חולצה צבעונית

singleton1

New member
חולצה צבעונית

עד כמה זה היה מפריע לכם אצל בחור? (אם בכלל...).

בעיקרון,

לא אמור להפריע!

לא אוהבת שבחור לובש חולצות שחורות וסגולות, כאילו יש גבול..
ג״כ יש לכבד את המגזר שאליו אתה משתייך..

לסיכום, אין בעיה ללבוש חולצה צבעונית בצבע הנכון בזמן הנכון:)

Cool Boy 18

New member

singleton1

New member
אממ

חולצה שחורה/סגולה יותר "גרועה" מחולצה כחולה/(צבע "נכון" כלשהו)?
אני בהחלט יכול להבין שחולצה לא לבנה מפריעה לך, מתוך עניין של עיקרון כלשהו (כבוד למגזר או וואטאבר).
אבל צבע ספציפי של חולצה, זה נראה לי כבר עניין של טעם. באותה מידה את יכולה לא לאהוב חולצה לבנה עם פסים וכדו'.
אני בסה"כ מנסה להבין את ההסתכלות של בחורה חרדית מודרנית על הנושא.

זה לא עינין של טעם

כל בחור ישיבה נורמלי יסכים איתי שללבוש חולצה תכלת זה לא כמו ללבוש חולצה שחורה..
זה דומה לכך שבחורה חרדית לא תלבש חצאית אדומה זוהרת, ולא משנה איזו גיזרה היא!
או חולצה אדומה בכל דוגמא שלא תיהיה, אדום זה אדום!!
צבע משפיע על המראה ועל הסגנון.
אני לדוגמא, לא לובשת כמעט בגדים בצבעים כתום, צהוב, תכלת, ובקיצור, כל הצבעים הבהירים הזוהרים..
לא מפאת דת ומצפון, פשוט לא נראה לי בוגר ללבוש את הנ״ל.
זה סגנון!

מקוה שירדת לסוף דעתי:)

singleton1

New member
אני מבין מה שאת אומרת

למרות שאני לא בחור ישיבה (הייתי..) אלא סטודנט (מהישיבה ישר לאקדמיה). בסה"כ הדברים שלך הגיוניים.
אני שמח גם שפתחת בכך שאמרת שזה לא מפריע לך. כך שנראה שהדבר לא כל כך עקרוני. בתקווה שאת מדגם מייצג :)
רק בשביל להבהיר, דיברתי על חולצות אלגנט מכופתרות סולידיות. לא כל מיני חולצות צעקניות או "מופרעות" למיניהם.

...

מהישיבה לאקדמיה?

אתה באמת גאה שעזבת את הישיבה?

אני לא יודעת מה עומד מאחורי ההחלטה הזו, אך דע לך שהאקדמיה הכי גבוהה היא הישיבה, שם מחכימים באמת!

שנית, לא ידוע לי מה גילך כך שאם אתה צעיר שמחזיק מהשטות הזו שבישיבה אני לא מוצא את עצמי ומתאים לי לימודים מסוג אחר, זה שטויות!
הרבה כמוך התחכמו עם אלוקים והחליטו לנטוש את עולם התורה לטובת לימודים גבוהים, ומצאו את עצמם מהר מאד בחוץ..
אם לבחור אין יכולת לשרוד שמונה כיתות לימוד חינוך חובה, לא תיהיה לו היכולת ללמוד גם במקום אחר.

נוסף על כך, אם בחור לא מוצא את עצמו בישיבה, שילך לעשות משהו מועיל לפחות ויעשה שלוש שנות צבא!
לפחות לא יהיה חרא וילמד לימודים גבוהים ועוד יקבל מענק כי הוא בחור ישיבה..

זוהי צביעות!

ושלא תבין,

אני בעד לימודים גבוהים!
ואני בעד שבעל יעזור בפרנסה, ואני בדעה שיש ילדים צריך לדאג להם שלא יחסר להם דבר!
אך תלוי באיזה מקום שמים את הלימודים.
ובאיזו השקפה אתה ניגש ללמוד, לנקום ?!
ז״א מה משך אותך ללימודים האלו?!

singleton1

New member
לא הנחתי שום דבר לגבייך

אם את אומרת שאת בעד לימודים גבוהים, אני מאמין לך.
אין לי מושג, איזה אנשים את מכירה, אבל מה הקשר נקמה???
אני מעוניין שיהיה לי תואר ראשון (לפחות...) בשביל לפרנס בעז"ה בעתיד את משפחתי בכבוד.

ראשית,

אני דיברתי בכלליות!

שנית, מכיוון שכתבת את הענין, עינין אותי למה החלטת לעשות זאת.

מה הקשר נקמה? שוב, לא התכוונתי שאתה נוקם בלימודים, יש כאלו שהחליטו לעשות דוקא, העיקר לצאת מהישיבה..

singleton1

New member
אממ

יש כמה הנחות שגויות בדברייך.
קודם הנחת שאני גאה שעזבתי את הישיבה, אחר כך הנחת שלא מצאתי את עצמי בישיבה, ואז הנחת שאני מתחכם עם אלוקים. (לא בהכרח באותו סדר).
בסופו של דבר, הסקת שזאת צביעות.
בא נגיד, שמבחינת הרצף הלוגי אין בעיה במה שאת כותבת. הבעיה היא שההנחות לא נכונות, כך שהבסיס למסקנות שלך שגוי מה שגורר מסקנה שגויה.
אז ככה, קודם כל לא ציינתי שאני גאה שעזבתי את הישיבה. אבל אם כבר גאווה, אני כן גאה שהיה לי את האומץ לא להישאר בישיבה רק בגלל שידוך, כמו שראיתי ואני מכיר הרבה חבר'ה שעושים. ברגע שראיתי שמיציתי (אחרי 8 שנים שבהם מאד נהנתי מכל הבחינות) הלכתי למצות את הפוטנציאל בלימודים.
אגב, לא הבנתי מה הקשר של "אם לבחור אין יכולת לשרוד שמונה כיתות לימוד חינוך חובה, לא תיהיה לו היכולת ללמוד גם במקום אחר".
בנוסף, להגיד "שהאקדמיה הכי גבוהה היא הישיבה, שם מחכימים באמת!" זה שטות מוחלטת! כבר נאמר "חכמה בגויים תאמין". איך את מגדירה בנאדם מחכים? ביקרת פעם באקדמיה?
זה נכון שלימוד הגמרא מחדד את המוח אבל אני לעומתך מסתכל על ישיבה מעבר ל"בית חכמה", כאל מקום שמקנה ערכים רוחניים ויר"ש.
לסיכום, אני ישתמש במה שאמרת מקודם, מקוב שהבנת את דבריי :)

אני חוזרת ואומרת,

התיחסתי וכתבתי להודעה שלך לנושא בכלליות כלפי אחרים במגזר!
ותקרא שוב את ההודעה שלי, אתה פשוט לא הבנת את העינין!
כמו כן לעינין הצביעות, לא כוונתי היא שכל בחור שמחליט ללמד לימודים גבוהים הוא צבוע, ממש לא!
כוונתי היא, שבחור שלא נמצא בישיבה ועוד גאה בכך שפרש מימנה ובכל זאת משתמש בתואר הנוכחי שלו כבחור ישיבה למען קבלת מילגות או הנחות, זוהי צביעות!

נאמר, חכמה בגויים תאמין- להאמין משמעותו לקבל את הנתון כנתון, ללא ויכוחים!
זוהי אמונה!
לא נכתב, חכמה בגויים- תלמד!

אקדמיה? כן!
אני מכירה את עולם ההשכלה
מכירה טוב מאד!
וטוב יותר מכירה את בוגרי האקדמיה.
רק שההבדל בין לימוד תורה ללימודים שונים היא;
אדם שלומד תורה מחכים בכל מכל כל!
אדם שלומד מתמטיקה או חינוך או הנדסה או מחשבים וכו׳ הוא מתמחה בתחום בלבד ושם זה נגמר.
ישבתי עם הרבה אנשים משכילים מאד בפגישות, ברגע אחד קטן שסוטים מטריטוריית הידע שלהם, הם משתתקים כאילם!

ואסכם את דבריי, איני נגד לימודים גבוהים, למטרת פרנסה כלל וכלל!!
להפך.
אך תלוי מה היא ההשקפה שמלווה אותך בהחלטה שכזו.

בהצלחה:)

את מגזימה.. אפשר גם גם.

אין כל רע בלימודים אקדמאים,וכדי להחזיק היום בעבודה טובה צריך את זה!! גם הלימוד התורני מאוד חשוב ואני לא חושבת שההחלטה שהוא קיבל, לעבור ללימודים אקדמאים עושה אותו פחות דתי

למעלה