ערב טוב לכולם, אולי מישהו יכול להגיד לי מה עושים כשחום המנוע ביאכטה עולה? מדמימים מנוע? מורידים סל"ד וממלאים מים? מה עושים? ומה תפקיד גלגל התנופה? בין היתר לשמש בסיס למצמד? זה נכון? תודה, עופר
בנושא של עליית חום המנוע (ראה שירשור "תקלת מנוע קופצת") למטה. כעיקרון יש לדומם מיידית את המנוע לאחר שווידאנו שבטיחות הספינה אינה בסכנה (אנחנו לא קרובים לחוף או למכשול) ויש אפשרות לעגון או להמשיך להפליג על מפרשים. לאחר שדוממנו מנוע יש לוודא מה הסיבה לעליית החום (שוב ראה פירוט בשרשור דלמטה). תפקיד גלגל התנופה הוא "להחליק" את פעולת המנוע ולהמשיך את סיבובו בין פעימת עבודה אחת לבאה אחריה לכן למנוע עם בוכנה אחת יש גלגל תנופה יחסית גדול כי הזמן שעובר בין פעימת עבודה אחת לבאה הוא ארוך, ככל שיש יותר בוכנות גודלו ומשקלו של גלגל התנופה יורד באופן יחסי לגודל ומשקל המנוע. השימוש במשטח על גלגל התנופה להצמדת המצמד רווח מאוד בכלי רכב, אולם למיטב ידיעתי אין שימוש כזה בכלי שייט שבהם ההצמדה הראשונית נעשית ע"י מנגנון בתוך תיבת התשלובת.
אלא אם אין ברירה: בריחת מים , אחת המשאבות לא עובדת, רצועה קרועה. הדממת מנוע בגלל חום מנוע יכולה לגרום להתפסות ואם מדמימים מחוסר ברירה יש לעשות למנוע cranking (סבוב ידני) כל הזמן עד התקררות, בכדי למנוע התפסות.
אם במבחן מכונאות שואלים אותי את השאלה הזאת? מה אני אמור לענות? ומישהו יודע כמה זה גאלון? אמורים לענות לפי המידות האמריקאיות או הבריטיות? זה הכל להפעם בהצלחה לי עופר