חוט גומי

innocence

New member
חוט גומי

שלום לכולם:) מראש אני מתנצלת שאני לא מכירה מונחים מקצועיים.. מקווה שתבינו למה אני מתכוונת. כבר מזה זמן די רב שאני תוהה כיצד משתמשים בחוט גומי, האם פשוט מכניסים אותו בסליל שמתחת למחט ובחוט העליון שמה חוט רגיל? הכוונה היא ליצור כיווצים בבד שיוכלו גם להתרחב (כאשר לובשים את החולצה למשל). משהו בסגנון התמונה הזו (אבל לא חובה שיהיה לרוחב כל הבגד). http://i4.photobucket.com/albums/y123/ladybugluck/Sewing Stuff/shirring4.jpg שאלה נוספת בנוגע לחוט גומי, האם גם בעבודה עם החוט (במידה ואכן פשוט שמים אותו כחוט תחתון) מחזקים את התפר ע"י תפירה אחורה וקדימה במכונה, או שמה זה עלול ליצור "בלגאן"? כנ"ל לגבי חיזוק שלו וסגירה של תפר. (נייסתי להסתכל על בגדים עם כאלו כיווצים, אבל לא לגמרי הבנתי איך זה עובד מבחינת הידוק וסגירת תפר..) תודה רבה לכל העונים והעוזרים!

שש שבע

New member
גומי ציפקה

מגלגלים את הגומי בסליל של הבוכיאר, צריך לשחרר את הבוכיאר יש בורג קטנטן שנמצא שם על הלשונית ההיא שמוסתת את מתח בחוט, משחררים את הבורג רבע סיבוב בלבד, אם לא יספיק עוד רבע. למעלה משחילים חוט רגיל. מכוונים לתפר הכי גדוטל ותופרים פסים ישרים, אחד ליד השני, את התוצאה המוגמרת תראי רק אחרי כמה שורות. ככה שצריך להכין דוגמית של מספר השורות וככה לחשב את כמות הבד וכיווצו. לא מחזקים בסוף אלא ממשיכים לתפור "באויר " עוד קצת

innocence

New member
תודה רבה על התשובה!

אבל לא לגמרי הבנתי היכן נמצא הבורג הזה של הבוכיאר.. יש לי מכונה של זינגר, אם זה משנה.

שש שבע

New member
ציפקה זה הבוכיר, או בית הסליל בלשון פשוטה

. או מקוק, כל אחד והשם שהוא נותן...

טובה ב

New member
אחרי שנים של עיצוב

שמלות קיץ עם שורות שורות של גומי תחתון מכווץ בחלק העליון של השמלה, שאחרי כמה כביסות בדרך כלל מתחיל להתפורר, אני רוצה להציע לך משהו במקום: לתפור שורה של סרט אלכסון בחלק הפנימי של הבגד, ולהשחיל בתוכה גומי של תחתונים. זה כבר מחזיק לכל החיים.

נגה אר

New member
טובה ב

האם בשיטה שלך הכיווצים נראים אותו הדבר? כלומר הרבה כיווצים קטנים? מה הרווח בין שורה לשורה של כיווצים שאת נוהגת לעשות, או שאת שמה רק שורה אחת? נשמע לי שמבחינת נוחות על הגוף, זה יותר נח, האם זה באמת כך? הבת שלי שונאת גומי תפור על בגד, היא תמיד מתלוננת שלא נעים לה וזה צמוד מדיי ויוצר לה מעין צמיד של לחיצות על הידיים ובגב, אני רואה שעם בגדים כאלו היא מתגרדת וזזה בחוסר נוחות, לכן הפסקתיף, אולי בשיטה שהצעת התחושות יהיו יותר נעימות...

טובה ב

New member
כן, הכיווצים יפים מאוד

התוצאה מצד ימין בדיוק כמו בכיווצי גומי תחתון, שכאמור נוטה להתפורר די מהר ואז הבגד מאבד את העיצוב שלו. את הרווחים בין השורות את קובעת לפי הצורך, צריך לנסות. תלוי גם בעובי הבד וברוחב השטח שאת מעוניינת לכווץ. אבל אם את רוצה משהו כללי- רווח של סנטימטר וחצי עד שניים יתן תוצאה טובה. על הגוף זה, כמובן, לא דוקר ולא צובט. היו לי הרבה שמלות קייציות תפורות כך, כאשר כל החלק העליון מעל המתניים מכווץ בצורה הזאת ונצמד יפה בלי פנסים (גם לא הייתי צריכה לזה חזייה כי זה מחזיק יופי), בקיצור אני מאוד ממליצה על הפתרון הזה. גומי תחתון מתפורר גם בבגדים קנויים ואז צריך לשחרר אותו ולתפור מחדש- די מעצבן!

נגה אר

New member
יופי, המון תודה

יש תקווה
אולי בצורה זו היא תסכים! יום נעים, טלי

יש בורג אבל הבעיה אחרת

היא שבגלל שהמקוק שוכב ולא ניצב, כיוון כניסת החוט לא מאפשר כל כך העברה של חוטים עבים לא כל שכן גומי

innocence

New member
מזה חששתי!

אצלי הוא שוכב, והמקום שבו אני משחילה את החוט מאוד צר, האם חוט גומי באמת יעבור שם?

XannieChan

New member
מגלגלים בצורה רפויה או מתוחה?

למרות שנראה לי שמתוחה, רק בשביל להיות בטוחה.

יש ב"מאמרים" פירוט של שש על הנושא.

היא עשתה מחקר רציני, כולל בשאלת מתח הגומי על הסליל התחתון. את מוזמנת לקרוא.

למעלה