חוזר בתשובה

חוזר בתשובה

יש איתי בעבודה בחור נחמד שבזמן האחרון השתבשה עליו דעתו והחל לחבוש כיפה ולדבר על אלוהים. אפילו התחיל לעזוב בהדרגה את העבודה לטובת ישיבה אלמונית. יצא לי לדבר איתו לפני המשבר ובאמת חבל עליו. זה התחיל אצלו לא לעבוד שבת והמשיך בלהניח תפילין. חשבתי לספר לו דרך אגב שאני יוצא בשאלה ובכח לעורר אותו לויכוח בו אני יכניס לו ספקות מהודו ועד כוש.. אני רואה אותו מבולבל מלא תיסבוכים אבל אני לא יודע אם יש לי זכות לקבוע לבנאדם מה לעשות בחיים, בפרט שכניראה הוא מפיק מזה הנאה מסוימת אחרת לא הייה מדרדר לדת.

מקרה נחמד

בראש השנה ישבתי עם חבר בעבודה (הוא לא יודע שאני חרדי לשעבר) תוך כדי העבודה ניגשה אלינו אישה מבוגרת וקבעה לנו בקול פסקני ``שאין ברכה בעבודה בשבת`` אני שמיתגעגע לויכוחים בישיבה בנושאי דת.. ישר שאלתי אותה בתמימות למה אין ברכה? ``כי אסור לעבוד בשבת`` ענתה לי. השבתי ``ולמה אסור לעבוד בשבת? היא היתעצבנה ואמרה ``אלוהים לא מרשה לעבוד בשבת`` מענין שהוא לא אמר לי את זה אמרתי לה.. היא התחילה לרתוח.. חצוף..לא יהיה לך ברכה בכסף.. והלכה.. חחחה

מקום חילוני

גם אם תציע לי לעבוד במקום חרדי במשכורת כפולה אני לא יעבוד. יש לי טראומה מהם. ולא שאני שונא אותם אני דוקא מחבב אותם.

בדיוק היום קרה לי משו מצחיק...

חברות שלי בכיתה (כן, יש כאלה שעדיין בשלב ההוא, בקרוב בחוץ, בלי ניקוי שליש)..לא יודעות שיצאתי בשאלה, פשוט כדי לא ליצור מצבים שונים לא רצויים.. קיצור..אחת שהיא לא דתיה כבר מגיל 13 אולי אמרה לי היום "נראה לי בסוף את תחזרי בשאלה ואני אחזור בתשובה".. "למה נראה לך?" שאלתי אני. והיא ענתה "ממתי אני יוצאת לסליחות בכותל ואת חושבת שזה בזבוז זמן..?" מה שקורה עכשיו- היא בדרך לעיר הקוט'ג ירושלים... ואני יושבת פה וצוחקת עליה...

מובחרת

New member
תן לו ללמוד ת`חיים בעצמו.

שימצא בעצמו את האמת שלו.למה לטחון לו את המזון? שילעס ויבלע.

מובחרת

New member
משום ש...

מה שנתפס במוחך כאמת היחידה,לאו דוקא נתפס אצלו ככזה.אולי ימצא אור בתורה ומצוות? וואס גייט דיר אן?

mוריק

New member
דבר דבר איתו.

מעניין אותי לשמוע מה תאמרו אחד לשני. אני אשמח לקבל עידכון:)...

Le Fay

New member
למה לא לדבר איתו? אילו היה בדעתו

לצאת, נגיד, למסע ארוך בטיבט, הוא היה ודאי שמח לשמוע אנשים שהתגוררו שם וחזרו, ולא להיוועץ רק באלה שנשארו לגור שם, נכון? היית שם, אתה יודע יותר טוב ממנו מה מחכה לו שם, אתה יכול להאיר את עיניו בנושאים שאינם מוכרים לו עדיין. ובדרך חשוב להקשיב לו, לשמוע מה אומר, מה הוא מחפש ומה הוא מצפה למצוא. יתכן שאתה והוא רוצים דברים אחרים לגמרי.

דבר איתו.. אבל,

תשמע גם אותו... לכל בנאדם יש את התכונות שלו ואת המניעים למעשיו. אולי הוא יהנה במסגרת הזו? לך תדע...

לא ייתכן!

כל עוד נשמה באפו, חזקה עליו שלא חזר בתשוקה, והוא סתם חצה את הקוים בשביל מטרה חומרית.

עם הרמבם או בלי?

כמדומני שהאתאיסטים יסתדרו די טוב עם דבריו ``האפיקורסים-אין מקבלים אותם בתשובה לעולם!`` ופירש הלחם משנה מכיון שכל הפורש ממנות מיד מת! שאין לך הוכחה שלא שב עדיין מעצם עובדת חיותו אחר חוזרו בתשוקה. ועיין ברמבם בהלכות עכו``ם ובלחם משנה שם.

מה שכתבתי על חברך

שכל עניין חזרתו בתשוקה = עבודה בעיניים, הרי אילו דברי הלחם משנה כפי שהבין את הרמבם. והראיה שלהם על כי לא מת עם חזרתו בתשוקה. א``כ מה אכפת לך אם חזר בתשוקה בשביל טובות הנאה? ואינך מתאר איזה עתיד מר ממות מחכה לו לכשיתחתן ויביא ילדים.

idonknow

New member
מה שכן

זאת הודעה, לדוגמא, שיכולה לעורר אצלי רצון עז לתת לך סטירה.סתם לכיף. וברצינות- מה אכפת לך. טוב לו. ולמה להגרר לוויכוחים בכוח. חוץ מזה, אתה לא יכול להגדיר כניסה לדת כ"הדרדרות" או כ"שיבוש הדעת", אפילו אם מבחינתך זה כן. להזכירך, 99.9 אחוז מהיוצאים היו מבולבלים ומלאי תסבוכים כשהם יצאו, בדיוק איך שהגדרת אותו.גם הוא עובר תהליך מסויים, שיכול להיות קשה. ומה זה- "אני לא יודע אם יש לי זכות.."? ברור שאין לך.(כמו שלבנאדם אחר אין זכות לקבוע לך).

למעלה