חוכמת הקבלה

~דויד~

New member
חוכמת הקבלה

שלום רב בני אדם יקירים. אני אומנם לא נחשב "מקובל" אלא רק תלמיד רגיל במכון, אבל, הייתי רוצה לחלוק איתכם קצת ממה שלמדתי שם. ראשית, אתן את הלינק לאתר: www.kabbalah.com וכעת ללימודינו: למה? למה, למען השם? למה? על שאלה זו, הקבלה עונה: כדי להיות בורא. כל אחד מאיתנו רוצה להיות בורא. תינוק, באיזהשהוא שלב, לא מוכן שיאכילו אותו יותר, והוא לוקח את הכפית, מחזיק אותה בכח ולא מרפה, ועכשיו הוא מנסה לאכול את הדייסה. הוא לא יודע, ולא מצליח להביא את הדייסה אל הפה. הדייסה מגיעה לכל מקום בחדר, פרט לפה שלו, אל הקירות, הרצפה, הבגדים... ובסופו של דבר, הוא אמנם לא אכל את הדייסה, אבל הוא מ א ו ש ר עד הגג!!! כי הוא היה בורא. אנו הגענו לכאן כדי להיות בוראים, אבל, מבלי לדעת את החוקים של המשחק. משחק החיים. לפני 3500 שנים, בהר סיני, קיבלנו את החוקים, אבל הם נשמרו בסוד, מאחר והאנושות עדיין לא הייתה מוכנה להם. כעת, אנו נמצאים בתקופה שבה האנושות כן מוכנה, ועל חוקי המשחק הייתי רוצה לדון כאן, בפורום הזה איתכם. מה דעתכם?

4rin13

New member
בישביל לדון בקבלה ברצינות../images/Emo146.gif

זה לא המקום.הסיפור של התינוק אולי הוא מאושר ואם לא אכל צריך בכל זואת להאכיל אותו וכדאי שישחק במישחקים ולא באוכל.מדוע חושב שנתן אם לא מוכנים יכול היה לחכות שנהיה מוכנים נכון.נימצאים בתקופה שבה כן מוכנים לאמור שמישהו טעה בזמן לא היו טעויות העולם ניברא והכל בידי בורא עולם גם מי שכתב עולם ומלאו לא מצפה שכולם יקראו וילמדו אותו ישנם דרגות וכל אחד יסתפק במה שהבורא נתן לו וישאיר את הלימודים המסובכים לבוגרים ומקובלים ולחכמים שיודעים קצת את התורה ואת החיים .לאחר שנבין את הפסוק הראשון בתורה נמשיך הלאה ...

קבל....../images/Emo29.gif../images/Emo29.gif../images/Emo77.gif

קבלה, מלשון לקבל, או במונחים מיסטיים קיבולת, מה אתה מכיל , קבלה עבורי זה לקבל את הכל ולו רק כי זה ישנו, כל דרך אחרת תפתח בסופו של עניין צרה, איך אפשר לחיות בחוסר קבלה של דבר קיים? זה יוצר חסימה\היתנגדות , קבלה עוסקת בעיקרה במודעות על מנת לאפשר לנפש ולמוח (כלי) דרך לקבל את מאורעות העולם והאדם דרך פיסות ידע המשחררות את ההיתנגדות של אותה נשמה אל הגדול יותר בפעולה. הנשמה חייה בגוף ללא זיכרון אסטרלי/רוחני והשיעורים שלה קשורים בתיפעול הגוף הגשמי ולקיחת אחריות על החלטותייה, קבלה הינו עסק מוכב ומלא עומק שתפו את ידיעותייכם בנושא אשמח להרחיב את ידעותיי

נירש

New member
בשמחה

אני אשמח לדעת עוד על הנושא, מכיוון שזה תמיד סקרן אותי. תודה, ניר

~דויד~

New member
ניר, ידידי היקר

מה שלומך?
אז מה דעתך על מה שכתבתי?

~דויד~

New member
אמת

עלינו לקחת אחריות על כל פעולה, או מחשבה שלנו, כי אנחנו בוראים, ולכל פעולה, או מחשבה, יש השלכות. בקורס קצינים שעברתי בתחילת 1996, לימדו אותנו את הסיסמא "קצין ללא הפסקה", ורק לאחרונה אני באמת מבין את המשמעות: לקחת אחריות בכל רגע ורגע. אחריות, אחריות, אחריות. אי ידיעה לא פוטרת מעונש!!! אלו הם החוקים.

~דויד~

New member
ואהבת לרעך כמוך

מה שאנו נותנים אנו מקבלים. זה החוק. החוק הזה ממש קשה לתפישה בחמשת החושים שלנו. אם מישהו גונב, הוא חוזר הביתה עם הרבה כסף, האם הוא רואה כיצד הוא גורם לעצמו סבל? הוא לא רואה את זה באמצעות חמשת החושים. אם כל פעם שמישהו היה גונב, הוא היה מרגיש נבוט בראש, האם אנשים היו גונבים? אם כך, מדוע אנחנו לא רואים את ההשלכות של מעשינו באופן מידי? הסיבה לכך היא, שאחרת לא היה לנו בחירה חופשית. לכן, אם נאהב את כולם, נאהב גם את עצמנו, ואם נאהב את עצמנו, נאהב את כולם. קבלה ונתינה הם למעשה אותו הדבר. אהבה = אחד = 13

ואהבת לרעך כמוך - בסיס בחיים ...

לילדים שלי אני אומרת : "אל תעשה לחברך מה שאתה לא רוצה שיעשו לך" מעגל בחיים הכל חוזר חזרה. אוהבת

~דויד~

New member
../images/Emo140.gif../images/Emo70.gif הערה אישית

שיפוט: לפני שאנחנו שופטים את עצמנו מכל סיבה שהיא, עלינו לזכור: באנו לכאן כדי להיות בורא, כדי להנות, כדי לשמוח. שיפוט מפריע לתהליך. על כל מעשה "שלילי" שעשינו, עלינו להפיק לקחים, לקבל את עצמנו כפי שאנחנו ולהשתדל לעשות את המיטב. חשוב לזכור, שגם אם אתם יודעים, נניח, שעישון הוא מזיק לכם, אבל אתם ממש כבר לא יכולים להתאפק.... אז אם אתם כבר מעשנים, ת ה נ ו מזה כמה שיותר, ואל תשפטו את עצמכם.

אורלי_ל

New member
ואם אתם כבר מתים לסיגריה...

תדאגו שיהיה בבית, שלא תשפטו את עצמכם שלא היה לכם שכל לקנות מראש...
אוהבת אותך דויד

rainbow too

New member
באתם בדיוק בזמן../images/Emo13.gif

כל השבוע, אני נותן לעצמי "נבוטים" לראש, כועס על עצמי, שופט את עצמי בחומרה, על שאני מעשן. אני שונא לעשן, ועדיין מעשן, ממש שינאה והרס עצמי. נמאס לי. וזה עוזר לי שאני שופט את עצמי על כך שאני מעשן? בדיוק ההפך, כל פעם שאני שופט את עצמי על שאני מעשן, אני מדליק עוד סיגרייה. ונוצר מרדף סביב הזנב. תודה דויד, תודה אורלי, אוהב אתכם עמוק, קבלו

שרון222

New member
מי רוצה ללמוד קבלה?

בקבוצה בפ"ת-ר"ג, מספר פעמים בשבוע ללא תשלום (תנועת בני-ברוך) מי שרוצה לדעת עוד שאל-נא.

נירש

New member
הי

דויד, משהו שלא הבנתי... אהבה=אחד=13 ? וחוץ מזה, אהבתי את מה שכתבת :) אני אשמח אם תמשיך לכתוב בנושא.

~דויד~

New member
אהבה = אחד = 13

אהבה היא למעשה אחדות. כאשר אתה אוהב מישהו או משהו, אז אתם פשוט הופכים להיות אחד. אתה חש שאתה הוא והוא אתה. כמוכן, בגימטריה א+ה+ב+ה = א+ח+ד = 13 עכשיו, למה 13? 13 משמעותו 12 + 1. הטבע שלנו בנוי על פי בסיס 12, למשל: 12 שעות, 12 חודשים, 12 * 30 מעלות במעגל, 12 מזלות ו-12 שבטים... בתור בוראים, עלינו להתעלות מעל הטבע, וזאת המשמעות של מספר 13.

למעלה