חום שחר

דש1דש

New member
חום שחר

תמיד חשבתי שזה משהו מימי סבתא ו"פסה" וכ"ו - ואני רואה שאתן משתמשות ואפילו חוזות "מכשפות" איתו - אז יש לי כמה שאלות - 1. האם מישהי כאן מוזרה כמוני - שחולה בלי שום שינויי חום - ועדיין יכולה לחזות עם חום השחר? (כל דבר שפחות מדלקת ריאות עובר אצלי על 37 - תנסו להסביר את זה בצבא....) 2. אם לא בדקתי בעבר ואני כבר בתוך טיפול - האם בכלל זה רלוונתי החודש ( אין BASE LINE )? ואולי אף פעם לא אדע? הלוואי.... טו ב זהו - יש לי עוד הרבה - אבל הן בוודאי כבר דוסקסו כאן בעבר.... דלית

נועם@בת

New member
ברוכה הבאה לסירה שלנו ../images/Emo45.gif

יש כאלה שמודדות באדיקות את חום השחר שלהן. אני עשיתי את זה פעם אחת ושרטטתי גרף שנראה כמו קו הרקיע של מנהטן לפני שהורידו את התאומים. השאלה בשביל מה את צריכה את זה? מדידת חום השחר נועדה בעיקר כדי לאתר את יום הביוץ, כלומר לדעת יום אחרי שהיה ביוץ. יש כאלה שחום השחר יורד אצלן לפני הוסת, ולכן הוא מנבא שהמחזור נכשל והוסת בדרך- אם כי זה בטח לא סימן ששוה להסתמך עליו. אם את תוך כדי טיפול אני לא רואה סיבה הגיונית למדוד, אלא אם כן את מכורה לזה
בהצלחה ושנזכה להעביר אותך הלאה לפורום הריון בהקדם האפשרי
נועם

דש1דש

New member
חום\קור

את הביוץ אני מוצאת באדיקות עם הבדיקות הביתיות (כמו של ההריון) גם אם הרופא שלי טוען שעם חלק מההורמונים שהוא נותן לי - אין סיכוי שזה מדויק (אמונות טפלות כבר אמרנו
) אני גם לא בטוחה שיש אצלי איזה שהם שינויים בחום (כמו שאמרתי) אבל רק בשביל הקטע (ותוספת האמונה הטפלה) אולי אנסה.... אלא אם זה לא שווה כלום בלי חום התיחסות....

אני אכן מכורה למדידת החום.

אחרי שקראתי על כך לא מעט השתכנעתי שזה אמין מאוד ומנסיון של למעלה משנה, אני יכולה להעיד מכלי ראשון שזה נותן לי תמונה טובה על המחזור שלי, איפה אני נמצאת בכל אחד מהשלבים, ואכן אני בדרך כלל יכולה לחזות את בוא הוסת מראש. אני חשה שזה נותן לי איזשהו מינימום של שליטה - משהו שאני יכולה לעשות - במצב של חוסר שליטה כמעט מוחלט. מה שכן, אם כבר עושים את זה, רצוי להצטייד במד חום דיגיטלי מיוחד (BBT THERMOMETER), שמציג שתי ספרות עשרוניות אחרי הנקודה. את שלי קיבלתי מארה"ב שם זה עולה כ-10-12 דולר, וזה מודד במעלות פרנהייט. נאמר לי שאפשר להזמין שזה בסופר פארם תמורת סכום סמלי של כ-80 ש"ח. ובעניין שרטוט הגראף, אני מתעדת את התוצאות באינטרנט באתר בשם FertilityFriend.com שם גם יש הסברים מדוייקים על השיטה. מידע נוסף ניתן גם למצוא ב- TCOYF.com. בכלופן, שיהיה בהצלחה.

אני חדשה

בכל הסיפור הזה ורציתי מאוד לדעת - מה זה אומר כאשר החום הזה - מיד כאשר אני מתעוררת הוא דוקא נמוך יותר מאשר במשך היום? האם זה אומר שלא הצליח בכלל? קצת פרטים - אני שבוע אחרי הזרעה ולא מדדתי חום לפני שהתחלתי את הטיפול... מאוד אשמח לשמוע תגובה! תודה

שלום לחדשה. נקווה שלא תספיקי

לצבור כאן ותק ותעברי במהירות לפורום הבא. חום שחר הוא טמפרטורת הגוף שנמדדת מייד עם ההתעוררות, לפני שעושים כל דבר אחר ואחרי שינה רצופה של שלוש שעות לפחות. מיד עם התחלת הפעילות החום עולה במספר עשיריות ואין שום משמעות לחום שנמדד בהמשך היום. חום השחר הוא מאוד אישי ומשתנה מאשה לאשה ואצל אותה האשה ממחזור למחזור, כך שקשה להסיק משהו על סמך מדידות ספורדיות מבלי לראות את המגמה על פני מחזור שלם. התנודות הן מאוד קטנות (עשיריות המעלה) והמגמה היא שחשובה. בעקרון, החום עולה אחרי הביוץ ונשאר גבוה עד הוסת. אם החום נשאר גבוה מעל 18 ימים, זה קרוב לוודאי הריון. מאחלת לך חום גבוה להרבה זמן, ומקווה שלא תצטרכי למדוד יותר.

למעלה