חולה בלי אמא

shtuty

New member
חולה בלי אמא

אמנם אמא שלי מתה כבר לפני כמעט 20 שנה, ואמנם כבר הייתי חולה אחרי שהיא מתה, אבל זה היה ביסודי.... הייתי קטנה, וסבתא הייתה באזור....
אז נכון, בשנים האחרונות קרה שהיה לי וירוס 24 שעות בבטן לרוב- משהו קטן שעובר מהר. ולפעמים לא הרגשתי טוב, אז שותים כוס מים והולכים לישון וקמים בסדר.
אבל אני חולה כבר שבוע... וירוס נוראי שהחליט לתקוף אותי בשבוע הכי עמוס של הבחינות. היה ליחום, ועכשו אני משתעלת כבר שבוע, בלי יכולת להפסיק.
ואני כ"כ רוצה שמישהו ידאג לי. בפעם הראשונה מאז שהיא מתה אני רוצה את אמא שלי שתבוא לטפל בי. שתכין לי מרק עוף, שתכין לי תה. שפשוט תהיה.....
ואני חולה נוראית. לא מוכנה שיטפלו בי, לא מוכנה שיכינו לי דברים או ידאגו לי. רק מתחרפנת מלשבת בבית כל היום (מה שכמובן לא עשיתי עד שנגמרו המבחנים
ובת דודה שלי חולה, ואמא שלה באה לטפל בה. אז נכון אין לי בעל במילואים ושני ילדים, אבל פתאום אני כ"כ צריכה את אמא שלי, כ"כ צריכה להרגיש שיש מישהו שיכול לבוא ולטפל בי.
ואני כ"כ שונאת את ההרגשה הזו. במשך שנים לימדתי את עצמי שאני לא צריכה שיטפלו בי, שאני יכולה לדאוג לעצמי. וזה הלך טוב! (לדעתי זו אחת הסיבות שלא הייתי חולה). ופתאום, ההרגשה הנוראית הזאת שצריך מישהו. שצריך אותה....
אני לרוב בסדר, יודעת לחיות בלעדיה, אוהבת את החיים שלי ונהנית מהם. יודעת להיזכר בה בדברים טובים, יודעת לחפש ולמצוא במה אני דומה לה. יודעת לזכור את החלקים הטובים ולהיות שמחה שזגיתי לשנים שבהם זכיתי....
אבל לפעמים זה מחלחל וזה קשה. והיא חסרה, וכל מה שאני צריכה ורוצה זה אותה (למרות שאני גם מוכנה להסתפק הפעם באבא, אבל זה בחיים לא יקרה), שתבוא ותמדוד לי חום, ותכין לי תה, ותכרי אותי לא לצאת מהבית אפילו אם זה למבחן שלא יתנו לי בו מועד מיוחד, ושמישהי שתגיד לי שמתישהו המחלה המרגיזה הזאת עוברת למרות שכל פעם שדבר אחד נרגע משהו אחר כואב.

לSHTUTY

מזדהה!!!!!!!!!!!! שבוע חצי מאז שהוירוס אצלי. מסרב להעלם עדיין משאיר עקבות של שיעול נוראי חולשה ובעיקר אי יכולת לחזור לחיים לתפקוד. ובכל המערבולת הזאת של ארבעים חום בכיתי וקראתי לאמא. לא קראתי. צרחתי. כשהייתי לבד בבית כמובן. לא הפסקתי לבכות. MOTHERLESS CHILD ואני כבר לא נופלת תחת ההגדרה של CHILD זה רק מרגיש ככה. אז אני אומר לך ולעצמי יחד שמתישהו המחלה הזאת תעבור ויהיה מי שיחמול אותך בחיים האלה, לא תחליף לאמא כי אין כזה אבל גם ילד קטן שמביא לך כוס מים זה המון כח. הבחינות יעברו. הכל עובר. קשיים מתחלפים הם אף פעם לא נעלמים, כל שלב ומשוכות שלו. אז אין ברירה ונמשיך לדלג לאט לאט, לא? כאן בשבילך מתי שתזדקקי.

אשבל1

New member
וואוו, כל כך מזדהה עם כל מה שכתבת

גם כשחלפו 20 שנה...., מה שלומך? מקווה שההרגשה הכללית השתפרה ושאת מחלימה.

shtuty

New member
מרגישה יותר טוב

תודה על הדאגה!!!

היום כבר הלכתי לעבודה!
מאוד התרגשתי לצאת מהבית סוף סוף.
לא חשבתי שמחלה יכולה לדכא עד כדי כך....
אני עדיין קצת משתעלת, אבל לצאת מהבית... פשוט התרוממות רוח.

פשוט כל- כך הפתיעה אותי הרגשת המחסור הזה שוב. אני רגילה שהיא חסרה לפני האזכרה שלה. אני רגילה שהיא חסרה ביומולדת שלי. אני רגילה לחשוב עליה ביומולדת שלה, שזה קצת עצוב, וקצת שמח- כי זכיתי שהיא תהיה אמא שלי (למרות שאני כמעט ולא זוכרת). אבל פתאום כשאני סתם חולה- כ"כ הפתיע וכ"כ דיכא אותי....

אבל לפחות קיבלתי 95 במבחן שעשיתי עם חום....

למעלה