חום בגן

vered4

New member
בהנחה שאנחנו קשובים לרגשות הילד

והרי כל אחת כאן אמרה שקודם כל מה שחשוב זה איך הילד מרגיש, אז אנחנו לא עויינות לתחושות הפיזיות שלו. וכמו שכבר כתבתי- כל אחת עם שיקול הדעת שלה והניסיון שלה ומבחינתי הנושא הוא מאוד לא חד משמעי. יכולים להיות כל מיני תרחישים- בחלקם, ישאר הילד בבית, בחלקם, ילך לגן.

ילד/ בריא/ה בתחושותיו

לא נמדוד לו חום, לא? אתמול מדדו לי בבי"ח (הגעתי בריאה לגמרי) - היה לי בדיוק 37.1. לולא הניתוח לא הייתי מודדת וזה היה קשור מן הסתם לתנודתיות נורמלית. כשאת מודדת - זה כי יש תלונות מהפציאננט/ית הקטנ/ה...

מירי,

New member
לא!

כשילד כבר ממש מגיב לחום - חולה או מקטר אני "דווקא" לא מודדת חום כי לא ממש משנה לי אם יש לו 38 או 39.... אבל כן קרה שפשוט נישקתי את הילד והוא הירגיש לי חם ואז מדדתי לאמת את החששות - כשבעצם הילד תיפקד כ-ר-גי-ל!

Kalla

New member
זה שהילד מתפקד כרגיל

עדיין לא אומר שהוא לא חולה, אפילו במחלה שעלולה להסתבך ולהפוך לקשה. כשחום הגוף עולה, סימן שהוא נלחם עם זיהום כלשהו. הלחימה האפקטיבית ביותר היא כשהילד נמצא במנוחה, בסביבה מוגנת ללא גירויים מיותרים. וזה בכלל מבלי להתייחס לעניין המאוד עקרוני בעיני של הסכנה להדביק ילדים אחרים בגן.

מירי,

New member
ויראלי - שמעת כבר?

עם הבן הגדול שמענו את זה כ"כ הרבה פעמים, בהתחלה זה נשמע כמו איזו מחלה איומה היינו מגיעים עם תינוק בן כמה חודשים לבי"ח עם חום 39 + וברוב הפעמים גם "פעיל וערני" (ככה הם כותבים באבחנה של המיון) בסוף התיאשתי ושאלתי את הרופאה "מ'זה לעז... ויראלי" וקיבלתי הסבר פשוט - חום שהם לא יכולים לתת לו הסבר! אצלנו זה בד"כ עבר עד הבוקר למחרת, והבדיקות היו מראות שאין שום דלקת (בבי"ח לוקחים מיד בדיקת דם).

Kalla

New member
מי לא שמע?

אבל זה בדיוק העניין - הרופאים קורים כך לכל מחלה שאין לה סימנים של מחלות מוכרות אחרות. כבר קרו לא מעט מקרים שבהם הרופאים טעו ולא זיהו את המחלה האמיתית, או שהסימנים הופיעו מאוחר יותר. בקיצור, וירוס או לא - מבחינתי זו מחלה לכל דבר עד שהיא עוברת.

Kalla

New member
מבחינתי

כל הרגשה לא טובה של ילד, גם אם אינה מלווה בחום, מחייבת השארות בבית. הילד לא צריך לסבול. כשהוא לא מרגיש טוב הוא זקוק לשקט, מנוחה והשגחה צמודה. ילדים אחרים לא צריכים להידבק (לפעמים נדבקים עוד לפני שבא החום והמחלה פורצת בשיאה). אולי הישארות בבית תמנע את החרפת המחלה וסבל נוסף מהילד.

המממ ../images/Emo4.gif

קודם כל אתחיל בזה, שילדים עם חום לא אמורים להיות מורשים להגיע לגן. אצלנו למשל, יש חוק שהילד צריך להיות בבית 24 שעות לאחר החום. אז אם אספתי ילדה עם חום ביום שני, היא צריכה להשאר איתי בבית גם בשלישי כדי להיות בטוחים שהיא הבריאה. חוצמזה, כשילד חולה וקוועץ', גם אם אין הרבה מה לעשות וצריך רק לחכות שיעבור, הוא עדיין מסכן וצריך להיות בבית עם מישהו שיכול לחבק אותו כל היום ולדאוג לו, לא בגן עם כל הילדים ובלי תשומת לב אישית. העבודה תחכה. או שעדיף למצוא סבתא או מישהו שישאר איתו בבית.

תּמר

New member
מעבר למה שכבר כתבו

(כן, גם אני סוברת שזה לא בסדר להביא ילד חולה לגן, מבחינתו ומבחינת שאר הילדים), את יכולה להתייעץ עם הרופא שלו. אם הוא סובר שהילד לא מסכן ילדים אחרים או את עצמו - אפשר לשלוח. גם בארץ הכללים הם, שרק לאחר 24 שעות ללא חום אפשר לשלוח את הילד לגן.

א אוהל

New member
אצלנו לא נותנים בכלל תרופות בגן

הורה שהילד שלו צריך לקבל תרופה באמצע היום - צריך להגיע ולתת את התרופה בעצמו. זה גם משיקולי ביטוח וגם נראה לי הגיוני - רק חסר שבגלל חוסר תקשורת רגעי בין שתי גננות יתנו בטעות לילד שתי מנות תרופה או שיחליפו בתרופות בין שני ילדים...

vered4

New member
אולי מדברים על מסגרות שונות

הבן שלי היה במשפחתון עד גיל 2.5- ושם אין בעיה לקבל תרופה. לעומת זאת ילד שנמצא בפעוטון בגיל הזה, המסגרת בודאי נראית אחרת.

מירי,

New member
טוב... להלן תגובה בשידור חי....

בן (5) חולה- משלשל והקיא- היום הוציאה אותו הבייביסיטר בבוקר מהגן וכמובן (שלפחות) גם מחר הוא ישאר בבית...- יותר משעה לקח לי להסביר לו ולשכנע אותו שבגלל איך שעבר היום הוא צריך להשאר מחר בבית (ואם אני אהיה בריא ואם אני לא אקיא ואם אני לא אשלשל ואם ואם ואם...) -כי בעצם הוא מרגיש טוב.... ילד חולה לא בהכרח מרגיש לא טוב ולא בהכרח מדבק.....ולכן לא תמיד הפתרון הוא להשאיר בבית!

Kalla

New member
שיהיה בריא!

ורק שאלה אחת - איך את קובעת מה מדבק ומה לא?

מירי,

New member
בשביל זה יש רופא!

חום לא מדבק! גם דלקת אוזניים (בעיקרון) לא מדבקת.... לעומת זאת נזלת כן מדבקת - במיוחד אצל ילדים שלא מודעים לנקות עוד טרם הנזילה לכל עבר (ותסלחו לי על התאורים הציוריים) אבל אם הייתי משאירה את ילדי בבית בגלל נזלת הם לא היו מכירים את מערכת החינוך כל שלושת ילדי השתחררו מביה"ח אחרי הלידה עם נזלת....

למעלה