חומוס אסלי

איריסג

New member
אני לא בטוחה שאת צודקת...

אם אני זוכרת נכון - אז כשעברתי שם (היה כבר סגור) - היה על השלט אזכור לזה שזה סניף של הבלו באס מפרדס חנה.

טוב אז לאחר בירור מעמיק

שתינו צודקות! החומוס בתל אביב הוא של חברים של הבעלים, גם לו קוראים "בלו בס" והחומוס הוא אותו חומס. אז זה בעצם סוג של סניף. אבל את האווירה שיש בפרדס חנה - אין באף מקום.

אני מקווה שלא מאוחר מידי

אם אתה בא מכיוון עפולה על כביש 65 פונים ימינה ברמזורים של מחנה 80, נוסעים כל הזמן ישר ומגיעים לכיכר שבפי התושבים נקראת "כיכר אגד" - בכיכר ממשיכים ישר עוברים תחנת דלק של פז מצד ימין וממשיכים ואז יש כניסה לא.ת. גם אותה עוברים וממשיכים (סתם שיהיו נק' ציון דרך) ואז יש מצד שמאל מרכז גיראטרי (נקרא "המלבן") ומולו בצד ימין של הכביש עומד ה"בלו בס". תהנה.

Benjamin Turner

New member
../images/Emo51.gif../images/Emo140.gif רבה

תמיד יש את החודש הבא

smartblonda

New member
החומוס הכי טוב שאכלנו היה בחומוס

אסף. החומוס משחתי ,הפיתות חמות וטריות,הצ'יפס מעולה וכדורי הפלאפל מעולים. לאחרונה אכלתי באבו גוש וגם שם מאוד נהנינו מהאיכות.

תמיר 8

New member
מסכים כמעט עם כולם

אכן חומוס אסף במקום השני אחרי אבו אדהם (בקרליבך)המדהים. חומוס גבעתיים כמשחה נטו טעים מאד,אבל כפי שצויין אין אחידות בין הסניפים וגם בסניפים עצמם אין עקביות.אבו חסן....ניסיתי כמה פעמים ומנות שונות.לדעתי יותר מיתוס מחומוס.כל השאר באיזור תל אביב רבתי לא שוים ביקור מיוחד.

S i g u r R o s

New member
חומוס מצוין יש גם

אצל אבו מארון בחיפה, רח' קיבוץ גלויות. המקום פתוח עד לשעות הצהריים בד"כ, עת נגמרת לו קערת החומוס. מומלץ להגיע על הבוקר ולאכול עם הפועלים וריחות עשבי התבלין המתערבלים בחספוס כיפי בתעלות האף . ראוי לציין שמזה תק' לא הייתי אצלו, אך הזכרונות נעימים מאד. בתל אביב טרם אכלתי בחומוס אסף. בזכות ההמלצות לעיל, הבטחתי לעצמי שאדגום אותו. אבו חסן היה נעים וטעים אבל לטעמי, המהומה הרבתי סביבו אעפס קצת מוגזמת.

המממ...

ראשית אני ממליץ לאוהבי החומוס על הספר של ליטני ושל עוד בן דוד (ספר משותף) בנושא תלמדו שם על מקורות המשחה הבדל העקרוני בין ירושלמי לגלילי מה הכי חשוב בחומוס (אגלה לכם... הטחינה) טריות ומשמעותה (חומוס טרי אחרי כמה שעות כבר חומוס אחר) המלצות פרטניות על כל חומוסיה אפילו כתובות בדמשק יש לכם שמה בקיצר, חובה! ושתדאו שחומוס (המשחה) אין אין אין בכל ארצות צפון אפריקה! ושסוריה היא נאמבר וואן! 1.אסף - כתובת בבקשה... אשמח לדגום 2.סעיד בעכו - אלוף הארץ 3.אבו חסאן ביפו (עלי קרוואן) - המסאבחה הכי טובה בארץ 4.לינה בירושלים - חזק לאוהבי הז'אנר הירושלמי חן חן

תמיר 8

New member
הספר נקרא"לא על החומוס לבדו"

ולא ניתן להשיג בחנויות(אזל).חומוס אסף בירמיהו מול אשכרה (הזהר לא לטעות).אם כבר דגום גם את אבו אדהם בקרליבך.

עכשיו חזרתי מאבו אדהם...

צהריים חום שיא לחות יותר משיא מקום קטן מפוצץ בפנים תור של כעשרים סבלניים בחוץ חשבון מהיר מורה שהמחיר יהיה משו כמו עמידה של כחצי שעה עד שלושת רבע שעה בתנור לוהט על מנת להגיע לטעימת המשחה היוקרתית ואני עוד בהפסקת צהריים של עבודה הא... אז פעם אחרת מה שכן התור עשה לי סימנים של "יש דברים בגו..." ס ק ר ן שבוע בא ננסה שוב... תיבלתי יגוני בסנדביץ' בר החמוד של רח' חשמונאים בואכה יודה הלוי

למעלה