חוזרת בהריון שני

sayelets

New member
חוזרת בהריון שני

שלום לכולם, חוזרת לפורום בעיקר בעקבות חששות ופחדים. את בני ילדתי לפני שנה ותשעה חודשים בשבוע 31, עברנו יחסית פגיה קלה שנמשכה חמישה שבועות.היום הוא בן שנה ותשע מקסים ומדהים ביופיו וחוכמתו,וניתן לומר שהשלים את רוב פערי הפגות, אחרי עיקוב קל בהתפתחות אבל מאז שלמד ללכת צמצם את כל הפער. כרגע אני בשבוע 24 ההריון תקין ובינתיים ללא הפתעות, ועם כל הפחדים שההריון הזה מביא איתו אני שמחה להגיע לנקודת ציון הזו אבל הפחדים כל הזמן מחלחלים. מייחלת לי כל הזמן רק לעבור קודם כל את שבוע 31 ומשם נתקדם, אבל המחשבות משגעות אותי. אני זוכרת משפט שאנשים אמרו לי (כאלה שלא נראה לי שיש להם מושג כלשהו) ש"עדיף ללדת בחודש שביעי ולא בשמיני". אני לא יודעת אם יש בסיס לטענה הזו. לי אישית לא נראה, אבל אני כל הזמן רק מייחלת להגיע לחודש שמיני. יש בסיס לזה? תודה, ושיעבור בקלות

Nikpik

New member
שמעתי את המשפט הזה, לא זוכרת על מה היה

הרעיון שבו אבל כמובן שאין שום קשר למציאות וככל שמושכים יותר, יותר טוב. מחזיקה לך אצבעות חזק.

אורקוש

New member
גם אני שמעתי את המשפט הזה

ואני גם זוכרת שמישהו אמר לי שזה ממש לא מאחלת לך להגיע לחודש תשיעי

אני גם שמעתי לאורך השנים את המשפט

[ ועוד מאנשים שאמרו שלידה בחודש שישי כמו שהיתה לי יותר טובה מלידה בחודש שביעי..
] אין לזה בסיס.. כול יום ברחם זאת המטרה שצריכים להשיג!

שלשום בפגיה

אמא אחרת לתאומים ואני החלפנו חוויות, אחרי שהשוואנו שבועות היא אמרה לי את המשפט הזה, היא ילדה בשביעי, אני בשמיני. אני יודעת שהוא לא נכון אבל שתקתי, לא רציתי להיות חסרת טאקט בחזרה...

כשהתאשפזתי בשבוע 27....

עם רעלת, הרופאה המקסימה שהחליטה שלא אלך הביתה אלא אישאר להשגחה, אמרה לי שכל יום בבטן מוריד 3 ימים מהפגיה...

חמוטל26

New member
אף פעם לא שמעתי את המשפט הזה

זה נשמע לי כמו קשקוש שאין לו שום קשר למציאות, כל יום ברחם הוא מתנה!!! מאחלת לך שבהריון הזה תהיה לך חוויה מתקנת, הוא ימשיך להיות תקין ותלדי בחודש תשיעי בע"ה

אולגה ש

New member
כן, שמעתי משפט כזה

אבל זה ממש לא נכון!!!!!!!! כל רופאים היו אומרים לי : יום ברחם חוסך כמה ימים טובים של פגייה... אני מאחלת לך רק הריון ארררוךךךךךךךךךךךךךךך ורגוע....

ליה77

New member
קשקוש מקושקש...

מאחלת לך הריון תקין ולידה במועד. שותפתי לחדר באישפוז ילדה בחודש שישי להריון שיצא במאי ואיזו סתומה שהגיעה לבקר אותה אמרה לה (מיד אחרי הלידה כשעוד לא היה ממש ברור מצב הילדים). שאיזה כיף לה שהיא לא היתה צריכה "לסחוב" בקיץ....
רוב האנשים (לשמחתם) לא ממש מתמצאים בענייני פגות.

טובה53

New member
אמרו לי ש...

זה היה נכון לפני 30 שנה, כי אז ריאות של חודש שמיני היו בד"כ מדרדרות למצב כמו בחודש שביעי ורק אח"כ מתחילות להתקדם בהבשלה. אבל היום הרפואה התקדמה ויודעים לעזור לריאות של חודש שמיני להבשיל ללא התדרדרות תחילה. ולכן המשפט כבר לא נכון היום.

פיקוס123

New member
שמעתי אותו

שמעתי את המשפט ממשהו בקשר להבשלת הראות שמבשילות בחודש שמיני ובחודש שביעי עדין לא בשלות. ולדעתי אנשים סתם אומרים דברים שלא יודעים או כי אמרו להם ככה וככה וזה נתקע להם. אבל כל יום בבטן חשוב...... אני ילדתי בשבוע 29+4 והוא בן שנה ועשרה חודשים והוא שובב גדול. העיקר שיהיה לך זרוז בשבוע 42++

בשעה טובה! מאחלת הריון תקין וארוך

המשפט הגאוני הזה מוזכר בספר ההריון הישראלי המפורסם (זה עם הגלגל, שהיה מיושן כבר כשהייתי בהריון עם בתי הבכורה בת ה-14), ומופרך בו. מדהים איך שטות שמישהו אחד אמר פעם נשמרת לאורך דורות....

tuvia444

New member
לפי הרופא שלנו מהפגיה

זה היה נכון בתקופה בה לא ידעו לעזור לילדים עם הנשמה ונסו פטנטים. אבל עכשיו כל יום בבטן הוא ברכה וככל ש"אצליח לסחוב יותר יהיה לתינוק יותר טוב", בסוף סחבתי עד 27. תשמרי על עצמך כמה שאפשר, בהצלחה

למעלה