חומה לבית

yamin2

New member
חומה לבית

אנחנו לקראת סיום השלד והגענו לשלב הגדר. הקבלן טוען שיש לעשות קידוח בקוטר של 50 ס"מ כל 4 מטר בעומק של 6 מטר. האם נשמע הגיוני? סה"כ יוצא שעל גדר של 51 מטר משלמים 75,500 ש"ח לא כולל מע"מ. נראה לי מטורף......

רשר

Well-known member
מנהל
מה שמטורף זה שאין לכם תוכנית חתומה!!

לביצוע הגדר,

binbal3011

New member
מה זה קשור לתכנית חתומה??

אני בונה לבד ולכן משלם כל פעם על בטון וברזל למרות שיש לי הסכם עם קבלן השלד. אם אפשר לחסוך אז מנסים.

רוני1955

Active member
תוכנית חתומה

מי תכנן לך את השלד? הקבלן? הוא קובע איך לבנות ואיך יהיו היסודות? אתה צריך תכנון של מתכנן, והקבלן יעבוד לפי זה.

calila

New member
עלות בנייה של קיר או גדר

תלויה לא רק במספר הקדיחות אלא בגובה הקיר, בעובי הקיר (שזה נגזרת של הגובה), מה הקיר תומך (אדמה, בית, בריכה, כלום) ובאדמה עליה הקיר נבנה, את מספר הקדיחות, העובי, והעומק של הקדיחה כמו גם כמות הבטון והברזל יקבע רק הקונסטרוקטור או במינימום יועץ קרקע אם יש כזה, על בסיס מה קבע הקבלן את העומק של הקדיחה? את הביסוס של הקיר קובע מהנדס הקבלן הוא רק מבצע לעניין המחיר, שוב זה פונקציה של השטח שלך, אתן לך דוגמא מהמגרש שלי, עשיתי גדר היקפית למגרש מאוד מדורג, הגדר מהווה בעצם קיר תומך לכל המגרש עם הבית, רום מקסימלי של הקיר הוא 8 מטר, עובי בבסיס שלו מגיע עד 4 מטר, יש ברזל אך בעקרון מדובר על קיר כובד ולא קיר מזויין, אורך הקיר הוא כ 50 מטר , עלות הקיר, כולל מילוי, ביסוס וכו, עלה כ 250K שח, אז אם תשאל אותי אם 75K זה מחיר מטורף, מה לדעתך אני אשיב לך?

binbal3011

New member
אני חושב שהוא מתכוון לחומה

לא קיר תומך. ברור שקיר תומך זה סיפור אחר במחינת עומד וכמויות.

בינא

Member
חומה? החומה הסינית...חומת ברלין...גדר???

הבלבול במונחים יכול להוביל לתשובות לא נכונות לכן להלן כמה הגדרות...: חומה - מבוצעת לבית כלא. בוצעה בהסטוריה להגנה נגד אויבים. קיר תמך - קיר שאמור לקבל לחצים מצד אחד שלו ולהתנגד להם. קיר גדר - הפרדה בנויה בין חצרות או בין החצר לרחוב. גדר - הפרדה שאינה בנויה בין חצרות או בין חצר לרחוב. ביסוס - יסוד כלונסאות - סוג יסוד בו משתמשים לביסוס בקרקע לא יציבה בחלקה העליון (עד עומק הקרקע היציבה). מקובל לביסוס של מבנים ולדיפון לפני חפירה בקרקעות פריכות או חוליות. יסוד עובר - סוג יסוד שיוצקים בתעלה לכל אורך המבנה/הקיר. מקובל לבצוע בקרקעות יציבות כמו חול, כוכר, סלע מכל סוג. עכשיו לעניין עצמו: אין שום הצדקה לבצע ביסוס לקיר גדר, בשום סוג של קרקע, ע"י כלונסאות. רק הקבלן מרוויח מזה והלקוח ניזוק קשה. היות ועל קיר גדר לא מופעלים לחצי קרקע מהצד אלא רק מלמטה (אם הקרקע היא מהסוג הטופח בחורף ומתכווצת בקיץ), גם אם יש חשש לסדיקה של הקיר, מבצעים רק תפרי התפשטות לגובה הקיר כדי שהסדיקה תהיה מבוקרת וזה מבוצע כל 10 מ'. לבצוע קירות גדר כבדים אין שום הצדקה כי כל התפקיד של הקירות האלה הוא ליצור הפרדה פיזית. במידה ויש מצב של קיר תמך או קיר מגן מרחוב סואן לחצר, עדיף לבצע קיר תמך עם ביסוס יסוד עובר שיכול להתנגד לפגיעה של רכב או ללחצי קרקע באם יהיו כאלה. לא מקובל, בבניה הפרטית, לקבל תוכניות מהנדס לקירות הגדר כי אין צורך בכך בגלל שיןמצב של לחצים על הקירות מהסוג הזה שמחייבים תכנון הנדסי כלשהו...ניתן למעשה לבצע את הקירות האלה, שגובהם אינו עולה על 1.20 מ' בדרך כלל, מבניה של בלוקים על יסוד עובר רדוד וטיוח או מבניה של "בלוק אמריקאי" מבטון שניתן לבנות עם מילוי אדמה בתוכו (ללא טיט וללא בטון). הקירות האלה מחזיקים מעמד בגלל המשקל העצמי שלהם ואין שום חיבות לסדיקה שלהם פה ושם למעט הקירות המטוייחים שמקבלים סדיקה "לא יפה" אבל ניתנת לתיקון בקלות. לאלו שצריכים לבצע הדבקה של אבן ציפוי בחזית הרחוב מומלץ לבצע את קיר הגדר מבטון יצוק על יסוד עובר ולא חשוב איזה סוג קרקע זו. היסוד העובר נחפר לעומק שאינו עולה על 40 ס"מ כשגובה היסוד צריך להיות רק 20 ס"מ כך שהקיר מתחיל 20 ס"מ מתחת למדרכה. זה בהחלט מספיק, גם לעמוד בהתנגשות של רכב...

THE UNDER TAKER

New member
מה שאתה אומר ממש הפוך לכל מה שראיתי

אני גר בשכונה עם אדמה חרסתית ו 3 המטרים העליונים הם מילוי אדמה מהסוג הכי גרוע כל הגדרות שנעשו יש בהם סדקים עם תכנון הנדסי . כל גדרות הבלוקים עם יסוד לא שווים כלום באדמה הזו . גדרות הבטון עם כלונסאות מחזיקים שנים ארוכות ללא פגע אולי רק סדקים קטנים אבל יש 2 רשתות שממשיכים להחזיק את הגדר במקומה שלא כמו בגדרות בלוקים שמתפרקות ומתעקמות . יש גם להזהר כאשר מעמיסים על הגדר חניה מקורה היא תגרום לסדיקה רצינית אם לא עושים לה ביסוס נפרד . לשכנה שלי צופפו את הכלונסאות כל 2 -3 מטר התוצאה מצויינת .

בינא

Member
הגדר הבנויה, תפקידה לבצע הפרדה בלבד, לכן...

אין שום חשיבות לסדיקה בה. ניתן לכוון את הסדיקה לחיבורי האלמנטים. בקרקע שעובדת לא מומלץ לבצע גדר בלוקים רגילה עם טיח ושליכט שהסדקים נראים מרחוק אלא גדרות בנויות מסוג "בלוק אמריקאי" שהם גמישים יותר ו/או גדרות בנויות מאלמנטים מתועשים כמו ספנקריט וכיו"ב. עקרונית, מיותר בכלל לבצע קירות גדר אם ההפרדה נועדה להיות רק בין שכנים. חבל על הכסף. מספיק לבצע גדר רשת כי בין כה וכה המטפסים ו/או השיחים יסתירו את הגדר הזו. בחזית הרחוב חייבים לבצע קיר מוקשה מחשש של התנגשות של רכב לכן ניתן לצקת וגם אז עם יסוד עובר ו/או להביא לוחות ספנקריט (ניתן לקבל עד 12 מ"א 90 ס"מ או 1.20 ס"מ רוחב/גובה)) ולהציב בשכיבה לאורך החזית ולצקת השלמה תחתית בתעלה חפורה שתשמש כיסוד ותמיכה. בוצעו ק"מ של גדרות כאלה בכל הארץ, גם בקרקעות "בעייתיות".

THE UNDER TAKER

New member
ראשית המחיר מוגזם

שנית כך צריך לבצע גדר ואפילו להוסיף כלונסאות כל 3 מטר ולא כל 4 . כלונסאות של 40 ולא של 50 . להוציא קוצים מהכלונסאות ברזל 18X4 . שיבלטו כגובה הגדר . לשים ארגזי קלקר מתחת . העבודה צריכה לעלותכ 10000 ש"ח . אני מכיר צוות שעובד במחיר הזה זה 4 ימי עבודה של 3 אנשים .

yamin2

New member
כמה יוצא המחיר לקוב?

לפי הנתונים שהצגתי בהתחלה יוצא שהגדר היא 46 קוב. הקבלן מבקש 1,800 ש"ח לקוב. הבית שלנו נמצא בגן-יבנה (ליד אשדוד). יש המלצות לאנשי מקצוע?

בינא

Member
אם הבית בגן יבנה בטוח שלא צריך כלונסאות!

גם לא באזור המילוי בכניסה מדרום. רובה של גן יבנה נבנה על קרקע שהייתה פעם פרדסים שישבו על גבעות כורכר ואין של בכלל אדמה שעובדת. החלק הדרומי/מערבי, החדש יחסית, נבנה על שטחי מילוי שבוצע לפנ 15-20 שנה ולכן נחשב כבר מזמן לקרקע טבעית וגם קרקע זו אינה עובדת יחסית לקירות גדר ולכן ביסוס של גדר על כלונסאות יהיה בזבוז כסף ומספיק יסוד עובר לקיר/גדר בטון.

binbal3011

New member
נראה לי הרבה

קוב בטון 300 ש"ח = 14000 +5 טון ברזל = 20000 כלומר הקבלן רוצה על עבודה כמעט 50000 (כולל קידוחים?) נראה לי מוגזם, חומה זה סיפור של 3-4 ימי עבודה סה"כ, לא מבין מאיפה המחיר שלו.

zoaretz

New member
אנשי מקצוע

אני שילמתי על גדר 50 מטר כולל יציקת יסוד עובר, וקיר גדר בגובהה 1 מטר, 12K שקלים. אנשי מקצוע מעולים, יצא מצויין. באשקלון, אם אתה מעוניין שלח לי מייל לפרטים. [email protected] בימים אלו אני מחפש חיפוי, זה עוד לא הושלם.

אסיא10

New member
בעייה דומה

אני עומד לפני חתימה על חוזה עם קבלן שלד ונושא החומה/קיר הפרדה יכנס כחלק ממנו. אני צריך להגביה את המגרש שלי ב50-80 ס"מ לעומת הרחוב והשכן. הקיר מתוכנן מבטון עם רגל 60 ס"מ ובעומק 60 ס"מ. גובה החומה מתוכנן להיות 105 ס"מ מעל גובה האדמה אצלי במגרש שזה הגובה המינימלי האפשרי לפי דרישות הועדה. המחיר שמציעים לי הוא 1400 ש"ח לקוב (לא כולל מע"מ). מאחר ומדובר ב 130 מטר חומה זו הוצאה גדולה מאוד ואני מחפש דרכים להוזיל את ההוצאה. האם כדאי ומשתלם לי להחליף חלק מהחומה בגדר ברזל? (האם זה עומד בדרישות הועדה מבחינה בטיחותית?). האם המחיר סביר? האם כדאי לסגור על מחיר לפי קוב או לסגור על מחיר לכל הגדר מראש? תודה

פיטנגו4

New member
מבחינת התקן

שמטרתו בטיחותית, צריך 105 ס"מ מעל מפלס דריכה. מספיק גדר קלה תיקנית (יש תקן לגדרות ומעקות). גדר קלה סטנדרטית יותר זולה מקיר בנוי. לגבי הועדה הספציפית - יתכן שיש להם דרישות הקשורות בחזיתות של השכונה, ויתכן בהחלט שהם אפילו דורשים חיפוי מסויים לקיר. אפשר לברר רק בועדה עצמה.

למעלה