חום יולי אוגוסט?

oggi2

New member
חום יולי אוגוסט?

סתם, אני יודעת שלא, אבל זה בטח לא מקל.
גם השנה עשינו קייטנת הורים לבת הגדולה, שנה שעברה זה הלך מצוין, אבל השנה- חורק.
היא בת חמש ואלו אותן ילדות מלפני שנה, אלא שהן המשיכו לגנים אחרים (שתיים-שתיים), והיא לגן אחר, במהלך השנה נפגשנו קצת ושמרנו על קשר, אבל זה בטח לא אותו דבר כמו כשבאה איתך חברה מהגן.
כשזה אצל מישהו אחר בבית אז הכל טוב והיא נהנית וזה.
כשזה אצלנו- מתחיל סיוט: בהתחלה היא נכנסת למצב bossing כזה, מתחצפת אליי ולחברות, לא רוצה לשתף פעולה, אחר כך הולכת להירגע בחדר, לא רוצה לצאת, בשלב הבא- פגועה ובוכה, ואז מתרצה ונהנית. זה בערך שעה מתוך החמש. שבמהלך השעה הזו אני די מאבדת את סבלנותי, בעיקר כי זה חוזר על עצמו.
דיברתי איתה והסברתי לה שזאת הייתה האופציה האחת לחופש כשהשנייה היא הקייטנה של הגן ושזה בשבילה ואני לא בתפקיד שוטרת/גננת . חשבנו ביחד מה לעשות בפעם הבאה שהאירוח אצלנו כדי להקל עליה, היא חושבת שאם נתחיל במוזיקה (לנגן בדיסק), זה יהיה טוב יותר, אבל בכל מקרה אני רוצה להיות מוכנה קצת יותר בעזרתכן האדיבה והיצירתית.
אחרי יום כזה אני מותשת, וזה רק חצי יום, בעיקר כששנה שעברה זה עבד מעולה.
חשבתי גם להזמין ליום שאנחנו פה חברה טובה שלה מהגן, אבל אז אני חוששת שהדינמיקה תתפצל והן יהיו ביחד ואני אהיה בתפקיד האחראית על עוד כמה ילדות שבכלל לא משתפות פעולה אחת עם השנייה.
אני אוסיף רק, שזו לא פעם ראושנה שיש פה 5 ילדות, אבל לרוב אלו חברות שלה מהגן הנוכחי וזה עובד טוב.
המון תודה

אני חושבת שהמפתח הוא תיאום ציפיות

לדבר איתה הרבה לפני על מה הולך להיות, מי הולך להשתתף, מה יהיה סדר היום ומה מצופה ממנה. סך הכל זו שבירת שגרה מאוד גדולה כל יום, ועם חברות שאינן חלק מהשגרה שלה ככה שהכנה מוקדמת יכולה להיות לעזר.

מנסיון של הימים האחרונים אני מאוד מזדהה עם מה שאת מתארת, עם ילד צעיר בשנה, פחות חברים ורובם מהגן. כשהפעילות אצלנו הרבה יותר קשה לי, למרות שיש נוכחות של הורים נוספים כי זה למרות הכל אירוח עם כל מה שנלווה אליו. בנוסף, לגבי התנהגות הילד, אפילו פעילויות שידעתי שהבן שלי יאהב ויהנה מהן נוכחתי לגלות שגורם ההפתעה עבד לרעתנו. מאז הוא שותף מלא להכנות, במיוחד בימים שמבלים אצלנו, ואפילו חלק מהפעילויות ניסיתי איתו אחה"צ כשהיינו לבד, בלי החברים.

oggi2

New member
זהו, שהיא יודעת ושותפה להחלטה של מה הולכים לע

לעשות היום, ההכנות וה"התלבטויות". ננסה להגביר את זה או להתחיל קצת מחוץ לבית.

לגבי הפעלות לקיץ - מה עושים עם גבס?

הלכתי לחנות חומרי יצירה והצטיידתי לקראת החופש.
קניתי גבס וכשהגעתי הביתה הבנתי ששמו לי שקית גבס פשוט ולא רצועות כמו שזכרתי מפעילויות בילדותי.
מה עושים עם גבס פשוט? יציקות?
אשמח לרעיונות..
(הילדה בת 3 וכמעט חצי)

נינושה2

New member
כן, עם גבס פשוט - רק יציקות

אפשר לקנות תבניות ייעודיות בחנויות יצירה. אפשר להכין תבניות לבד מכל מני מיכלים וצורות שמסתובבות בבית , כמו תבניות קטנות לעוגיות שמדביקים להם תחתית (לא קרטון אלא חומר שלא מתעוות ברטיבות) איכשהו, אולי בדבק חם. אפשר להכין ממגשי אלומיניום לעוגות תבליטים על ידי חריטה עמוקה בכלי מתכת, הקצה של מספריים למשל, והרמת הקצוות מסביב לקבלת עומק ליציקה (מקווה שאת מבינה למה אני מתכוונת) ומזה להכין תליונים, תכשיטים וסתם יצקות קטנות ויפות שצובעים. אפשר לקחת צעצוע מפלסטיק - כל מני דמויות - ולהטביע אותו בחימר, להוציא, ושם לצקת.
כמובן הכל ניתן לצביעה אחרי ייבוש.

למעלה