חומרים למטבח-יתרונות וחסרונות?

ו א ג ו ס

New member
חומרים למטבח-יתרונות וחסרונות?

עץ, MDF, סנדוויץ (עם או בלי פסטרמה)
עץ מלא, פורמייקה, פורניר, שלייף לק, פולימר....

מה היתרונות והחסרונות לכל אחד מהם (ומחיר הוא בהחלט אישיו)? למה בחברת מטבחים אחת אמרו לי שפולימר הוא חזק מהעץ ונותן מראה דומה ובאחרת אמרו שבמזג האוויר של הארץ הוא לא מומלץ ו"סתם פלסטיק שלא משמש חברה מכובדת"?

למטבח כפרי (פרובנס סטייל) שמנת/לבן, בתקציב לא גבוה מידי, מה עדיף? ,(אם פורמייקה זה המבריק- זה בטח לא מתאים
אבל פולימר? עץ? פורניר?..)

zivaf2

New member
על קצה המזלג

הנה קישור שמסביר את ההבדלים בין החומרים השונים המשמשים את בסיס הארון
למטבח כפרי ממש, פורמיקה לא באה בחשבון, אלא פולימר/ צבע.
ההבדל במחיר הוא גדול, אני מציעה לראות את שתי האפשרויות ולהחליט.
המשפט "פולימר חזק יותר" מראה על אי הבנה בסיסית של מי שאמר אותו. פולימר הוא רק ציפוי שעוטף את הMDF של הדלת, מעין טפט. אין משמעות לחוזקו, אך עלייך לדעת שהוא קצת רגיש לחום (להרחיק מכיריים).
מצרפת תמונה של מטבח פולימר (כמו שאפשר לראות, הוא עדיין לא גמור) בסגנון "כפרי לייט". אם זה הסגנון שאת מחפשת והדלתות יפות בעיניך, אין סיבה לא להשתמש בפולימר.

ו א ג ו ס

New member
אז מה עושים תחת הכיריים?

ואם רוצים מדיח אינטרגלי-האם אפשר להשתמש בפולימר? הרי גם המדיח מתחמם בזמן עבודה.
והצד האחורי של המקרר לא חם?

(הבדלי המחיר באמת גדולים- על אותו מטבח לפורמייקה קיבלתי 27K, לפולימר 30K-לא הבדל גדול, אבל לצבע-37K. מכיוון ששיניתי את התוכניות- המטבח שאני באמת רוצה בוודאי יהיה יקר בהרבה יותר!)

מלבד המחיר, האם יש יתרונות לפולימר?
מה היתרונות של עץ? (והחסרונות)

zivaf2

New member
פשוט מתרחקים קצת יותר מהרגיל

תראי בתמונה שצירפתי- יש ארון מעל הכיריים, אבל הוא רחוק קצת יותר מהרגיל.
לגבי מדיח ותנור- אין בעיה, זה לא חום שמזיק לפולימר.
הפולימר נוח לניקוי יותר מצבע, אז זה עוד יתרון.
ועץ- זה כדי לקבל מראה כפרי "כבד". אי אפשר לצבוע אותו בצביעה אטומה אלא בבייץ (כלומר רואים את הטקסטורה של העץ מבעד לצבע), העץ עובד ומתיישן עם הזמן (ומי שאוהב אומר שזה היופי שלו...)
העץ חזק מאוד ובעל מראה עשיר.

milch

New member
עץ בהחלט אפשר לצבוע

זה רק ענין של עלויות. לא תמיד ולכל מטרה אפשר להשתמש ב-MDF, ואז משתמשים בפופלאר, בסנדביץ ליבנה או אפילו בבוק. אלה "מקבלים שלייפלאק נהדר שלא לדבר על צביעת שלייפלאק על פורמייקה גב.

zivaf2

New member
אשמח אם תאיר את עיני

אני דיברתי על צביעה אטומה. למיטב ידיעתי (ואני עובדת בחברת מטבחים וכל מה שאני אומרת נאמר לי ע"י בעלי מקצוע מעולים- נגרים וצבעים) כאשר צובעים חזית עץ מלא בצביעה אטומה, כיוון שהעץ ממשיך לעבוד, במשך הזמן יווצרו פיצוצים וסדקים בצבע. זה אף קרה ללקוח שהתעקש לעשות את זה למרות ההזהרות.
האם אתה חולק על כך? אשמח לשמוע הסבר מקצועי.

milch

New member
אני בהחלט חולק על קביעתך...

אני עובד בנגרות ב-24 השנים שחלפו ועיקר התמחותי היא בביצוע ריהוט בעץ מלא, כולל כל סוגי הריהוט לבית למעט נגרות בנין.
כל עבודותי מגומרות בצעים/לאקות אקריליים בהשמה ידנית על מנת להקנות מראה אוטנטי מירבי.
להערכתי בחברות מטבחים ביצור המוני אין ידע ונסיון בתחום העבודה בעץ. כיוון שהעובדות אינן ידועות לי בקשר ללקוח עם התקלה, אני רק יכול לנחש שהעבודה בוצעה לא נכון. הביטוי "כיוון שהעץ ממשיך לעבוד" הוא סוג של כסת"ח. עץ מוכן לעבודה צריך להיות בעל 8-12% לחות יחסית. התכווצות והתפשטות של עץ לכיווניו, ניתן לחישוב. העץ מכיל תאים קטנים בהם נמצאים המים. בחשיפה לתנאים שונים ממה שהגדרתי מעלה, המים יכולים להפלט ולגרום לעץ להתכווץ, או להיפף. לכן, צריך לדעת את השיטות לבניה עם חיבורים נכונים למניעת התופעה. בריהוט ישן מאד, לא היה נהוג לבצע גימור במקומות שאינם נראים לעין ולכן עם הזמן "העץ המשיך לעבוד/לחיות" ולחרוק. חשוב לבצע גימור טוב על כל העץ/פריט הריהוט כדי לאטום נגד תנאי סביבה מישתנים. שום רהיט לא יוכל לעמוד בתנאים קיצוניים פתאומיים.
בדיוק כפי שמבצעים גימור בלקה שקופה, כך ניתן לבצע גימור בלקה שהוסיפו לה פיגמנט מתאים להפיכתה לאטומה. ההבדל הוא בעלויות. על מנת ליצור מצע מתאים לביעת שלייפלאק על עץ, יש צורך בהשקעה רבה בהכנת פני השטח בניגוד ל-MDF.
גם היום מוכרים בחנויות לפירזול קרניזים ואורנמנטים עשוים מעץ בוק או פופלאר ועוברים צביעה אטומה.
דלות + משקופים מיוצרים מאורן ופופלאר עוברים צביעה אטומה.
באידיש אומרים: man darf kannen.

בתמונה המצורפת, ארון מעץ אורן מלא בצביעה כפרית (עיצוב שלי), אין סדקים ואין חריקות ב-5 השנים האחרונות.

zivaf2

New member
תודה על ההסבר המחכים

ואכן העבודות שלך יפהפיות.
אני רק רוצה לחדד את הנקודה, כי לגבי הענין המקצועי אני אחקור קצת בנושא:
האם יש יתרון מסוים לצביעה אטומה על פני עץ, יותר מMDF?
אם קל יותר וזול יותר לצבוע MDF, והמראה של העץ ממילא יכוסה ע"י הצבע, אז מה נותן לנו העץ?

milch

New member
תודה זיוה

עץ תמיד יהיה חזק יותר מ-MDF. יחד עם זאת, כדי לנסות ולהשאר על הקרקע, חזיתות של ארונות, דפנות חיצוניות, קרניזים וכד', בהחלט מתאים ליצור מ-MDF.
את צודקת בהחלט לגבי "והמראה של העץ ממילא יכוסה ע"י הצבע, אז מה נותן לנו העץ?". בניגוד למה שרשמתי מעלה, תמיד יהיו חלקי מיבנה שה-MDF לא יתאים. למשל רגליות של ארונות, עמודים וחוצצים במיקרה של ארון שחזיתותיו במישור של המיסגרת (בתוך המסגרת), הסיגנון הכפרי המושלם. אני ממש לא אוהב לעשות ארונות אמבטיה מ-MDF, זה לא אומר שלא עשיתי. פגיעה הכי קטנה או גימור שהוא פחות ממושלם, "הלך" הארון.
רמת הפגיעו(U)ת של הצבע בשימוש יום-יומי היא זהה כיוון שמה שנפגע הוא הצבע ולא המצע שתחתיו. פינות חדות יותר פגיעות יותר כיוון שכיסוי הצבע פחו(U)ת.

milch

New member
הנה עוד גוגמא מאותו בית...

...הם אוספים כאלה

ו א ג ו ס

New member
תמונות יפות של מטבחים יש לך...

מהו החומר של הדלתות במטבח הפרובנס שם (עם הרגליים)?

סיכום בינים של מה שהבנתי-
נפוץ ביותר זה דלת MDF או סנדוויץ (או משהו דומה)ועליו מודבק ציפוי.

אם הציפוי הוא פולימר (פלסטיק סינטטי), שלייפלק (=צביעה בחום?) או פורניר, זה לא עקרוני.

השאלה מה יוצר מראה עשיר, כפרי ויפה לדלת ולא מראה זול (כמו למשל פורמייקה...)

milch

New member
תודה

ארונות המטבח שאת מתכוונת בנויים מעץ בוק, כל המיבנה, בצורה של מיסגרות-מיסגרות (גם מאחורה), והדלתות כנ"ל, עץ בוק עם מילואה מסנדביץ' עם פורניר בוק. הגימור עם צבע אקרילי ולקה אקרילית על בסיס מים, דרגת ברק 5%.
אני לא הכתובת לשאלה "מה יוצר מראה עשיר, כפרי ויפה לדלת ולא מראה זול (כמו למשל פורמייקה...)", כיוון שסיגנון עבודתי מסגיר גם את טעמי האישי. יחד עם זאת, מדי פעם, אני מבצע גם עבודות בשלייפלאק שהוא בעיני הפלסטיק בשיא התגלמותו. מסגרות שטוחות על החזיתות לא הופכות את המראה ל"כפרי לייט".
לכל חובבי הז'אנר, אנא סילחו לי...

מרי פופ

New member
אהבתי מאוד את השידות

אבל כחובבת הז'אנר (עבור לקוחותי, לא לביתי), אני חייבת לציין שכפרי לייט יותר מדבר אלי וחריצים כמו בשידה הראשונה בצד הם הרבה יותר מידי בשבילי.
מלבד זאת, השידות יפיפיות! שאפו!

למעלה