חומוס...

חומוס...

אשמח לקבל ממכם המלצה על מתכון להכנת חומות בייתי... אני אוהבת את החומוס מתובל :) תודה ושבת שלום לכולם!!!

pirge

New member
חומוס ועוד כמה מתכוני סלטי חומוס

חומוס מוגש כמו בצלחת אבל על חציל קלוי שלם מאת:פירגה להשרות ללילה חצי קילו גרגרי חומוס למחרת לשטוף היטב ולבשל כשעה במים רותחים עד שיתרככו. להשאיר גרגרים מבושלים לקישוט הצלחת לשטוף את הגרגרים ולטחון במג'ימיקס (מעבד מזון) לשים בקערה עם כוס טחינה גולמית להוסיף 2\1 כוס מיץ לימון טרי 6 שיני שום מעוכים לטעם קורט כמון מלח להוסיף מים קרים לפי הצורך, שיתקבל ממרח סמיך. לטעום. להוסיף לימון טרי שום ומלח עד שיתקבל הטעם הרצוי. הגשה: על צלחת הגשה יפה שוטחים את החומוס ומפזרים גרגרי חומוס מבושלים שלמים. מפזרים פפריקה חריפה ומתוקה מפזרים עלי פטרוזיליה טריה קצוצים מזלפים שמן זית בנדיבות קולים צנובר על מחבת יבשה-- ומפזרים מסביב לצלחת תהנו

pirge

New member
סלו חומוס וטונה - מדליק ומיוחד

סלט טונה וחומוס של פירגה ו limim ו 11:37 | 04/01/05 עשיתי אותו בשבוע שעבר ושכחתי להמליץ עליו, אז הנה... כרגיל עם המתכונים של פירגה, התוצאה מעולה. מתכון: סלט טונה וחומוס רכיבים: אופן הכנה: 2 כוסות גרגרי חומוס רכים שלמים קופסה קטנה או שתיים טונה בשמן בצל קטן קצוץ קטנצ'יק 2 כפות רוטב צ'ילי\קטשופ מלח פלפל לטעם מעט מיץ לימון לסחוט את השמן מהטונה ולהכניס לקערה עם יתר המרכיבים. לערבב. לשמור בכלי סגור במקרר. אפשר לטגן פרוסות תפוחי אדמה "מוזהבים" (צבע זהב) ולהגיש את הסלט מעל. הערות: מקור המתכון: פורום בישול לילדים-pirge הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2

pirge

New member
סלט קר עגבניות פלפלים וחומוסים

סלט עגבניות בפלפלים וגרגרי חומוסים מאת:פירגה סלסלה עגבניות שרי חצויות או עגבניות רגילות חתוכות לקוביות 3 בצלים חתוכים גס 5 שיני שום חצויות 4 פלפלים טריים בצבעים כוס חומוס גרגרים מלח פלפל שחור מטגנים בצלים ומזהיבים מוסיפים רצועות פלפלים וחומוסים מוכנים ומטגנים כ-3 דקות מוסיפים עגבניות ומטגנים ביחד כ-2 דקות בסוף מוסיפים את השום (לא מטגנת) מלח ופלפל שחור תהנו

pirge

New member
סלט עדשים של דוחול - תכינו עם חומוס

בטחינה ביחד. שידרוג נהדר. השף דוחול ספדי מצרכים לארבעה אנשים: 1/2 ק"ג עדשים 4 שיני שום כתוש – או לפי הטעם מיץ מארבעה לימונים שמן זית מלח מעט כמון 50 גרם צנובר קלוי 5 עלי פטרוזיליה מופרדים פלפל ירוק חריף או לפי הטעם טחינה גולמית כמות לפי הטעם תכינו חומוס עם טחינה מתובל ותערבבו עם הסלט/פירגה אופן ההכנה: מבשלים את העדשים בסיר עם מים במשך שעה, מסננים ושוטפים. מעבירים לכלי ערבוב, מוסיפים את הטחינה ואת מיץ הלימון בהדרגה, ומוסיפים מלח. טועמים ומשפרים במידת הצורך עם לימון ומלח. מעבירים לכלי הגשה ומקשטים בעלי פטרוזיליה, מעט כמון, צנוברים ושמן זית. תהנו

pirge

New member
../images/Emo3.gifמסבחה../images/Emo3.gif

מסבחהו pirge / מתכונים ו 17:02 | 11/10/04 מסבחה מעיתון זמנים מודרנים חצי קילו גרגרי חומוס 4\\1 1 כוסות מי בישול החומוס כפית מלח 4\\1 כוס מיץ לימון 2\\1 קילו טחינה גולמית תוספת: כוס גרגרי חומוס מבושלים כוס מי בישול החומוס הגשה: מיץ לימון טרי שמן זית פטרוזיליה קצוצה פלפלת חריפה 6 ביצים קשות פיתות חמות משרים גרגרי חומוס במים במשך 12 שעות.מסננים ממי השריה, שמים בסיר ומרתיחים במים נקיים. ממשיכים לבשל על אש קטנה עד שהגרגרים יהיו רכים לגמרי. מוסיפים במשך הבישול מים חמים . לאחר הבישול צריכים להשאר בסיר 2\\1 2 כוסות מים. מסננים את החומוס ושומרים את המים. כוס גרגרים שומרים בצד. את החומוס שנשאר מעבירים במעבד מזון עם כוס מי בישול ומעבדים למחית חלקה אך לא דייסתית. מוסיפים את המלח, מיץ לימון, טחינה ומעבדים עוד דקה. טועמים ומתקנים טעם. אפשר להוסיף מעט מאד מים במידת הצורך. שמים את החומוס בקערה גדולה. בסיר קטן שמים את גרגרי החומוס הנותרים ומרתיחים עם כוס ממי הבישול. מסדרים כל מנה בנפרד: שמים בקערית טחינה עם חומוס , מוסיפים כף גדושה של גרגרי חומוס מבושלים ו-2-3 כפות מים חמים ומערבבים.. מעבירים לצלחת אישית עמוקה. מעטרים במיץ לימון,שמן זית,,,,,,פטרוזיליה קצוצה,פלפלת חריפה,ביצה קשה. מגישים עם פתות חמות. נהנים ומחכים לפעם הבאה/פירגה

pirge

New member
חומוס bigjack חומוס של ביגוש שלנו

כמות כזו של חומוס עוד לא ראיתיםו bigjack / בישול לילדים [מצורף קובץ jpg] ו 14:42 | 06/01/07 וגם אני לא עד אתמול.............הייתי מוזמן למסיבה אצל חברים כשכל אחד מביא שתייה או אוכל אני כמובן מיניתי את עצמי להכנת חומוס ומכמות של בערך 2 קג' יבש זה מה שיצא פיילה ענקית שהתנפלו עליה אתמול ועם כל הרצון הטוב לא הצליחו לחסל אותה.......הכי מצחיק זה שמישהי מהמסיבה היא בעלת מסעדה והיא הביאה גביע חומוס משם והוא היה בטעם יותר גרוע מחומוס קנוי חומוס BIGJACK מצרכים: 500 גר' חומוס יבש (עדיף מהזן הקטן שנמכר בשווקים ובחנויות תבלינים) 1-1.5 כוס טחינה גולמית (עדיף היונה או הגמל) 4\\3 כוס מים קרים 1-1.5 כפית מלח 1-1.5 כפית מלח לימון (אפשר לימון סחוט במקום...אני מעדיף ככה) ההכנה: אז קודם כל החומוס מושרה לילה (ועוד כמה שעות לא יזיקו) והמים מוחלפים פעמיים. בסיר גדול עם הרבה מים מרתיחים את החומוס ומוציאים את הקצף, מוסיפים בזמן הרתיחה 2 כפיות אבקת סודה לשתיה (להיזהר שלא יגלוש) וממשיכים לבשל על אש בינונית שהמים יבעבעו קלות במשך שעה וחצי ,עד שהגרגרים נמסים בין האצבעות כמו חמאה. להעביר את הגרגרים למעבד מזון עם חצי כוס מים ולטחון, אם יבש מידי להוסיף עוד מים, העיסה אמורה להיות דלילה אבל לא מימית להוסיף את הטחינה לאט לאט עד שהחומוס מלבין ומסמיך מעט,להוסיף כפית מלח וכפית שטוחה מלח לימון, טועמים ומתקנים אם צריך. הכי טעים כשהחומוס חם ישר אחרי ההכנה. צריך לקחת בחשבון שהכי טוב לטחון כשהגרגרים חמים ישר מהסיר, ושהחומוס לא יהיה סמיך מידי כי במקרר הוא עוד מסמיך. להשתמש או במיץ לימון טרי או במלח לימון אבל לא לערבב בין השניים, אני מעדיף את המלח לימון כי הוא נותן טעם חמצמץ כמו החומוס הדרוזי. להגשה אני שם חומוס בערימה בצלחת, מעליו קצת גרגרי חומוס ששמרתי מהבישול, שמן זית ומעט כמון טחון. בהצלחה

bigjack

New member
הגעתי מאוחר../images/Emo9.gif תודות לפירגה

שנתנה את המתכון שלי שווה לנסות אותו כי הוא מוצלח

למעלה