חומצה אורית

ronidan46

New member
חומצה אורית

שלום אני בחור בן 35. בריא בדרך כלל. גובה 1.78 מטר משקל 65 קג תקין. מזה כ 8 שנים אני עושה כל שנה בדיקות שגרתיות. כל בדיקות הדם - ספירה, כימיה, סוכר, כליות , כבד , שקיעה, TSH, כולסטרול, שתן הכל תקין. הLDL כולסטרול נמוך - 65 הכל תקין חוץ משני ערכים URIC ACID כבר כ 8 שנים נע בין 9 ל 10 ( היום קיבלתי תוצאה של 9.9 ) וטריגליצרידים אחרי צום של 13 שעות ברמה של 300-400 כל זה למרות שאני די רזה. ב3 השנים האחרונות עשיתי דיאטה מתאימה לחומצה אורית גבוהה - כבר 3 שנים לא שתיתי אלכוהול בכלל, אני לא אוכל איברים פנימיים, לא אוכל הרבה בשר ועוד כמה דברים. למרות הדיאטות עדיין יש לי טריגליצרידים וחומצה אורית גבוהים. רופא המשפחה אמר לי שיש סיכוי טוב שיהיה לי גאוט ושזה מאוד מאוד כואב אבל לא נותן לי תרופה להורדת החומצה אורית כי מקובל לתת רק אם יהיה גאוט. מה דעתך? האם יש משהו נוסף שאפשר לעשות כדי להוריד את היוריק אסיד וטריגליצרידים? מה יכול להיות הגורם לכך? מה לעשות? האם הגאוט הזה באמת מאוד נורא? תודה רבה

חומצה אורית גבוהה

רופא המשפחה שלך צודק- לא נהוג לטפל אם אין סימפטומים הקשורים לרמה גבןהה של חומצה אורית כגון גאוט- הדיאטה בדרך כלל אינה מספיקה על מנת להוריד את רמות החומצה האורית- לגבי הטריגליצרידים, כדאי להתיעץ עם רופא המשפחה לגבי אפשרות של טיפול תרופתי עאוט אינה מחלה נוראית- התקף של גאוט עלול לגרום לכאבים אך יש לנו פתרונות מצויינים לבעיה ולא צריך לדאוג יתר על המידה

tberger

New member
פתרונות

כרגע אני בהתקף. מהם הפתרונות הקיימים כיום? אני חולה כבר כ 13 שנה ואולי יש דברים חדשים שאני לא מכיר כי מזמן לא שאלתי מכיוון שראיתי שאין כל כך חידושים מלבד אלופורינול וכולכיצין. אגב הכאבים הינם חזקים ביותר והמחלה כן נוראית. נראה לי שרק מי שיש לו יכול להבין.

tberger

New member
תרופות לשיגדון

אני מטופל ב ARTROTECH 75 במקרה של התקפה חזקה. לאחרונה ניסיתי להשיגה אך נראה כי כבר לא מייבאים אותה. האם יש תחליף בעל אותן תכונות? הבנתי שהתרופה יותר טובה מבחינת מערכת העיכול יחסית לנקסין שהייתי מקבל בעבר. תודה

למעלה