חומצות אמינו

5kishkish

New member
חומצות אמינו

שלום לכולם אני עדיין מחפשת אינפורמציה בקשר למאכלים המכילים חומצות אמינו ליזין(המדכאים התפרצות הרפס) לעומת מאכלים המכילים חוצמת אמינו ארגנין(המעודדים התפרצויות הרפס). למישהו יש מושג?

למה לדכא?

שלום 5kishkish , ראשית ברצוני להתוודות כי התמחות הספציפית שלי בתזונה היא בבישול ובאכילת מזונות, ולא בייעוץ תזונתי לצערי (יש עוד זמן ללמוד). ברצוני לשאול למה יש צורך לדכא את התפרצות ההרפס? למה לא לטפל בו בצורה של ריפוי ולא דיכוי? הרי הרפס הוא וירוס החי בתאים של מערכת העצבים, לרוב כאשר ישנו טריגר פיזי או נפשי ישנה התפרצות של המחלה, לכן אולי כדאי לנסות ולרפא את המחלה בצורה הוליסטית הכוללת גם תזונה אך לא במחשבה של דיכוי. רפואה שלמה שלומי זילברמן הומאופתיה קלאסית.

יש ספרות בנושא התזונה. למשל:

ספר בשם: חומצות אמינו. הבטחתי שברגע שאוכל 'לשים יד' על החומר שלי, אכניס כאן את המידע... אבל כל הספרים, כל החומר שלי - ארוזים!!! את יכולה למצוא חומר יותר רציני בספריית הפקולטה לחקלאות ברחובות,(אני משערת) השאלה היא אם הטירחה להגיע לשם שווה את המאמץ. זכור לי רק ששוקולד מכיל ארגינין... אבל חשוב לזכור: האיזון התזונתי עוזר, אבל רק טיפול אמיתי בבעיה (רגשי, נפשי, רוחני) יביא לכך שזה לא יהיה חשוב מהו מאזן חומצות האמינו... בינתיים, חשוב להתבונן, ללמוד, ולטפל בדברים העמוקים יותר. כמוסות L-ליזין יפחיתו את הסבל, לאורך הדרך... מקווה שזה עוזר,

bestofhealth

New member
ליזין וארג´ינין - ברצון!!!

מזונות העשירים בארג´ינין: חרובים, אגוזים למיניהם, שוקולד, גרעינים למיניהם, ג´לטין, קוקוס, קוואקר, בוטנים, סויה. מזונות העשירים בליזין: שעועית, אפונה יבשה, תפוח אדמה, דגים,יוגורט עיזים, גבינה, שמרים, נבטים סיניים ושאר ירקות ופירות.

למעלה