חולה לא מאוזנת

zodavid2

New member
חולה לא מאוזנת

שלום רב
אימי כבת 78 וחולהבאפילפסיה מסוג פטיטמאל מגיל 4, לא ברור כתוצאה ממה החלה לחלות בה. מטופלת כיום ב2 תרופות מסוג לומינל 100 מ"ג +200 מ"ג של איפנוטין / פניטואין ביום. אך היא איננה מאוזנת לדעתי , כלומר אולי גם בהשפעה של מתח ועצבים ,יש לה התקף בערך בכל שבוע, ולעיתים זה מגיע בגלים של כ 3 ימים רצופים שבהם יש לה מס' התקפים שבהם היא מאבדת את ההכרה לכדקה ובהם היא בוהה ומוצצת את הפה, ונעה באי שקט ומנסה לקום ממקומה, עם היא עומדת היא נופלת. לוקח לה עוד כ 10 דקות עד שחוזרת לעצמה ונזכרת במה שהיה.
רציתי לדעת האם תרופות אלה טובות לה והאם עם התרופות הללו לא הייתה אמורה להיות ללא התקפים כלל. האם ניתן בכלל להגיע לאיזון? כמו כן היא לוקחת ציפרמיל/ רסיטל 20 מ"ג ביום ולפי מה שקראתי זה אסור לחולי אפילפסיה , היתכן וזה או תרופות אחרות גורמות לאינטראקציה לא טובה.
מה ניתן לעשות, הנפילות שלה מאוד מסוכנות ויכולה לשבור עצמות בנפילות אלה.
תודה דוד.

museMe

New member
אהלן

מה נשמע?, ברוך הבא...!

שאלת שאלה אחת קשה מאוד - והיא איזה תרופות היא צריכה בשביל להיות מאוזנת (אם הבנתי נכון) וזו שאלה מאוד מאוד אישית. כל אחד צריך מינון אחר של תרופות אחרות בכדי להגיע לאיזון המיוחל, לכן קשה לענות על השאלה. אני ממליץ לך לקחת את אמא לנוירולויג מומחה לאפילפסיה - אפילפטולוג, שהוא יידע לתת לך אבחון טוב יותר וימליץ על המשך טיפול.

בנוגע לחלק השני של מה שכתבת, שהיא נוטלת רסיטל (תרופה ממשפחת ה-SSRI) למיטב ידעתי, ובעצם ידיעתי היחידה היא מה שהפסכיאטר שלי אמר לי בנוגע לתרופות סינטטיות נוגדות דיכאון היא שהן עלולת להוריד את הסף האפילפטי ולא מומלצות לחולי אפילפסיה וכמובן שייתכן והיא עלולה ליצור אינטרקציה כזאת או אחרת (מומלץ לעיין בעלום לצרכן) (יש לו ספר ענק עם רשימה של תרופות תו"ל וכיוצ"ב). הוא רשם לי תרופה טבעית בשם רמוטיב (חלשה יותר אני מניח מסינטטיות) שאין עליה התוויה שעלולה לפגוע בחולי אפילסיה.

בהצלחה!

למעלה