חום השחר-כיצד?

תמרלה

New member
חום השחר-כיצד?

שלום בנות אחרי שפעמים נקלטתי בלי בעיות אך לצערי ההריונות נגמרו בהפלות בחודשים האחרונים אנו שוב מנסים -וזה לא עובד משום מה! אז החלטנו לא להיות שאננים ולבדוק דרכים למעקב שמעתי על שיטת חום השחר, ורציתי לקבל מידע בנושא! היום סתם מדדתי חום בפעם ראשונה- והיה : 37:00 מה זה אומר? , זה היום ה-9 מהמחזור! מדדתי בשעה 9:30 בבוקר זה משנה ? האם יש שיטות נוספות? אשמח לקבל עזרה תמרלה

קובולט

New member
עד שיקומו המומחיות אני אנסה לעזור

אז קודם כל ברוכה הבאה בעלי הפורום יש טאליין שרץ שם יש הסברים מפורטים על שיטת חום השחר וגרפים של אקסל לעיניני רישום וכו' בנוסף יש מעקב אחרי הפרשות, שוב באותה שורה יש הסברים מלאים כמו כן יש גם קצת הרבה מאמרים. יש גם בדיקות ביוץ ביתיות שאפשר לעשות בבית קוראים הוראות בתוך האריזה ואז את יודעת מתי להתחיל לבדוק וכמובן מעקב זקיקים שנעשה על ידי הרופא המקסים שלך שלא מבין אף פעם למה את בלחץ!!!! עד כמה שידוע לי צריך לבדוק כל יום באותה שעה אם קמים קודם מחשבים אחרת שוב עוד מעט יגיעו הבקיאות בשיטה עם כל ההסברים שיהיה בהצלחה

תמרלה, ברוכה הבאה ../images/Emo140.gif

אני מצרפת לך את הקישור למאמר על שיטת המודעות לפוריות הרמז השלישי מדבר על הטמפרטורה ועל איך ומתי כדאי למדוד. וציור הגרף וההבנה מתי היה ביוץ נמצא כאן גרף חום השחר מראה מגמה ואת התנהגות חום הגוף שלך. מדידה אחת של טמפ' לא אומרת כלום. צריך למדוד במשך כמה ימים כדי לראות את המגמה. אם תמדדי במשך כמה ימים ותעלי לכאן גרף נוכל לנסות ולנתח מה שאנחנו רואות. את יכולה לראות בגלריה איך נראים גרפים של חום השחר. כעקרון, הטמפ' עולה ויורדת בימים שלפני הביוץ. ואז מתחילה מגמת עליה בחום. אם כתוצאה מהביוץ יש גם הריון, הטמפ' תשאר למעלה. אם אין הריון הטמפ' תרד עם תחילת המחזור הבא. כדי לדעת מתי הביוץ כדאי לשים לב להפרשות. מומלץ לבצע מעקב מדידת חום. זה גם יכול לתת לך תמונה על התנהגות הגוף. ישנן ערכות לבדיקת ביוץ. הן די יקרות 150-200 ש"ח. בכל ערכה יש 5 מקלונים לבדיקת שתן של בוקר. והן מזהות שהביוץ התחיל. אין טעם לנסות מקלון כזה במהלך ימי החודש שלא קרובים לביוץ בגלל העלות היקרה. חוץ מזה כדאי לנסות יום כן-יום לא. כיוון שעדיף שהזרע יחכה לביצית ולא להיפך בגלל אורך החיים הקצר של הביצית. נסיונות אלה של יום כן יום לא מומלצים גם אם לא בא לך למדוד חום או לזהות מתי הביוץ. אם המחזור שלך סדיר ומגיע תמיד אחת ל-30 יום (למשל), אז יום הביוץ בד"כ קורה כ-14 יום קודם כלומר בסביבות היום ה-16. מאחלת לך הרבה הצלחה וקליטה מהירה שתשאר גם 9 חודשים!

פּוֹנְג

New member
תמרלה ברוכה הבאה ../images/Emo140.gif

אם אני עניתי אחרי לולה פילולה אז אני בטוחה שאין לי מה להוסיף
אז אני רק אקשר לך את התשובה שכתבתי לפני דקה לנשואה 3 3 כי היא עונה גם על אחת מהשאלות שלך. בהצלחה

תמרלה

New member
מנסה להבין

תודה על התשובות והקישורים, קראתי את כל המאמרים בנושא, הורדתי גם קובץ של הגרף, ומחר אני אקנה מד-חום חדיש יותר! רציתי לשאול האם העובדה שהתחלתי רק היום למדוד חום ולא מהמחזור משנה משהו? ושאלה נוספת - האם במידה והחום נשאר גבוה - יתכן ואני כן בהריון ? כי החודש - שבוע לפני תאריך המחזור, היה לי דימום קל במשך יומיים - ובתאריך המיועד (היום )לא הגיע המחזור, ובבדיקה ביתית יצא שלילי(היום)- האם יש טעם לעשות בדיקת דם ? בהריון השני היה לי סיפור די דומה, בבדיקה ביתית יצא שלילי ורק אחרי שבוע איחור של המחזור עשיתי בדיקה נוספת ובדיקת דם יצא חיובי, וקראתי לגבי זה שכשיש ההריון הטמפ' גבוהה - כמה ימים? מה דעתכן?

פּוֹנְג

New member
חכי עם המד חום...

אם היום זה יום המחזור שלך, אז חכי קצת לפני הקנייה (לא שזו כזו הוצאה) אבל מי יודע, אולי הערכה מקולקלת
אם עדיין לא יגיע המחזור אז בהחלט יש טעם לעשות בדיקת דם. בנוגע לדימום - כבר היו מקרים שהדימום היה דימום של השתרשות. וכן, החום אמור להישאר גבוה אם יש הריון.

תמרלה

New member
לחכות ולחכות?

תודה על התגובה המהירה-ואווווו סליחה על הבורות -מה זה דימום של השתרשות ? בפעם שעברה שהיה גם דימום לפני הזמן - ההריון לא התפתח! האם יש קשר? ומתי כדאי לעשות בדיקת דם ? אם נאמר ויש איחור ? כמה ימים לחכות?

פּוֹנְג

New member
את יכולה להציץ בשאלות הנפוצות

(בשורה הכחולה למעלה) יש שם (אם אני זוכרת נכון) על השתרשרות אם לא שם אז אולי במילון. ואם לא אז בקצרה - מדובר על כאבים ולפעמים גם דימומים שדומים לכאבי המחזור אשר למעשה נוצרים בעקבות השתרשרות הביצית ברחם... בדיקת דם את יכולה לעשות מהיום הראשון של האיחור.

למעלה