חומייני הישראלי

• פותח הנושא tapr
  • פורסם בתאריך

tapr

New member
חומייני הישראלי

אלי ישי, ידידנו הקרוב, מצא לו עוד משהו להתעלק עליו: "ח"כ אלי ישי קורא להוריד את הקמפיין של "טיב טעם": "הקמפיין החזירי של מעודדי החזיר טיב טעם נוטף ריח אנטי יהודי"" מישהו רוצה לספור ביחד איתי כמה עקרונות דמוקרטיים הוא מנסה להפר?...
אני חושב שדווקא זה טעים וחביב
צ'יזבורגר חזיר
|גבינה|

תמיר1991

New member
../images/Emo6.gif../images/Emo6.gif../images/Emo6.gif

הכפייה הדתית של ש"ס מצליחה לעיתים קרובות, אבל זו לא תצליח. אני שומר כשרות, אבל זהו אחד הדברים ה"דתיים" היחידים שאני ומשפחתי עושים. אמירות נוספות כאלה, נוסח טהרן, עלולים להביא אותנו להפסיק גם את זה... תמיר.

Tru Man

New member
שאתה אומר שאתה שומר כשרות...

למה אתה מתכוון? אתה לא אוכל את הסטייק ליד השוקו? בכל אופן אני כבר מזמן לא שומר שום כשרות כי זה הכל בולשיט אחד גדול וחוץ מכאבי בטן שאפשר לקבל מעירוב חלב עם בשר כהשלכה מטאבולית עוד לא ירדה שום אש מהשמיים ושרפה אף אחד...

תמיר1991

New member
אני לא אוכל חזיר, ארנבת וכו',

ולא צ'יזבורגרים וכו'. אבל ההורים שלי כבר התרגלו לכפירה שלי (לא שהם דתיים... אבא שלי "שינוי"), ואין לי שום בעיה לאכול מילקי ואז פסטרמה וכו'. כשאני אגדל אין שום מצב שאני אשמור, לדעתי... תמיר.

Tru Man

New member
טוב ארנבת גם אני לא אוכל...

אבל סטייק לבן... זה יותר מדי טעים כדי שאני אוותר על זה רק בגלל שכמה רבנים החליטו שזה לא כשר...

tapr

New member
../images/Emo6.gif

אני חושב שרוב הישראלים לא אוכלים ארנבת, פשוט כי זה לא בשר נפוץ באזור... בנוגע לסטייק לבן, הסגנון הארגנטינאי הכי טוב

tapr

New member
לא בשם מיוחד...

זה יותר הדרך שבה עושים אותו

Sashka7

New member
איזה חצוף!!!

אני ומשפחתי דווקא קונים הרבה בטיב טעם ונהנים מהאוכל הלא כשר שלהם... אני מממש לא חושבת ששהקמפיין של טיב טעם הוא חזירי או פוגע בתושבי מדינת ישראל וזכותו של כל אדם לאכול ולראות כל דבר שבא לו! כך שאם הוא לא אוכל חזיר וחמץ בפסח זה לא אומר שכולנו צריכים להידפק בגללו!

tapr

New member
אכן

"זה לא כאילו שהם נדחפים לכם לצלחת"... פחח...

הצטערתי מאוד לקרוא את התגובות

חברי היקרים, צר היה לי מאוד לקרוא את התגובות שלכם בשרשור הזה. אני מקווה שתסכימו איתי שאינני חייב להיות חילוני כדי להתנגד לכפייה דתית. אני יכול גם לשמור כשרות, ולהתנגד לכפיה דתית. אני מקווה שתסכימו איתי, כי זה לא בטוח. ישר מתחילים לדבר על בשר לבן וכמה הוא טעים עם גבינה. זה לא רציני. כמו שזכותו של אדם לאכול בשר חזיר, זכותי לאכול כשר ולהיגעל מחזיר. אז אנא. הטענה של אלי ישי היא פשוטה: חברה לא כשרה מפרסמת עצמה תחת הכותבת "פסח כהילכתו". יש כאן משום הטעיית הציבור. זה הכל. מותר להם למכור (אולי אלי ישי חושב שלא, זה לא מה שעולה כאן), מותר לכם ולכל מי שרוצה לקנות, אבל אסור להם להציג את עצמם כמשהו כאילו כשר. צר לי לראות שיש כאן מידה רבה של אוטומטיות באנטיות לכל מה שישי אומר. תחשבו על כך ותראו שיש כאן עיקרון פלורליסטי וליברלי ראשון במעלה: זכותם של שומרי הכשרות לקנות את המזון שלהם מחברות כשרות, ומותר להם כמובן לאכול אוכל כשר - והם גם צרכנים. יש לבדוק שכצרכנים לא פוגעים בזכויותיהם ומוליכים אותם שולל בהצגה מוטעת של משהו לא כשר כ"פסח כהילכתו". שחר.

חברונער

New member
אני מסכים

עם שחר בכל מילה לא צריך לתקוף כל דבר אפילו הגיוני רק בגלל שמישהו לא אהוב עליכם אמר זאת

tapr

New member
אי הבנה

שנינו יודעים, כי בנוער שינוי וגם במפלגת שינוי יש שומרי כשרות ומסורתיים רבים, ואין הדברים שנאמרו אפילו רומזים נגדם... אז בבקשה אל תשים לי מילים בפה. כמו כן, שים לב שחלק מהמגיבים בשרשור גם שומרי כשרות... אין "אנטיות" לישי, ודווקא על הפלורליזם ועל הליברליזם עומדת הביקורת שלנו כלפיו. ישי בא בטענה שהפרסומת היא הונאה של הציבור שומר הכשרות... האם לא ניתן עוד להשתמש בהלצות או בביטויים מסויימים? אני גם לא חושב שהביטוי מציין כשרות, ומכיוון שכתוב על כל מוצר אם הוא כשר או לא, אין בסיס לטענותיו. אבל, מאחורי כל זה, ישי מוסיף: "הקמפיין החזירי של מעודדי החזיר טיב טעם נוטף ריח אנטי יהודי". פתאום העניין מתבהר, ולישי יש אג'נדה יותר עמוקה נגד הרשת... כאן צריך לעמוד על שלנו, לא להתבייש, ולדרוש את חופש הביטוי שלנו. את חופש הדת, ואת החופש מדת. אז אני אומר, אין לנו "אנטיות אוטומטית" כלפי ישי, לישי יש "אנטיות אוטומטית" כלפינו.

אין כאן אי-הבנה

קודם כל אני לא מכניס לך מילים לפה, אלא קורא במו עיני: "ציזבורגר עם חזיר"... זה לא היה במקום, מצטער. דבר שני - אני מסכים איתך שלישי יש אנטיות כנגדנו. זה גם נכון שלישי יש הרבה נגד הרשת הזאת, וגם נגד חמץ בפסח, וגם נגדינו. אבל כל זה לא רלוונטי. האמירה שלו בטלה בשישים יחד עם כל אמירותיו המטופשות. אבל - יש כאן טענה לפיה מוצג מזון כאילו הוא כשר, בעוד שהוא לא. נכון שלא כתוב עליו, אבל גם לא כתוב עליו לא כשר. זאת הונאה, ולא יעזור כלום. אדם ליברלי צריך להילחם על זכותו של כל יהודי שומר כשרות לאכול כשר, ועל איסור חמור לנסות ולהטעות אותו ועל ידי כך לגרום לו לאכול אוכל לא כשר. ישי לא דרש לסגור את החנות (ואם הוא דרש - כמובן שיש לעמוד על שלנו), אבל במקרה של להגביל את מסע הפרסום להיצמדות לאמת - ודאי וודאי. ולא, לא ניתן להשתמש בהלצות ובביטויים מסוימים אם הם פוגעים (מה שאמר ישי) או אם הם בגדר הונאה (מה שאומרת הרשת). מקווה שתסכים איתי על זה. שחר.

למעלה