חומצה פולית...

tamarm

New member
חומצה פולית...

אני לוקחת חומצה פולית 400 מיקרוגרם כחודש ימים לפני כשבוע הייתי אצל הרופא וכשסיפרתי לו שאני מנסה להכנס להריון הוא נתן לי חוץ מבדיקות דם גם מרשם לחומצה פולית. בבית ראיתי כי מדובר ב- 5 מ"ג חומצה פולית שזה פי 10 ממה שאני לוקחת היום. למישהי יש הסבר מדוע הוא נתן לי מינון כה גבוה? האם כדאי להמשיך לקחת את המינון הקבוע או לשנות???

אני הייתי מתקשרת אליו לברר

אם את אנמית או שיש לך היסטוריה רפואית של מחסור - אז אולי יש הצדקה לתת לך מינון כזה גבוה. אבל אם מצבך הבריאותי תקין, אז אין שום סיבה הגיונית לתת מינון גבוה (אולי הוא התבלבל ובחר בטעות את הפריט הלא נכון מתוך הרשימה?) לי נאמר שעודף של חומצה פולית, כשאין בו צורך הוא לא טוב. נדמה לי שמישהי גם רשמה כאן לא מזמן מה הנזקים שיש מעודף חומצה פולית לכן הייתי ממשיכה לקחת את המינון הקבוע ומתקשרת לברר.

Galit29

New member
אני לוקחת 5 MG

ואני יודעת שההבדל היחיד הוא ש4 MG זה ללא מרשם רופא ו- 5 MG זה עם מרשם רופא. אם את מתלבטת קחי את המינון הנמוך יותר ובינתיים תפני לרופא שלך לשאול אותו. אבל נראה לי שאין מקום לדאגה.

מעיןבר

New member
היא לוקחת 0.4 מ"ג ולא 4 מ"ג

וזהו אכן המינון המומלץ. מציעה לך לבדוק למה נרשם לך מינון של 5 מ"ג.

Galit29

New member
התחלתי להזיע!!!!!!

היתה לי בעבר בעיה של המוגלובין נמוך מאוד אפילו (9), אבל לפני שלקחתי כדור הכי קטן עשיתי את כל הבדיקות והכל תקין אני מסתכלת עכשיו על החבילה זה 5MG בוודאות. רק מחר אני יכולה לדבר עם הרופאה שלי אני מקווה שיעבור לילה שקט על כוחותינו.

פּוֹנְג

New member
משום מה לרופאי קופות החולים יש

מינון שונה ממה שמומלץ אפילו באתר של משרד הבריאות. אני אמרתי את זה לרופא שלי (הוא עשה כמו שהרופא שלך) והוא לא האמין לי עד שלא הדפסתי לו את הדף מהאתר של משרד הבריאות. ההסבר היחיד שעולה על דעתי זה שהם מאין "ראש קטן" מה שהקופה ממשתתפת זה המינון הגבוה, אז הם רושמים מרשם עם מה שיש להם. בלי להתעמק. זילזול חוצפה חוסר אחריות לי המינון הגבוה עשה מאד לא טוב.

אני כל הזמן לקחתי חומצה פולית

של 5 מ"ג, בלי לשאול יותר מדי שאלות, הרופא שלי תמיד רשם לי את המרשם הזה וכל פעם הלכתי לבית מרקחת לקנות אותו. לא היו לי שום תופעות לוואי, כלום. רק החודש, נגמרו לי הכדורים ואמרתי במקום ללכת עכשיו לרופא לקבל מרשם חדש, אני אלך ויקנה פשוט בבית מרקחת, ובאמת נוכחתי לדעת בפעם הראשונה שלא מוכרים את הכדורים במינון הזה ללא מרשם. אז התקשרתי לרופא שלי, גם מתוך דאגה מסויימת, למה אני מקבלת מינון שלא נמכר כך סתם, זה משהו מיוחד?? והוא אמר שממש אין סיבה מיוחדת וזה לא משנה, זה אותו הדבר מבחינת יעילות. וקניתי בסוף בבית מרקחת את החומצה פולית של 400 מיקרוגרם.

למעלה