חוזרת בגדול...

חוזרת בגדול...

שלום לכולן, למרות שאני לא כותבת בד"כ אני ממש מכורה לפורום המדהים הזה. למדתי כאן כמעט הכל והיום הרופאים מסתכלים עלי קצת אחרת ז"א יותר ברצינות.. בזכותכן
אז תודה.... אני כבר 3 שנים מנסה להרות, בטיפול מס' 4 (IVF) נכנסתי להריון שמהתחלה עשה קצת בעיות, גיליתי את ההריון בגלל דימום ביום העשירי לטיפול ולמרות הנתונים ה"סבירים" ההריון לא התפתח כמו שצריך, הבטא עלתה והכפילה כמו שצריך וראינו דופק בסוף שבוע שישי, אבל עדיין היו לי מין דימומים חומים כאלו,כמו חוטים ונתנו לי גסון לחיזוק. בסוף שבוע שמיני אמרו לי שהכל נראה תקין והלכתי לרופא פרטי להתחיל מעקב הריון בקיצקוצ,זה היה בשבוע 9, היינו ממש בסוטול מהחיים היפים ואז בביקור הראשון אצל הרופא לא היה דופק ואחרי כמה ימים עברתי גרידה שאחריה הייתי מאושפזת שבוע בגלל האנדומטריוזיס (ירידה הורמונלית דראסטית). מאז אני חיה כמו רובוט - כי צריך.. אחרי חודש בערך היתה החזרה של מוקפאים שנגמרה בשלילי צפוי כי ברור שלי לא יכול להיות מזל... עכשיו לשאלה.. הבנתי שכל הדימומים שהיו לי בהריון קשורים לאיזה הורמון שקשור לגופיף הצהוב שכנראה לא תפקד כמו שצריך בגלל אחד הסוגים של הזריקות (מצטערת על הבורות..) נתנו לי בהתחלה דקפפטיל ארוך אח"כ גונל אף ואז כוריגון ותמיכה של הפנינים (לא זוכרת את השם) ביום שני הקרוב אני אמורה להתחיל סבב זריקות חדש ואני רק יודעת שאני אמורה לקבל שוב את הדקפפטיל הארוך. חשוב לי להזכיר לרופאים שלא לחזור על הטעות הקודמת אבל אין לי מושג מה להסביר... אם יש מישהי שמבינה על מה אני מדברת ואיזה הורמון לא מתפקת כראוי בהריון בגלל איזה זריקות???? פליז,שתעזור לי אני לחוצה רצח רק מלחשוב על הורמון,עובר,מוקפא,מופשר, בטא וכו'... תודה רבה מראש,אוהבת אתכן תמיד, אור שיואווו איזה ארוך יצא לי.. צל"ש למי שהגיעה עד הלום...

../images/Emo24.gifבאמת שאני יותר בורה ממך

אז רק לחזק אותך הרבה הרבה ולאחל לך המון הצלחה בהמשך...

poli4

New member
בהצלחה ../images/Emo140.gif

קודם כל היה הריון וזה המון. ההורמון שלא מתפקד הוא הפרוגסטרון שהגופיף הצהוב משחרר כדי לתמוך בהריון עד שמתפתחת שליה והיא דואגת לכך (לגבי השליה אני מקווה שאני לא מטעה אותך). לגבי הדימום , אני לא יודעת איזו זריקה בדיוק גורמת לבעיה בגופיץ הצהוב אני מאמינה שזה הדקא כי היא מדכאת את המערכת ... אבל אני לא בטוחה בכל מקרה תשאלי בפורום פוריות ב-www.starmed.co.il ותקבלי תשובה תוך כמה שעות. בהצלחה בפעם הבאה.

ליפופה

New member
../images/Emo24.gifהכי פשוט לשאול את הרופא

שספר לך על הבעייה וככה הרופאים ידעו איזה זריקה לא להזריק. כמו שנאמר הפרוגסטרון קשור לגופיף הצהוב.

תודה לכן

אני מבינה שהריון לא יכול להחזיק מעמד בלי פרוגסטרון-גופיף צהוב, אז למה בכל זאת נותנים את הדיכוי הארוך? אי אפשר בלי? כי בכל מקרה התמיכה של הפנינים והגסטון לא עוזרת...

נועם@בת

New member
../images/Emo24.gif אור ../images/Emo24.gif

מצטערת לשמוע על סופו העצוב של ההריון
. הגופיף הצהוב מספק פרוגסטרון. בגלל הדיכוי בדקפפטיל, קורה שהגופיף הצהוב לא מתפקד, זאת בדיוק הסיבה שבגללה נותנים תוספת פרוגסטרון. הפרוגסטרון אחראי להחזיק את הרירית. אני לא חושבת שלפרוגסטרון יש קשר להתפתחות העובר עצמו. אם לא היה דופק זה כנראה בגלל שהעובר לא היה תקין, לא בגלל העדר פרוגסטרון. בכל מקרה, דברי עם הרופא ותשאלי אותו מה הסיבה לדימומים ואיך אפשר למנוע את זה הפעם. אולי ישנו את התמיכה, אולי ישנו את הדיכוי. זה לא התפקיד שלך לברר מי אחראי למה, זה תפקידו של הרופא לתכנן נכון את הפרוטוקול בהתאם לתגובות שלך מהטיפול הקודם. בהצלחה
נועם

למעלה