנה בצפון אפריקה ספינה מפפירוס בשם "רע" וניסה לשוט לאמריקה, אבל היא התפרקה בדרך, ואז הוא ניסה עוד פעם, ונדמה לי שהצליח להגיע לאיזה איים לא רחוק מדרום אמריקה. אבל אני זוכר רק במעומעם - קראתי את הספרים כשהייתי ילד.

mormegil

New member
שריון מעץ

לוקחים כמה מקלות וקושרים יחד לצורת תריס ונציאני כזה יוצרים מזה צורת חולצה ומשתמשים בקסם שמקשה את העץ כמו מתכת.

לא חובה קסם

בסטורמברינגר, הברברים ממדבר האנחות מגלפים משהו שנראה כמו שריון לוחות מגזעי עצים, ומצפים אותו בעור. אני מתאר לעצמי שהעץ המשמש לזה הוא לא אחד מאלו הצומחים בעולמנו אנו...

סנדרין

New member
מגניף. ../images/Emo142.gif

חשבתי על רעיון של עיר תלויה, כמו שק-השינה האלפי מהספר עם החפצים הנוספים [מה שמו?]. ואולי עיר צפה, על ספינה? או דמוית-וונציה? ארמון מחול הוא רעיון מצוין. אולי גם ארמון מקרח.

בתים מוזרים

נדמה לי שיש גם ענקים שבונים טירות מעננים. ובית בתוך גזע עץ ענק הוא רעיון שיושם כבר, נדמה לי. מה עם עיר שחצובה כולה בתוך אי אלמוגים?

ogmios

New member
איים

אם כבר רעיונות חרושים, מה דעתכם על אי חי (כמו הזאראטן [ממלכות נשכחות?] או האיים החיים של מאווי-קובננט בסדרה היפריון)?

למעלה