חום, תולעים וכנים

חום, תולעים וכנים

לאחרונה התמודדתי עם החום של בת השנתיים פעמיים. ב"ה הגיבה טוב לקומפרסים ולא היה צורך בתרופה. אבל אני מנסה להבין משהו. הרי אומרים שהחום עוזר לגוף להתמודד עם הזיהום ולכן לא כדאי להוריד אותו (הכוונה רק בתרופות?) כי אז עוצרים את ההתמודדות של הגוף עם המחלה. אבל האם זה לא אותו דבר אם מורידים את החום בקומפרסים? כלומר, מפריעים לגוף להתמודד עם המחלה?

לגבי תולעים, יש לנו תוכון מס' ימים. ראיתי תולעת לבנה כ 2 סמ' זוחלת לה על שולחן הפלסטיק של הקטנה, שעליו הכלוב היה במשך הלילה. אבדוק את ענין התולעת והמקור שלה (או מהתוכון או מהאוכל שלו), וחוששת אם התולעת היא מהתוכון האם יש סיכון שבתי תידבק עד שהוא יטופל או אם יש עוד תולעת מסתובבת בבית. בכלל, האם כל מיני התולעים יכולים לגרום לתולעים במעיים או שמדובר בתולעים מזן/ים ספציפי/ים?

והכינים. הקטנה התחילה לראשונה מעון. אני רוצה להיות מוכנה מראש לכינים. האם יש תכשיר או דרך אחרת למנוע הידבקות? ואם חלילה תידבק, מה מומלץ לטפל בכינים, גם מסחרי וגם לא מסחרי?

תודה.

רק לגבי חום

ההנחיה של רופאת הילדים שלנו היא לראות איך הילד מגיב לחום. אם הוא חיוני, פעיל - לא להוריד. אם הוא שפוך, מסמורטט ונראה סובל - אפשר לשקול להוריד, אבל לקחת בחשבון שזה עלול להאריך את משך המחלה.

לגבי חום

אני עם ירוק כחול אפור. אם הילד סבבה אני לא מורידה עד שזה לא ממש גבוה (39+).
אולי אני טועה, אבל החום יכול גם לעלות כתוצאה מהשפעה של הוירוס (למשל) ולא כתגובה "יזומה" של הגוף. כמו שוירוס יכול לגרום לכאבי שרירים הוא הרי יכול גם לגרום לעלייה בחום.. ואז זה לא בדיוק תגובה טבעית של גוף. לא? אשמח לתובנות בנושא

ההנחה שלי היתה שהחום שלה הוא כתגובה לוירוס

כי הוא תמיד מלווה בסימפטומים נוספים בעיקר שיעול ונזלת. לא חשבתי שהגוף "סתם" מעלה חום.

גם אני אשמח לתובנות נוספות בנושא.

לא ככל הידוע לי

אמרה רופאת הילדים שלנו:
החום הוא לא הבעיה, אלא הפתרון.
יש ילדים שיש להם נטייה להעלות חום בצורה מוגזמת או להגיב לא טוב לחום אפילו לא כ"כ גבוה (פרכוסים), ואז זה בעיה, אבל זה היוצא מהכלל.

רוצה להבין (סליחה על החפירה)

היא עם אישזהו וירוס עכשו, שיעול עם ליחה, נזלת, והיה לה חום ביום שישי שהורדתי אחרי שתי נגלות של קומפרסים במהלך הלילה.
האם אני מבינה נכון - החום בא להילחם בוירוס הזה ואם לא הייתי מורידה לה את החום התופעות והסבל שלה היו נמשכים פחות זמן?

קצת מפחיד לי להרגיש אותה חמה כמעט בוערת ולא לנסות להוריד את החום למרות שהיא כן חיונית. גם אי אפשר לדעת אם היא חלילה תגיב בפרכוסים עד שזה לא קורה, ואז איך מתמודדים עם הפרכוסים?

אי אפשר לדעת מה היה קורה אילו, אבל

יש סבירות מסוימת שכן - לו נתת לה לעבור את החום לבד, בהחלט יכול להיות שכל המחלה הזאת כבר היתה מאחוריה.
תשובה מוחלטת ברור שאי אפשר לתת.

אם היא חיונית, ממש אין טעם להוריד חום.
אני מניחה שזו לא הפעם הראשונה שיש לה חום. בדר"כ מי שמפרכס עושה את זה בצורה חוזרת, רוב הסיכויים שכבר היית יודעת אם היתה לה נטייה לפרכס. וכשהחום גבוה בצורה מסוכנת, הילד לא יהיה חיוני אלא סמרטוטי ואפאתי.
(לשמחתי אין לי מושג איך מתמודדים עם פרכוסים)

השאלה היא

האם חום לא יכול להיות תופעה של מחלה כמו למשל כאבים בשרירים?
האם זה בוודאות התגובה ההגנתית של הגוף?
כלומר, האם הגוף מעלה את החום או שהוירוס מכריח את הגוף להעלות חום? סליחה אם השאלה טיפשית..

הבנתי את השאלה, על זה בדיוק עניתי

שוב: החום הוא לא בעיה אלא הפתרון
כלומר, ככה הגוף מתמודד עם הבעיה
זו לא פעולה ישירה של מחולל המחלה, הגוף מעלה חום כמנגנון ריפוי עצמי

כל הורדת חום היא התערבות

אבל קומפרסים הם התערבות הרבה יותר עדינה מתרופות, וללא תופעות לוואי.

לא בכל מקרה של חום צריך לנסות להתערב (גם לא בדרכים עדינות).
אבל אם החום גבוה מאוד זה יכול להיות מלחיץ... וגם אם נמשך זמן רב או שהילד ממש סובל. במקרים כאלה, אמבטיה פושרת או קומפרסים זה שיטה טובה.
אני חושבת שבנוסף, אחרי אמבטיה או קומפרסים הגוף יכול להעלות חום מחדש. מאחרי תרופה, לא.

john111

New member
החום לא זינק בגלל האקמולי

הוא זינק למרות האקמולי. הסיבה היא פשוטה. המינון על האקמולי הוא די כסת"ח, והוא מינון חסר שלא מספיק בלא מעט מקרים להוריד את החום.

נכון, זה לא מוריד את החום לגמרי כמעט אף פעם

ודווקא טוב שכך (המינון החסר עדיף תמיד ממינון היתר..)
אבל יש הבדל בין חום של 38 מעלות לחום של 40...

(אני בעד תרופות שמורידות חום בלילה, בניגוד לשעות היום, כי הילד ישן בצורה הרבה יותר רגועה ונינוחה כשלא משתולל אצלו חום גבוה.. )

וזה אכן מה שקרה אותו לילה. החום ירד ועשיתי

שוב קומפרסים ששוב הורידו את החום והפעם הוא לא חזר.

תודה!

למעלה