חומצה גופריתית

haddock

New member
חומצה גופריתית

היי, איפה קונים חומצה גופריתית? יש חנויות כימיקלים באזור תל אביב?

sharpantie

New member
לא נראה לי

שימכרו לך כי זה חומר מסוכן ביותר. חנויות כימיקלים מוכרות בדרך כלל למוסדות ומעבדות. אם מותר לשאול, לאיזה צורך החומצה?

sharpantie

New member
בשביל מצבר לרכב

צריך מעט מאוד חומצה ומי שמוכר כימיקלים ימכור לך ליטר או חצי ליטר שזה המון ואין לך צורך בזה. אולי עדיף שתשאל אצל חשמלאי רכב איפה ניתן להשיג כמות קטנה למצבר.

wil

New member
כנראה לא בכל ריכוז זה חומר כזה מסוכן

יצא לי לעבוד עם החומר הזה כשהייתי בגיל בי"ס יסודי (תחת השגחה) אז כנראה שזה לא כל כך נורא. אין לי מושג באיזה ריכוז זה היה. זה היה לצורך ייצור מעגלים מודפסים תוצרת בית לפרוייקטים באלקטרוניקה. מתחילים מלוח מצופה בשכבה אחידה של נחושת, "מציירים" עליו את החוטים הרצויים עם מדבקה כזו,ואז טובלים את כל העסק בחומצה והיא מאכלת את כל מה שלא "מצוייר".

תשובות

א. במצבר מה שמתאדה זה מים ולכן אם יש חוסר משלימים במים מזוקקים השלמה בחומצה תגרום לעליה לא רצויה בריכוז החומצה במצבר. ב. יש חנויות כימיקלים רבות בתל אביב (חפש בדפי זהב תחת כימיקלים מכירה או שיווק) החומצה הגופרתית (ולא גופריתית שהיא חומצה שונה) הנימכרת בחנויות אלה היא בריכוז גבוה מהריכוז הנחוץ למצבר. ג מהילה של חומצה גופרתית במים הוא תהליך יותר חום רב וכאשר עושים אותו לא נכון (למשל כששופכים כמות קטנה של מים לתוך כמות לא קטנה של חומצה עלול להיווצר פיצוץ שיתיז חומצה לכל עבר כולל לכיוון העינים)

למעלה