חום השחר

meital2

New member
חום השחר

אז ככה....זיהיתי ביוץ בדיוק לפני שבועיים (יום שני שעבר) בעזרת שיטת חום השחר.....מדדתי חום כל בוקר והוא שמר על יציבות יפה. מה שקרה הוא שהיום הוא צנח בחצי מעלה :( אך מה שמעניין הוא שאחרי שקמתי, צחצחתי שיניים וכו´... התחשק לי למדוד שוב ואז הוא שוב טיפס מעלה.... האם הקימה והתנועה היא שהעלתה את החום או שאני כבר צריכה לצפות למכשפה המגעילה הזאת שאין לי חשק בשבילה....? תודה

עמית@

New member
אין טעם למדוד אחרי הקימה (אפילו

נענוע המדחום מעלה את החום) כך שהתוצאה הנכונה היא שנמדדה במיטה- בלא תזוזה אבל זוהי שיטה לא מאוד מדוייקת כך שלא הייתי מסתמכת עליה כשיטה יחידה.

בתור חסידת השיטה, צר לי לבשר

שכנראה את אשר יגורת בא לך. צניחה של החום בחצי מעלה צלזיוס (ז"א 5 עשיריות המעלה?) בדיוק שבועיים אחרי הביוץ בדרך כלל מעידה על כך שאכן המכשפה בדרך. זאת אם הטמפרטורה צנחה מתחת לקו (COVERLINE) של הטמפרטורה המקסימלית שלפני הביוץ + עשירית. (כלומר, אם לפני הביוץ הטמפ´ לא עלתה על, נגיד, 36.4 מעלות, הרי שהקו שלך לחודש זה יהיה 36.5 והסימן לבוא המכשפה הוא אם החום צנח מתחת לקו זה. מסובך? קצת. אבל אחרי קצת תרגול מתרגלים. למה צונח החום לפני המחזור? הפרוגסטרון שמלווה את החלק השני של המחזור שלנו הוא הורמון מייצר חום. כשאין הריון רמתו צונחת ואיתו יחד חום השחר. וכמו שעמית כבר כתבה לך, אין טעם למדוד שוב אחרי שקמים ועושים פעילות כלשהי, כי כל תנועה מעלה את הטמפרטורה. לטעמי, זהו אחד היתרונות הבולטים של השיטה. אני מוכנה לקראת המכשפה כבר מהבוקר ויודעת שהיא אכן בוא תבוT. אהיה הראשונה שאשמח להתבדות. וכמובן אם היא לא מגיעה, בדיקת הדם היא הסמכות העליונה.

למעלה