חוכמת הבייגלה

niro8

New member
חוכמת הבייגלה

רוצים לשחק? - בייגל בייגל. קמפיין שמציג יצירות אומנות שעשויות כולן מכל מיני סוגי בייגל-בייגל בלבד, כמו: ספינה מבייגלה, קטר רכבת וכו' והקופי הוא - רוצה לשחק? בייגל בייגל! כשמוצר טוב נמצא במצב של "פרה חולבת" לאורך זמן אין דבר טב יותר מלתת לו אינפוט נוסף, שידרוג מסויים למיתוג, פתאום זה לא רק בייגלה טרי, טעים ומלוח במידה הנכונה, אלא סוג של חוויה, הנאה משפחתית שלא חייבת להיות קשורה בבליסת הבייגל אלא בנוסף לה. הקמפיין חכם נראה טוב קריאטיבית אך יחד עם זאת לא מספיק מגרה, הלא בכל זאת מדובר בסוג של מאכל, אולי הייתי מוסיף שם נגיסה או מישהו שעומד לנגוס ביצירת האומנות הזו. ודעתכם?

אורז

New member
לי אין חשק לשחק

אני ממש לא התחברתי לקמפיין הזה. קודם כל הקונספט של "רוצה לשחק" הוא באמת שחוק ומשומש מידי מידי מידי. זה נכון אולי שמוצר ותיק צריך איזו אמירה חדשה עליו, אבל גם ברמת האמירה אפשר להיות יותר יצירתי. דבר שני, אם כבר הולכים על קונספט של משחק, שמתחבר יותר לילדים או לצד הילדותי שלנו, למה המודעות נראות כמו צעצועים של שנות ה-30. המודעות לא משדרות כיף, חוויה או משהו מעורר תיאבון, אלא משחקים ישנים, בנויים מעץ ומעלים אבק. חוצמזה, מה זה אומר "רוצה לשחק"? זה אמור לגרום לי להרגיש משהו כלפי המוצר? לרוץ לקנות אותו? לא ולא. נשארתי אדיש והתחילה לי מתקפת אסטמה.

chen7

New member
טועה ובגדול....

אמרת פרה חולבת?? אני אנסח את זה קצת אחרת ברשותך... בייגלה זה מוצר "פרה"(אסטרטגית B.C.G למי שמכיר) כלומר מוצר שמבחינתו שיעור הגדילה שלו בשוק הוא איטי אבל נתח השוק יחסית גדול. במוצרים כאלה תנודות הצרכנים הם קטנות בניגוד למוצרי "כוכב" למשל (שם קצב צמיחת השוק מהיר כמו הקורנפלקסים של הבריאות -פינוקי בריאות ואנרגי) למעשה לא כדי כלל להשקיע אפילו אגורה בפרסום! ("אינפוט נוסף") מתי ראית את עלית מפרסמת שוקלד בטבלה???? לבסוף לדעתי כל הקמפיין הזה זה ביזבוז כסף ענקי....!!! אתה צודק בזה שהקמפיין קריאטיבי אבל הוא מפספס את המטרה (שמלכתחילה איננה מטרה ראויה,כפי שהסברתי לעיל) אגב: למה לשחק בביגלה שלכל ילד בבית יש לגו... ואני לא מאמין שהם ציפו שקהל היעד שלהם יוכל לבנות מודל של הטיטאניק מבייגלה...)

yos3221

New member
אני חושב שמדובר במקרה קלסי

של הרחבת שוק - פנייה לקהל צעיר יותר ע"י הפיכת המותג לקולי יותר בעיניו זה הכל בקשר לכדאיות הפרסומית - אכן מדובר בבזבוז כסף

chen7

New member
מטרת היעד->הורים= צרכנים

יוס אתה לא מנסה לפנות לקהל יעד צעיר יותר , אל תשכח אצל מי כוח הקנייה-ההורים. שאתה מגדיר לקוח ישנם 3 מרכיבים: צרכן , קונה, משתמש. במקרה זה הם מנסים להרחיב את קהל המשתמשים שלהם, ילדים... הקונה הוא שמחליט על קניית המוצר ולכן הם למעשה פונים באופן סמו להורים! זה לא :"רוצה לשחק" זה "רוצים שהילדים שלכם ישחקו?" מסר סמוי וחכם!!! למעשה למרות שהילדים הם המשתמשים. הצרכנים המאושרים הם ההורים וגם הילדים. אני אקנה בייגלה--> הילד שלי ישחק--->הילד יהנה--> תועלת לילד ולהורה. אני הייתי אומר שהקונספט בנוי יפה... אבל הוא מפספס את המטרה. (למה משלמים לאנשים מסוימים כ"כ הרבה כסף בשביל טעויות כאלה??לא חבל על הכסף?)

yos3221

New member
אולי אתה צודק. לא ראיתי את הפרסומת

ניסיתי לנחש. כשאראה אותה אדע יותר

niro8

New member
שוקלד פרה

שוקלד הפרה של עלית הוא מוצר שהוא כמובן "פרה חולבת" לגמרי חולבת ובכל זאת החליטו לתת ליצור לו איזושהי האנשה כאינפוט נוסף, אז אמנם יותר מגרה מחשבתית ואכילתית אך גם כאן אין הנעה לפעולה שגורמת לי לרוץ ולקנות את השוקולד אלא בידול תדמיתי שיביא את תשואתו או לפחות ישמור על ערכו היום, למשך שנים רבות נוספות וזה כמובן לפני שיידעך המוצר. לכן אני חושב שזוהי גם כן האסטרטגיה של בייגל בייגל - בידול תדמיתי, שימור ואריכת ימים. נכון, יכלו לעשות זאת ברמה יותר מגרה ועכשווית, אבל אם הכיוון טוב או רע ליהודים לתווך הארוך רק ימים יגידו.

chen7

New member
בידול?? למוצר convenience?

אתה לא מחפש לבדל מוצר נוחות , מוצר "פרה", מוצר שלא שווה ל"היכנס" בשוק שלו... זה כמו להגיד ש אנגל מנסים לעשות בידול עם לחם אחיד. רק בנישות שיש בהם תחרות שווה להשקיע בבידול( ותנובה ושטראוס אכן השקיעו בבידול הקוטג..) שוקולד פרה של עלית הוא מוצר בסיס, מוצר הדגל... אם אתה חושב שהם מרוויחים ממנו אתה טועה..( השיא הגיע שמכרו 4 חפיסות ב 10 שקלים) תראה מה קרה לוורד הגליל הם בעטו את השוקולד שלהם, והשקיעו בקליק ... הצורך בביגלה אצל הלקוח הוא איננו צורך ברור מאלו כמו חלב או לחם אבל בכל זאת המוצר במשך השנים לטעמי התמסד והפך לחטיף בסיסי .. לדעתי שוק הבייגלה הוא שוק "מת".

מייקי69

New member
שניה, שניה....

בוא תסביר לי משהו דבילי... תסביר לי למה קוקה קולה משקיעים בקמפיינים הון עתק? השליטה שלהם בשוק ברורה ויציבה, מתחרים אין להם (חיקויים כן אבל הם מבודלים עד הטיפה האחרונה). אם היו מסתפקים בקמפיין פשוט - אחלה. אבל הם מפגיזים בענק. למה? ואת השאלה הזאת אני שואלת דווקא בגלל שאמרת "מוצר דגל" והגדרת את תועלות קמפיין הבידול...

chen7

New member
אתה משווה?

לידיעתך קוקה קולה שומרת את המוצר "קוקה קולה" כמוצר עצמאי ולא משתמשת באסטרטגיית עומק(כמו שעושים עם פאנטה ) קוקב קולה (חום) הוא מותג בפני עצמו... קוקה קולה הוא אחד המותגים החזקים ביותר בעולם!!!( הם מרוויחים עלו הון עתק) וכפי שאמרתי טבלאות השוקולד ממש לא מניבות רווחים פשוט אי אפשר להוציא אותם מהשוק בגלל שהם מוצר דגל... קוקה קולה בפרסומת האחרונה ניסתה להעביר מסר "קוקה קולה טעם החיים" הם פעלו פשוט באסטרטגיית הגנה( הנהוגה במצבי תחרות) לעומת כל המשקאות האנרגטים שמנסים לנגוס בפלח שוק של השתייה הקלה. קוקה קולה רצתה להציג את המשקה כמרענן("המרענן הטבעי!! של הקיץ דאז) לעומת מרעננים כימיים של רד בול למשל. הפרסומת שלהם דוקא הייתה במקום, ונעשתה בצורה נאה .

yos322

New member
תראה

קוקה קולה לא פועלת אף פעם!! באסטרטגיה של הגנה - מסיבה פשוטה, היא המותג המוביל בעולם, ואם יתקבל הרושם שהם רוצים "להתגונן" מפני מותג אחר אזי המותג המתחרה זוכה כאן בבונוס גדול - "הענק" קוקה קולה חושש ממני.... האסט' שלהם היא תחזוקה שוטפת בלבד! עם כמובן תוספות שונות של מבצעים קד"מ וכו'. מניסיון... אגב צא מהתבניות שאתה קורא בספרי שיווק שונים (ושאני מזהה מתוך מה שאתה כותב). אני מכיר את התבניות הללו - החיים לא עובדים תמיד לפיהן. סתם עצה שימושית...

chen7

New member
אני לא בטוח שאתה מכיר איזשהי תבנית.

"קוקה קולה אינם חוששים,הם פועלים כפי שתאגיד בגודלם אמור לפעול. המוצר שלהם "קוקה קולה" ממותג היטב ונשמר יופי לאורך השנים. בקשר לאסטרטגית הגנה (שברור לי שאינך יודע אפילו על מה אני מדבר..) שתנובה הוציאו קוטג עם קרקרים כצעד הגנתי לכך ששטרוס הוציאו קוטג משלהם, זה היה משהו פסול? בסך הכל זה ניסיון למזער את ההשפעה של החדירה לשוק של המוצרים החדשים. קוקה קולה מחזיקה ב "פאנטה" שגם פונה לקהל צעיר,רענן..("פאנטה בטירוף שלנו") ובארמצעות אסטרטגית עומק הם מתמחים בשוק של המשקאות הקלים. שהרי בזמן קצר פאנטה ייצרה טעמים נוספים לפאנטה וכך היא עומדת למול. הרגת אותי מצחוק... :"האסט" שלהם היא תחזוקה שוטפת בלבד" אתה מדבר על מפעל גרביים או מה? קוקה קולה כמו שאר ענקיות המזון פועלת בשוק דינמי ומשתנה , יש לשנות את המגוון והטעם ממקום למקום. כל הזמן נוצרים צרכים חדשים אצל הלקוח. -הקולה שונה בטעמה ובכמות הסוכר בישראל ובאירופה למשל. - נתווסף דיאט לימון... אתה קורא לזה תחזוקה שוטפת?? בקשר למבצעים דווקא כאן אין לחברה הרבה חופש פעולה מכיוון שללא קשר למצב השוק ,אסור להם להוריד מחירים על מנת לשמור על המוניטין (הם לא ימכרו במחיר של RC קולה שפחות ב שקל וחצי מקוקה קולה, וזאת מאותה סיבה שוורסאצה יפשטו רגל ולא ימכרו ב20 שח חולצה..) אבל אני בטוח שאתה יודע את זה "מר ניסיון חיים".

yos322

New member
מה זה? נהיית פיקוב מספר שתיים?

נראה לי שאנחנו לא ממש מבינים זה את זה, אז עזוב, אני לא יודע, לא מהתחום, וגם יורד מהארץ... דיי אתה אמרת שהאסט' היא של הגנה - לא אני, כל קטג' עומדת בפני עצמה - אתה דיברת על קוקה קולה "רגיל" - ושם יש תחזוקה שוטפת - כן, זה אומר שאפשר לשנות מסרים, נכון - אבל המסר המרכזי - טעם החיים, נשמר במשך שנים. שוק הדיאט שונה לחלוטין ופועל אחרת ושם השלטון של קוקה קולה הרבה פחות חזק...והניתוח שונה, אבל עזוב, אין לי כוח או רצון להסביר לך אם אתה עונה כמו שאתה עונה... לך תקרא דוחות נילסן - תבין את השוק טוב יותר (לפחות מבחינת מגמות). מה קשור הפרסום לפאנטה לפרסום קולה חומה לפרסום דיאט - אלה שווקים שונים עם התנהגות שונה ומיקודים שונים.

chen7

New member
סליחה אם עניתי ב"התלהמות" יתרה....

הכל ברוח טובה. אתה אמרת שלא מתאים להם לנקוט באסט" כזאת אז אמרתי לך למה לדעתי כן מתאים להם. השווקים לא שונים : שוק המשקאות הקלים. פאנטה היא חברת בת של קוקה קולה. הם משתמשים בפאנטה כמותג בפני עצמו, הוא בא על מנת ליצור התמחות שוק מצד קוקה קולה, כלומר נותן מענה לכל סוגי המוצרים בשוק ה"שתייה הקלה" וזאת על ידי אסט" עומק של פאנטה (כלומר מוציאים פאנטות בטעמים שונים)

מייקי69

New member
אני "את" ולא "אתה" ../images/Emo13.gif

רק כדי להבהיר... הכוונה לא היתה לבקר את הקמפיין, אלא לתהות על האסטרטגיה. זאת משום שטייקון כמו קוקה-קולה צריכה "להמציא" מתחרים, פשוט כי אין לה. סתם, תהייה שלי.

aditals

New member
ככה זה עובד:

ילדה: אמא, אמא , אני רוצה רכבת כזו כמו בפרסומת... אמא: בסדר ילדתי, אקנה לך בייגלה, ותבני לעצמך רכבת בדיוק כזאת ואני אוכל לשבת ולראות טלנובלה בשקט בלי שתשבי לי על הווריד (יא קרציה). קמפיין מצוין לטעמי. רעיון לתעסוקה מבצעית לילדים, עם חומר גלם שנמצא בכל בית. גם העיצוב הנקי נדיר במחוזותינו. שאפו למשרד שהביא, שאפו ללקוח שאישר (ולא דרש להוסיף פלאח מבצע).

chen7

New member
נראה אותך נותן לילד שלך לאכול ...

בייגלה לאחר שהוא ישב (עם דבק מגע) כדי לבנות ממנו נושאת מטוסים... לטעמי בייגלה בגלל שהוא מזון לא יכול להוות משחק או כמו שאימא שלא הייתה אומרת... חן, לא משחקים עם האוכל!

yos3221

New member
כאן בדיוק הטעות שלך - ילדים פשוט

אוהבים לשחק עם האוכל - כל מחקר שתעשה יוכיח את זה

chen7

New member
כבר הסברתי ש...

שאתה מנסה לשכנע את הלקוח אל תשכח שלקוח מתפלג ל צרכן, קונה ומשתמש. "כל סקר שתעשה" יראה לך בבירור שאף הורה לא מעונין שהילד שלו ישחק באוכל.. ואתה כבר יודע שהקונה (ההורה) הוא שמחליט על הקנייה,בהתאם לתועלת שלו. אם התועלת היא משחק הוא יקנה צעצוע. אם התועלת היא מאכל\פינוק לילד הוא יקנה בייגלה( סליחה אחרי הפרסומת הזאת הוא יעדיף לקנות ביצת הפתעה של קינדר,רצית משחק לא???

yos322

New member
לא הבנת דבר אחד פשוט...

מי משפיע יותר על מי???? הקונה על המשתמש או להיפך: ההורה שלא אוהב שהילד משחק באוכל או הילד שצורח עד לב שמים וגורם להורה לרצות להתאבד. הילדים של היום שונים מאשר פעם. הם יודעים מה הם רוצים ולא יוותרו להורה המסכן שצריך להציא 500 ש"ח על נייקי במקום 200 ש"ח על מייקי (התואם המזוייף מרמאללה). ההורה אולי מחליט על הקנייה ב- POS אבל בבית הלחץ שמופעל עליו לגבי הקנייה שונה לחלוטין. ביגל ביגל יודעים את זה קינדר הנאיבים לא יודעים את זה היום - גם אתה יודע את זה....

למעלה